• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflamak istiyorum ama tok duramıyorum

hureyremir

ılk sen son sen...
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
341
67
323
Arkadaşlar fazla kilolarımı vermek istiyorum,funda yaprağı aldım ve bir kaç gündür içiyorum,ama bunun yanı sıra yediklerime de dikkat etmek istiyorum ama cıkk ne kadar az yemeye çalışsamda midem kazınıyor sürekli :( ne yapmam lazım tok durmak için fikirlerinize ihtiyacım var.. :(

çok iyi bir diyetisyen arkadaşım var yazdıkları genelde aynı şeyler.sana küçük bir liste söyliyim.öncelikle aç kalmamalısın zaten.
YASAKLAR:şekerli içecekler,hamur işleri,şerbetli tatlılar,kızartmalar,fast food.
SERBESTLER:çavdar yada kepek ekmeği,light kola-süt-ayran (istediğin kadar içebilirsin),sebze yemeği günde bir kere,et ızgara günde bir kere,balık istediğin kadar,salata istediğin kadar,yatmadan önce meyve ve light süt.(HER ŞEYİN LİGTH OLANINI SEÇ)
BU KADAR :)

çok iyi bir diyetisyen arkadaşım var yazdıkları genelde aynı şeyler.sana küçük bir liste söyliyim.öncelikle aç kalmamalısın zaten.
YASAKLAR:şekerli içecekler,hamur işleri,şerbetli tatlılar,kızartmalar,fast food.
SERBESTLER:çavdar yada kepek ekmeği,light kola-süt-ayran (istediğin kadar içebilirsin),sebze yemeği günde bir kere,et ızgara günde bir kere,balık istediğin kadar,salata istediğin kadar,yatmadan önce meyve ve light süt.(HER ŞEYİN LİGTH OLANINI SEÇ)
BU KADAR :)

Teşekkür ederim canım ,bu tür diyet listelerine çok baktım ama bi türlü giremedim o diyete :5:
böyle tok tutacak bir şey yok mu :97: ben esas onu arıyorum poff böyle tok dursam nasılsa az da olsa yerim diyorum :(

valla onu bilmiyorum canım.bu arada insulin drencin yada tiroid rahatsızlığın varsa ne yapsan zayıflama olmaz bu testleride yaptırmalısın.3 zeytin 1 ekmek diyetlerine uymak zordur gerçekten.bilmen gereken sadece neleri yememen gerektiği...

valla onu bilmiyorum canım.bu arada insulin drencin yada tiroid rahatsızlığın varsa ne yapsan zayıflama olmaz bu testleride yaptırmalısın.3 zeytin 1 ekmek diyetlerine uymak zordur gerçekten.bilmen gereken sadece neleri yememen gerektiği...

yok canım daha 10 gün yaptırdım o testleri genel muayene de herşey tertemiz şükür.Ama bugne kadar hep zayıf bi kız oldum hep yiyen ama kilo almayan şimdide bu fazla kilolarla mücadele gözümde çok büyüyo kolay yol arıyorum yani

valla haşlanmış yumurta, b peynir, tavuk eti falan tok tutar, bence kendine bi meşgalede bulmalısın, yemek aklına gelmesin diye meşgul olcak bişeyler bul

bende aynı dertten muzdariptim. geçen gün kk da bir bilgiye rastladım. "dere otu tok tutuyormuş" hemen denedim. bence dene. gerçekten işe yarıyor. salatana kat. iki dilim ekmek arasına biraz maydanoz roka dereotu az peynir kat ve biraz limon. afiyetle ye tadı iştah açıcı oluyo. biraz sonrada suyunu iç biraz bekle ve farkediceksinki karnın gayet tok :))) bence dene inan işe yarıy:21:o.

Bol egzersiz şart yemek kesmekle olacak yetecek birşey değil... meyve yemek şart...

açlık çoğu zmaan yanlış anlaşılıyor duygusal açlıkla mide açlığı karışıyor...

karnınız açıktığında yudum yudum su için ve yemeklerden önce çörek otu yemek iyidir...

fazla yememek için yemekten önce su için....

Bende diyete başladığımda o açlık hissi oluyordu leblebiyi denedim çok güzel geçiştirme sağlıyor. Tuzsuz olanından al çantana koy evde bulunsun öğün aralarında acıktıkça onu ye kalorisi çok az. Zaten bir süre sonra ona da gerek kalmıyor. Şu an ben hiç ihtiyaç duymuyorum.

Bende diyete başladığımda o açlık hissi oluyordu leblebiyi denedim çok güzel geçiştirme sağlıyor. Tuzsuz olanından al çantana koy evde bulunsun öğün aralarında acıktıkça onu ye kalorisi çok az. Zaten bir süre sonra ona da gerek kalmıyor. Şu an ben hiç ihtiyaç duymuyorum.

beyaz leblebi evet tok tutar, ayrıca çorba da içebilirsiniz bol bol, hem kalorisi az hem de tok tutar :)

benim gibi devamlı acıkan birisi daha:29: çok şükür fazlam yok ama devamlı açım yahuu. tatı krizlerim bitmek bilmiyor. öyle çikolata falan da kesmiyor illa şerbetli tatlı olcak yani. tabi selülit oluyor malesef. ne yapmam gerekiyor bende bilmiyorum. protein ağırlıklı beslenmek lazım. sebze meyve çorba gibi besinlerde çoğu su olduğu için doyurmuyor. tabi protein alırken karbonhidrat almamak gerekiyor. eğer et sevmiyorsanız kuru fasulyede protein oranı çok yüksek ve tok tutar onu tüketebilirsiniz. ben sevmiyorum.

ben ne olursa olsun acıkmamak için az ve sık beslenmekten yanayım, genelde sağlıklı bir yaşam tarzım var, ama tabi kaçamaklar oluyor her insan gibi.
Dikkat ettiğim şey akşam 7 den sonra ağır şeyler yememek ve gündüz de en az 3 saat arayla bişeyler yemek (sağlıklı ara öğünler tabi) ve ana öğünlerde de fazla abartmamak. Bir dilim kepek ekmeği ve bir parça yağsız peynir, 150 gr. yağsız yoğurt yiyin mesela, çiğ çiğ dereotu, semizotu, maydonoz bol limonlu denedim, o da faydalı oluyor. Gene yapacağım bu dereotu, maydonoz olayını:)) Bu psikolojik açlık olayına tamamen katılıyorum, o zaman kendinizi hemen dışarı atın, müzik dinleyin, unutun yani:)) Biliyorum çok zor, yemek daha kolay geliyor malesef:((( Ama ne yapalım sağlıklı olmak, fit görünmek de istiyoruz, o zaman bunları yaşam tarzı haline getireceğiz...

Arkadaşlar fazla kilolarımı vermek istiyorum,funda yaprağı aldım ve bir kaç gündür içiyorum,ama bunun yanı sıra yediklerime de dikkat etmek istiyorum ama cıkk ne kadar az yemeye çalışsamda midem kazınıyor sürekli :( ne yapmam lazım tok durmak için fikirlerinize ihtiyacım var.. :(
sabahları bir hafta kepek ekmeği,diğer bir hafta çavdar vs her hafta değişik ekmek çeşitlerini kullan.salatalık, domates,marul sınırsız tüket,tabii yağsız ve tuzsuz olmak kaydıyla.hergün iki öğün en fazla 2 fincan yeşilçay iç.sabah kahvaltısını sakın ola az tutma öğle yemeği de hakeza akşam yemeğini kıs.6 öğün ye.kendine belli saatler belirle.

Back