Zayıflamak için birbirimize destek olalım :)

hyunbuket

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
78
22
18
Adana
Arkadaşlar uzun süredir zayıflamak istiyorum ancak tek başıma başarılı olamayacağımı anladım. Bu sitedeki insanların birbirlerine karşı olan ilgi ve desteğinden ben de faydalanmak istiyorum. Bu başlık altında günlük yediklerimizi paylaşarak listemizdeki eksik ve fazlalıkların farkına varmada birbirimize destek olabiliriz diye düşündüm. Gayret edersek hepimizin başarılı olacağına inanıyorum. Ben kalori hesaplayarak bir diyet uygulamaya karar verdim ve internetten sık yediğim ve evde bulunan yiyeceklerin kalorilerini yazdım. Bu kalori listesine göre ertesi gün uygulamak üzere evde ne varsa bunlarla bir diyet listesi hazırlıyorum. Her gün farklı yiyecekler yiyebilirim ama kendime sadece 1000 kaloriyi aşmamak şartı koydum. Aslında diyete bugün başladım sayılır ama maalesef akşam üzeri dayanamayıp bir tost yedim. Bu nedenle yarın başlayacağım ve kendime güvenim olmadığı için buraya yazarak kendimi kontrol altında tutmak istedim.
Siz de listelerinizi buraya yazarak benimle paylaşırsanız çok sevinirim çünkü bu işte çok acemiyim ve ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Dün akşam Leslie ile evde yürüyüş yaptım biraz da. Lütfen benimle bildiğiniz zayıflama kürleri ve diyet listelerinizi paylaşın. Ben de artık Başarı Öyküleri kısmına terfi etmek istiyorum sayenizde :) Bu arada boyum 158 cm kilom 57. (en son tartıldığımda 57 idi ama bir aydır tartılmadım ). Hedefim şimdilik 7 kilo (inşallah).

Hepinize başarılı zayıflamalar...İnşallah elele verip bu şavaşı kazanırız. (kilolarımı ciddi ciddi düşman olarak görmeye başladım aynanın karşısına geçip bazen düelloya davet ediyorum o derece yani :)

Son düzenleme:
Merhaba. katı bir diyet uyguluyorsan boşver, canının istediğini ama sadece ihtiyacın kadarını ye. birşey yerken kendine, buna ihtiyacım var mı yoksa keyfi mi yiyorum de, her lokmadan bunudüşünürsen nerde duracağını bilirsin. gerçekten acıkmadan asla yeme, tyamamen doymadan kalk, vucudun 3de biri yemek 3de biri su olmlaı 3 de biri de boş kalmalı ki havayla dolsun.

vucudunsifresi.com daki makaleleri oku. kilolara ve hayata bakışın değişir. Halil Kargulu bu konuda çok farklı bir beyne sahip ve inananlar bir anda 4-5 kilo verebiliyor (sağlıklı olarak ve yedikleri halde) önemli olan zihnin ve vucudun buna hazır olması

ayrıca 'callanetics' egzersizleri var sitede arat. '10 years ypunger in 10 hours' videosu 3 haftalık kısa bir program ama ameliyat olmuş gibi değişim sağlıyor. 1-2 beden inceliyorsun diyetsiz. kilo vermiyorsun ama vermiş gibi görünüyorsun çünkü vucut sıkılaşıyor toparlanıyor, bacak kalça şekilleniyor.sadece 3 hafta dene. ve zihnini kilarının fazla olduğuna ikna et, o zamn beyin iştahı keser. yemek araları açılır ve zamnla kilo kaybedersin

son olarak, kalori hesabı yapma. çok gereksiz. çünkü şu yüzden, yiyeceklerdeki kalori vucuda girdiğinde aynı olmuyor. yağa proteine dönüşüyor. yani 100 kalorilik birşey yediğinde belki 50 belki de 200 kalori alabiirsin. vucudun algılama ve deoplama sindirim sistemi çok farklıdır. aynı zamnda birşeyi ne kadar çok çiğnersen o kadar iyi sindirilir ve kalorisi düşer. bu yüzden kaloriyi kafaya takmaya gerek yok, baklava bile yiyebilirsin. ama ihtiyacın kadr ve karışık yememeye çalış.her öğünde tek çeşit yada 2 çeşit ye. ne kadar fazla çeşit o kadar enzim demek bu da vucudu yorup ağırlaştırır ve yaşlandırır. tek öğünde sadece et yersen 2-3 porsiyon da olsa hazmı ekmekle yenen 1 porsiyondan daha kolaydır. böylece kilo aldırmaz. sonraki öğünde de tahılları yiyebilrsin

Teşekkür ederim gerçekten dikkate değer bilgiler vermişsin elimden geldiği kadar sağlıklı beslenmek istiyorum zaten inşallah bunu başarabilirim. Sonuçta genç olarak yaşayıp genç olarak ölmeyeceğiz ve ben ileride sağlıklı ve mutlu bir yaşam istiyorum zaten sırf bunun için çaba göstermeye karar verdim ve bundan sonra hayatımı sağlıklı şeylerle geçirmek istiyorum. Yardımların ve önerilerin çok işe yarayacaktır eminim teşekkür ederim :)

rica ederim, sağlıkve yiyecekler hakkında Aidin Salih- Gerçek tıp kitabını ve Tibetin gençlik pınarı e-book u tavsiye ederim

Aslında dün başaramadığım şeyi bugün başarmaya karar vermiştim ama yapamadım. Bir şekilde evde yürüyüş ve hareketlerimi yapıyorum ama yine akşam üzeri yediğim çikolatalar yüzünden bugün de hüsranla bitti ve bugün dünden daha fazla yedim. Şimdi bir de poğaça yapıyoruz annemle kendime hakim olmam lazım tamam yiyeyim ama kendimi kaptırmadan yesem çok iyi olacak.

Neyse bugün güne iyi başlamıştım ama sonra hiç gerekli olmayan şeyler yedim kısmet ertesi güne bakalım :) Yarın tekrar yazarım buraya :)

Merhaba diyet günlüğüm biraz suçlu biraz utangaç çok az başarılı ve çok fazla yüzsüzlükle yine karşındayım.

Bugünkü hasarı şöyle açıklayım :

Tutamadığım orucumun kazasını tutmak üzere gece yatmadan 4 kaşık yoğurda bir muz ve yarım armut doğradım ve üzerine de biraz tarçın atıp onu yedim sonra iki bardak su içip niyetlendim. Gün boyu birşey yemedim doğal olarak ancak hareket de etmedim. İftarda ağır yememek istemiştim ama gözüme bir paket çikolatalı bisküvi takıldı yanına da çay koyup onu yedim. Saat 21:30 gibi de bir kase ayçekirdeği yedim.​
Bugünü de böyle kapatmayı planlıyorum bir kaç tane daha orucum var onları da tutacağım ve iftarda mümkün olduğunda sağlıklı şeyler yemeye çalışacağım meyve sebze gibi şeyler. Ama vücudum alışmasın diye bir kaç gün arayla tutacağım oruçlarımı.​
Tabi ki olabildiğince fazla su içeceğim ve gece sporumu da yapmayı unutmayacağım. Leslie ile 5 mile yürüyüp öyle yatacağım.​
Pişmanlıkla dolu bir sevgili günlük konuşmasının daha sonuna geldim. Ama tuhaf bir şekilde buraya yazmak burdakileri okumak iyi geliyor. Psikolog gibisin Sevgili Günlük Yarın görüşmek üzere

Merhaba önce sağlığın iiçin abur cubura kesinlikle son vermelisin. yani o cipler çikolatalar evinde asla bulunmamalı. nasıl üretildiklerini, içlerine neler katıldığını araştırırsan bu seni epey soğutacaktır emin ol. doğal hayat hakkında bilgilenmeye başladığımda, grupta çocuklarına bir kez dahi çikolata yedirmeye anneler, ve sevmeyen çocuklar vardı. diğer konuları, deterjanalrı bakım ürünlerini katkılı gıdaları vs bırakabilirdim ama çikolatasız olmaz derdim.. zamanla bilinçlendikçe verdiği harabiyeti gördükçe (ve asla mutlu etmediğini bunu reklam kandırmacası olduğunu) öğrendikçe çikolatadan soğudum. şimdi görsem dahi istemiyorum, üstelik hamlieyim canım çığu şeyi çekse de o hiç cazip gelmiyor. aynı şekilde hazır dondurmalar ve asitli içecekler de öyle. yani ben kendimi kısıtlamadım yasak koymadım ama bilinçlendikçe bana verdiği zararı öğrendikçe onları artık kendim reddediyorum

Çok haklısın gerçekten vücudumuza geçici bir hazdan başka bir şey vermeyen bir faydası olmayan yiyecekler elimden geleni yapıp bu gidişata bir dur demeyi istiyorum. Dediğin gibi herşeyden önce zararlarını araştırıp öğrenmekle başladım bile işe. Çok teşekkür ederim faydalı bilgilerle bana oldukça destek oluyorsun

Bugün önceki günlere göre daha az yedim ama zaten sabaha kadar uyumadığım için geç uyandım. Bugünlerde nedense pek iştahım yok. Zaten akşam üstü 6 gibi kahvaltı yaptım. Hiç aç değilim acıkırsam belki bir elma veya armut yerim.
Bugün yediklerim;
1 kupa şekersiz çay, 1 yemek kaşığı çokokrem, 1 zeytin, çeyrek ekmek (beyaz).

Şimdilik pek iştahım olmadığı için bunları yedim. Suyu az içtim şimdiye kadar ama yatana kadar içerim 8 bardak herhalde. Tabi ki Leslie ile evde 1 saat de yürüme hareketlerini yapacağım. Bugünlük bu kadar.... Herkese iyi zayıflamalar

Saat 4 ve ben kahvaltımı yaptım :) Oruç tutmayı düşünüyorum bu yüzden erkenden kahvaltımı yapıp suyumu içeceğim :) Şimdilik yemeğimi öncekine göre azalttım ve sanki bunu bilmeden yaptım çünkü pek iştahım yok sadece çikolata konusunda kendimi dizginleyemiyorum bir türlü. Gece 3 adet çokosandviç yedim. Kalorisini hesapladım yaklaşık 402 kalori yapıyor ve ben bu kaçamakla bile 1000 kaloriyi geçmedim. Bundan sonra inşallah hiç çikolata yemem. Gerçi sahurda bile 1 yemek kaşığı yedim ama diğerlerinden yemek gelmedi içimden bu yüzden biraz ondan yedim.
Sahur menüm;

1 adet armut,
1 yemek kaşığı çikolata
1 dilim beyaz ekmek
3 adet zeytin
1 bardak şekersiz çay
1 tatlı kaşığı kadar peynir.

İftarda da biraz yoğurt ve 1,2 dilim kepek ekmeği yemeyi planlıyorum. Bugünlük de bu kadar

Bugün yine batırdım işleri. Az önce koca 1 paket dikdörtgen çikolatayı götürdüm tam 480 kalori ve yarım paket de çikolatalı bisküvi 350 kalori. Üff hiçbir şey istediğim gibi gitmiyor. Ne güzel akşam yemeğinde canım hiçbir şey istememişti sadece 1 kupa şekersiz çay ve 5 kaşık yoğurt yemiştim. Ama babam sağolsun bir poşet çikolata getirmiş ben seviyorum diye....Ona da kızamıyorum tabi ama internette çikolatanın zararlarını okumuştum onları söyledim bir daha almayız dedi. Her ne kadar zararlarını biliyor olsam da bırakmak için bir süre onları görmemem lazım ben de insanım sonuçta görünce aklım gidiyor.
Sabah sporumu yapmıştım Leslie ile 1 saat yürüyüş ile gece de 1 saat yürürüm ve bu elimdeki çikolatalardan bir an önce kurtulmam lazım. Tabi yiyerek DEĞİL.

Eyvah şimdi de yarım ekmek peynir ve zeytin yedim ve çay içtim. Biri beni durdursun. Çok üzülüyorum ya kendimi tutamıyorum. Karar vermiştim oysa kilo vermeye zayıflamaya. Geçenlerde annem bile benim bacağım seninkinden ince dedi ya sürekli erkek kardeşimi örnek veriyor gençken ben onun gibi zayıftım diye eskiden bana senin gibi zayıftım derdi. Artık önce beni bir kere süzüyor sonra kardeşime dönüp onu örnek veriyor.
Üniversiteye başlamadan önce 40, 41 kilo idim. Annem de gençken o civardaymış 42 filan. Sonra üniversiteye başladım. Orda bayağı kilo aldım. 4 sene sonra eve döndüğümde 52 53 kilo idim. Ama iki ay sonra 57 olmuştum. Artık yeter ilk hedef 50 sonra da 45 olmak zaten boyum kısa olduğu için çok kilolu gibi duruyorum hatta yapabilirsem 42 ye kadar düşmek istiyorum ki kilo alma payı kalsın. Gerçekten herşeyin bende bittiğini biliyorum ama yine de desteklerinizi önerilerinizi bekliyorum. Lütfeeeennnn....

Evet arkadaşlar bundan sonra çikolata yok en azından 7 kilo verene kadar kararlıyım. Son 1 paket çikolatayı yedim ve 11.09.2013 tarihi itibariyle çikolata jübilemi yaptım bundan sonra 7 kilodan önce ağzıma sürmeyeceğim.

Kararlıyım hadi bakalım

Önemli olan ne yediğin değil, tekrar söylüyorum kalori hesabını boşver.. sen sadece yavaş ye, çok iyi çiğne ve yerken doydum mu diye sor kendine.. bir anda hızlıca yiyip sonra karnım şişti diyeti bozdum demektense kendini buna alıştır. ihtiyacım kadar yiyorum dediğinde beynine bu sinyali yolladığında zaten otomatikman yemen azalacak veya ne kadarına ihtiyacın varsa o kadar yiyeceksin. ama tabi doğal şeyler yemek şartıyla, çünkü hazır ürünlerde beynin hipofiz bezini uyaran katkı maddeleri var ve bunlar insana sürekli açmış gibi hissettiriyor.

aslında sünnetlere uysan tam gerektiği gibi beslenmiş olursun
-acıkmadan sofaraya oturma
-tamamen doymadan kalk
-yerken israf etme her lokmanın hesabı var
-açları da düşün
-şükret

bi dilim fazla ekmek yedin diye yada peynir yedin diye kilo almazsın ama beynine olumsuz mesajlar yollama lütfen. kalorileri değil, fazladan aldığın lokmaya ihtiyacın olup olmadığını tak kafana

Çok teşekkür ederim senin desteğinle inşallah yavaş yavaş veririm şu kiloları. Söylediğin şeyler gerçekten motivasyon sağlıyor. Tekrar teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…