Zayıflama hormonları

Editor

Edidir Edi
İçerik Editörü
12 Temmuz 2006
1.287
3.026
Hormonlar zayıflama üzerinde doğrudan etkilidir. Yapmanız gereken ise zayıflamaya yardımcı hormonları düzenleme olmalıdır. Zayıflama hormonları nelerdir ve ne gibi etkileri vardır?

Zayıflamaya yardımcı hormonları düzenleme
Zayıflama sorunu olan ve diyet ve spor yaptığı halde kilo veremeyen kişilerin ilk bakması gereken yer hormon seviyeleri olmaldır. Doktorunuzdan bu konuda yardım alabilirsiniz. Hormonlarınız düzenlendiğinde çok daha hızlı zayıflama sağlamış olabilirsiniz.

Estrojen

Bu hormon doğrudan yumurtalıklar ile ilgilidir.Adet kanamalarından önceki fazla yemek yeme yada tatlı krizlerinin sorumlusudur. Yumurtalık kisti gibi bir çok kadının yaşadığı sağlık sıkıntısı ile doğrudan bağlantılıdır.

Düzenlemek için bolca lifli gıda tüketmeniz gerekmektedir. Taze sebze ve meyveler lif açısından zengindir. Tükettiğiniz meyvelerin organik olmasına ve kullanılan ziraat ilaçlarından arınması için çok iyi yıkamalısınız.

Girelin

Mide ile bağlantılı hormondur. Midenizin uzun süre aç kaldığı zamanlarda koruma amaçlı sizi büyük bir açlığa sürükler ve yemek yemenizi sağlar. Yağ hücrelerinin yakımını azaltır.

Düzenlemek için sık sık ara öğün tüketmelisiniz. Düşük kalorili ara öğünler tercih edebilirsiniz. Uyumadan en az 3 saat önce yemeği kesmelisiniz. Böylece mideniz dinlenme poziynonuna geçmiş olur.

zayiflama_hormonu-600x287.jpg


Kortizol

Böbrekler ile bağlantılı olan bu hormon tıpkı adrenalin gibi stres durumlarında artışa geçer. Vücudu korumaya almak için enerjiye ihtiyaç duyar ve bu durum sizde yemek yeme isteği uyandırır. Özellikle bel ve göbek bölgesinden kilo alan kişiler kortizol hormon tahlili yaptırmalıdır.

Düzenlemek için uyarıcı etkiye sahip kafein içeren kola, kahve yada fazla miktarda yeşilçay tüketimini azaltmalısınız ve olabildiğince sakin kalmalısınız.

leptin_hormonu.jpg

Zayıflama hormonları
Leptin

Kilo almamızla direk bağlantılı olan yağ hücreleri ile bağlantılıdır. Normal şartlarda mideye doyduğuna dair sinyaller verir. Kilo vermeye başlandığında leptin hormonunda düşüş olur. Leptin hormonu düştükçe mideye sinyal gelmesi zorlaşır.

Düzenlemek için şok diyetlerden ve aniden çok kilo vermeden kaçınmalısınız. Kilo verdikten sonra ani kilo alımlarından sorumludur. Düşen leptin hormonu sizi daha fazla yemeye sevk eder ve doygunluk hissinizi olumsuz etkilemiş olursunuz. Diyet yaparken leptin hormonunun düşmemesi için çinko açısından zengin gıdalar ile beslenin.
 
X