Öncelikle çok geçmiş olsun aynı durumu bende oğlumda yaşadım ki 10 gün hastane sürecimiz oldu ateşi falan da yoktu ama doktorun dediğine göre kaburgalarını çökme var dedi yani nefes alamadığını söyleyip yatış verdi.Hanımlar selam yine ben…
2 gün öncesinde hırıltı,öksürük sebebiyle acile gittik.Serum fizyolojik-hava verildi.Röntgen sonrası zatürre başlangıcı denildi fakat ateşimiz vs.olmadığı için evde tedaviye devam edebileceğimiz,öksürük sonrası boğulma hissiyatı,morarma,ateş olursa tekrar götürmemiz gerektiği söylendi.
Evde serum fizyolojik kullanmaya devam ediyoruz.Şükür ki ateşimiz hiç olmadı ve beslenme düzenimiz normale dönmeye başladı.
Sorum ve sorunum şu;serum fizyolojik sonrası akıntımız geliyor fakat boğazda geçmeyen bir doluluk hissiyatı ve hırıltı aynı şekilde devam ediyor.
Tecrübeli analar;bu geniz doluluğundan kurtulmak için ne yapmalıyım?
Bu süreç nasıl seyrediyor ve ne kadar sürüyor?
Beni bi aydınlatınız lütfen :)
Sevgiler
(3.ayımızı yeni bitirdik)
Çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günlerÖncelikle çok geçmiş olsun aynı durumu bende oğlumda yaşadım ki 10 gün hastane sürecimiz oldu ateşi falan da yoktu ama doktorun dediğine göre kaburgalarını çökme var dedi yani nefes alamadığını söyleyip yatış verdi.
Hava verdikten sonra mutlaka sırtına pat pat vur ve ovala bir süre yap bunu hemşire hastanede her hava sonrası bunu yaptırdı ve evde de devam ettik o zaman düzelmişti. İnşallah çabucak toparlar Rabbim şifa versin
Teşekkür ediyorum evde hava vermiyoruz sadece serum fizyoloji fakat o da yetersiz geliyor sanki…Havadan ve serum fizyolojiden sonra mutlaka pat pat yap gecmis olsun
Bahsettiğiniz aparatın linkini bana özelden gönderme şansınız var mı ?Bence hava desteğine devam etmeniz lazım çünkü zatürre daha başlangıçta ilerlemesini önlemeniz lazım. Zatürre zaten o ciğerde oluşan enfeksiyon o nedenle serum fizyolojikle tedavi olmaz. Günde 4-5 kez burnuna serum fizyolojik sıktıktan sonra aspire etmeniz lazım. Mümkünse süpürgeye takılan burun temizleme aparatlarından alın onlar güzel çekiyor. Yüz üstü tutup sırtına aşağıdan yukarı yönlü patpat yapın. Balgamı sökmesi için serum fizyolojiği buhar şeklinde verebilirsiniz daha küçük olduğu için ancak serum fizyolojik kullanabilirsiniz başka bir şey olmaz çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?