Zararlı Akraba

Engelle numarasını olsun bitsin. Komşulardan seni arayacak,dadanacak hali yok ya. Sana laf taşıyana da 'konusmak istemiyorum' dersin.
Sahsen ben , beni üzen ablam olsa konuşmayı keserim. Kaldı ki babaanne kim ki?
Ben ortanca kızın/oglun ayrı şehirde doğan son çocuğuyum. Ne baba tarafında ne anne tarafında beni yeğenden , torundan sayan kimse olmadı. Ben de bir eksikliklerini hissetmedim açıkçası. 20 sene telefon bile acmamisimdir kimseye.
Zamanla büyüdükçe , seyehat etme yaşim gelip ,ziyarete başlayınca bir bağım oluştu herkesle.
Ananemle de dedemin vefatından sonra birkaç aylığına bize geldiği dönemde yakinlastik. Müzik zevkimiz aynı,odada şarkılar söyledik, eskilerden konuştuk (aile hikayesi dinlemeye bayılırım), gencken gezdiği İstanbul'u ona gezdirdim, sonradan tatile bile çıktık beraber, hem de topal haliyle:))
Şimdi beni gerçekten çok seviyor ve her cuma araşiyoruz. Tatlı sözler söylüyoruz birbirimize .
Çünkü karşılıklı sevgi bağını yakaladık
Eğer ananemle bu bağı yakalanmasaydim geçtiğimiz yıllardaki gibi yine anca bayramda arardım. Aynı şekilde ananem sizin babaanneniz gibi yılan ağızlı bir kadin olsaydı engellerdim,konuşmazdım bile.
Çok zor bir şey değil ki,
Ablam da bazı akrabaları sevmiyor, evleneli kaç sene oldu, evine çaya bile davet etmedi kimseyi. Aramaz da sormaz da. Kafası da çok rahat.
Çare bu yani bence:)
Zaten üzerinde hakkı da yokmuş, engelle geçsin. Arasıra dedeni ararsin

Mesafeyi koyun tabi bu nedir?
Babanız onun notunu vermiş zaten, hepininizden daha uzun süredir tanıyor, muhatap bile almıyor farkındaysanız.

Tartışmanıza değmez.
Arayınca da laf söylüyor aramayınca da zaten yaranamıyorsunuz. Hiç olmazsa duymamış olursunuz.

Ararsa açma telefonu sende arama 😐 bayramda seyranda karsılasırsanız öpersin elini. Bu ne böyle hepinizi parmagında oynatmak istiyor. Ben yokluk cekerken olmayan babaanneme ne hediye alırım ne para veririm 🤷‍♀️

20 sene evvel annemin yüzüne tükürdü o.. dedi
3 4 sene evine gitmedik ailecek o zaman özür diledi öyle görüşmeye devam ettik
Sebebi ise o zaman anneannemin yakınından ev almamızdı

Direkt silerdim
Şaet mı hayatında olmanız?
Yaş saygı göstergesi değildir
Annemi eziklemeye çalışanı asla affetmem

Dikkat edin babanız vicdan yaptırmıyor çünkü değişmeyeceğinin farkında.
Kırk yılda bir resmi görüşürsünüz bitti gitti.
Evet babam diyor ki babanneme, ben iyiyim sende iyimisin o zaman kapatalım telefonu😂
Aramıyor bile ben telefonla konuşmayı sevmiyorum diyor babanneme o da yalan işine gelenle 1 saat konuşur 😂

Mesafeyi koyun tabi bu nedir?
Babanız onun notunu vermiş zaten, hepininizden daha uzun süredir tanıyor, muhatap bile almıyor farkındaysanız.

Tartışmanıza değmez.
Arayınca da laf söylüyor aramayınca da zaten yaranamıyorsunuz. Hiç olmazsa duymamış olursunuz.
Hatta babam bir kere şey demişti babanneme bizim yanımızda
Çocuklara böyle konuşursan kimse seni aramaz sormaz, biraz mülayim ol, sonra bana neden beni oğlun kızın aramıyor deme önce bir ağzına sahip ol demişti
Ama kadın anlamıyor işte
Tek yok mesafe demekki

Şimdi sorun makinası gibi bir kadına sadece bu dünyaya bizden 30-40 yıl erken geldiği için saygı mı duymalıyız? Yaşlılık denince benim aklıma bilgelik, vakar, tolerans ve sevgi geliyor ama ihtiyar ergen o kadar çok ki .... ve “saygı” kavramının altında ezilip tükeniyoruz çok üzücü.

Yüzüne bile bakmam. Ki babaannem ölmeden önceki 4 sene bakmamışlığım vardır. Hiç beni ilgilendirmez herkesin ağzından çıkanı kulağı duysun. Kendilerine laf söylemeyeceğinden emin oldukları için işi bu kadar azıtıyor bu yaşlılar.

Telefonu açmaz iletişime geçmezdim.
Bu noktada babanız başta olmak üzere sizi aileniz korumakla kendilerine de evlatlarına da laf ettirmemekle yükümlüler. O sınır nasıl koyulacaksa en iyi onlar bilir.
Benden nefret eden bir babaannem vardı ben çok küçükken öldü ama travmaları bu yaşımda hala devam ediyor. Dedem keza ölümüne son bir kaç sene kalana kadar kötülük ile meşguldü. Beni bi aramıyorsun diye sitem edince harçlık dahi vermediğini ima ederdim. Annemle babam böyle söylemenin ayıp olduğunu söylerdi ama dede nene maddi manevi her açıdan destek olacak sahip çıkacak sonra da torun onlardan görecek sahiplenmeyi.

O beni aradı dün, hiçrşey olmamış gibi kızım yavrum nasılsın iyi misin Allah razı olsun vs dedi kapattı
Aman yaşlıdır diyeceğim ama gençliğini de biliyorum neyse ki

Bu ne çirkinliktir böyle. Eğer yaşlılıktan demans gibi bir durumdan dolayı böyle değil de huyu böyle ise telefonunu da açmam, yüzüne de bakmam böyle kadının. 80 değil 180 yaşında da olsa insanlara hakaret etme, bağırma, edepsizlik yapma, bana para ver, annene aldığını bana da al, evlen şunu yap bunu yap deme hakkına sahip değil kimse. Herkesin hayatı kendine zaten yeterince zor. Siz de anne babanız da neden buna maruz kalıyorsunuz anlamadım. Yaşlanınca insanlara eziyet ve hakaret hakkı vermiyor dinimiz kimseye. Ha dediğim gibi demans veya benzeri bir durum varsa da yatırılır bir bakım evine, orada da öyle her an telefonla arayıp insanları rahatsız etmesine izin verilmez. Bence siz de böyle davranmasına izin vermeyin. Annenize aldığınız şeyi kıskandı diye ona da alıp annenizle aynı kefeye koymayın, çirkin konulara girdiği an bizi sadece hatır sormaya ara, biz de seni bunun için arıyoruz,artık bu şekilde konuşur ve bize hakaret edersen konuşmayız deyin. Ve her yaptığında hadi iyi günler deyip kapatın telefonu. Yaşlılarımıza saygılı ve merhametli olmalıyız elbette ama bu her türlü hakaret çirkinlik ve saldırılarına maruz kalacağız demek değil ki

Buraya ailemle alakalı birkaç konu açmıştım zaten sorunlu bni çok yıpratan bir ailem var
Ailem yanıma gelmişti, babannem aradı bugün, başladı bana bağırmaya azarlamaya, annen baban gelmiş senin yanına hadi onlar terbiyesiz bana haber vermediler de sende mi onlara uydun dedi(kendisi tamamen başka bir şehirde) (halam söylemiş)
Bende oğluna ne istersen de ama anneme saygılı olmayı öğren kaç yaşındasın sen dedim
Sonra devam etti, sen işe gidip gelirken bana haber vermen lazım ben başka şehirde seni merak ediyorum geceleri uyuyamıuorum diye (yalan!) bende böyle saçma şey duymadım ben dedim
Sakin bir insanım ama arayıp hakaretler yağdırınca çileden çıktım o an
Sonra dedi ki ne zaman evlenceksin, 35den sonra çocuk nasıl doğurcaksın, iyice alıştn sen yanlız yaşamaya rahat rahat dedi, bunları bağırarak sinirle söylüyor, yeter artık falan diyor, delirmiş gibi , hiçbirzaman evlenmicem kaptalım telefonu ben kendimi zor tutuyorum kalbini kırmak istemiyorum dedim
Bu da anasına benzemiş dedi
Kapt dedim yok deden konuşcak dedi, dedemle düzgünce konuştul kapttık
Bu konuşmalar olurken babam kaçtı evden çünkü ben delirdim yürüyüşe gitti 2 saat gelmedi
Neyse diyebilirsiniz ki babannen ilgilensen ne olur, benim içim öyle soğudu ki, babannem çok zengin bir kadındır, ben 10 yaşına kadar biz gecekonduda oturduk aç gezdik üstümüzde kıyafet olmadığı oldu bir kez arayıp sormadı
Ben ünide çalıştım, garsonluk tezgahtrlık bir keresinde yorgunluktan burnum kanadı, yemin ederim ondan hiçbir beklentim olmadı, annemle kavga etti senin kızın işe girdi bana hediye almadı dedi, ben o parayı okul harçlığı yapmak için çalışmıştım
Gel zaman git zaman, kin tutmadım, aradım sordum her aradığımda annen benim evimi temizlesin yaşlıyım yapamıyorum annende hiç iş yok dedi, temizlikçi tut babam hasta annem ona bakıyor dedim, ellerde ne gelinler var siz pissiniz dedi, annemle aynı şehirde yaşamıyorlardı, babamın doktoru onun yaşadığı şehirdeydi onu hastaneye getirince annemin evini temizlemesi gerekirmiş
Neyse ben o zaman bir kez daha delirdim, kuzenlerimi sen büyütün ya onlar evini temizlesin onlardan bekle dedim
Bana çanta al annene almışsın diye tutturdu, aldım başkasına vermiş
Bana kuzenlerin harçlık veriyor sen de ver dedi, verdim bir kere ama konu kapanmadı onlar ama şunu bunu aldı dedi
Bugün de bağırınca kadından nefret etmeye başladım
Ne yapayım arayıp sorayım mu yaşlıdır diye alttan mı alayım, tamamen iletişimimi keseyim mi
Küçükken kuzenlerle çocuk kavgasu yapsak onlar yalan söylemez sen söylersin derdi
Başkası olsa bence bu kadının yüzüne bakmaz ama aşırı sinirliyim, hiçbir derdi yok, canı sıkılınca kudurup anneme yada bana sıçrıyor, babama gücü yetmiyor, annem çok tepki vermiyor çünkü onu deli olarak görüp ciddiye almıyormuş
Böyle babannelik böyle insanlık olur mu
Ben oĺsam kafaya takmam , özel günler arar sorardım o kadar , yaşlı kadın ne desen anlamaz zaten ..

20 sene evvel annemin yüzüne tükürdü o.. dedi
3 4 sene evine gitmedik ailecek o zaman özür diledi öyle görüşmeye devam ettik
Sebebi ise o zaman anneannemin yakınından ev almamızdı
bu ne terbiyesizlik ya. onun ne haddine annenize hakaret etmek? aklı gitmişmiş de bilmem ne. 20 sene önce de böyleydi demişsiniz. geçtim konuşup görüşmeyi adını bile anmam ki anmıyorum da. bu ne ya çok sinirlendim.

X