- 12 Ağustos 2022
- 303
- -4
- 35
-
- Konu Sahibi oyledegilboyle
Anladığım kadarıyla bu kişiler direk müteahhitten evi almamış. Başkasının dairesini almış. Müteahhiti bağlayan bi konu çıkmaz buradan gibi geliyor bana. 2. El dediği bu büyük ihtimalleSözleşmenizde gecikme halinde cezai şart / kira bedeli ödenmesine dair madde var mı ?
Elinizde yazılı sözleşme belge var mı inşaat firması ile? Şu tarihte teslim diyenBir inşaat firmasından 2. elden bir daire satın aldık.Söylenen tarihte teslim edilmedi.Şirketin de zaten 6 aylık geciktirme (opsiyon) süresi doldu.
Hala inanılmaz yavaşlar.
Biz bu süre zarfında evimizi satıp aldığımızdan evden çıkmak zorunda kaldık.Eşyalarımızı koyduk ama oturma izni yok.Eşim ve ben annelerimizde kalıyoruz ayrı ayrı (eşimin işi vs)
Sorum şu.Ben hamileyim ve son aylarım.Böyle giderse kendi evimde doğum yapamayabilirim ve aşırı öfkeliyim.Manevi tazminat davası açabilir miyim.Başına benzer durum gelen veya duyan var mı.Şimdiden teşekkürler.
Daire sıfır.Biz firmadan değil 2. elden aldık.Sıfır olup da gecikmeyen duymadım ama 2. el daire neden gecikiyor? İçini mi yeniliyorlar?
Maalesef daireyi ( topraktan olmalı ) başka biri almış önce. Biz ondan aldık.Elinizde yazılı sözleşme belge var mı inşaat firması ile? Şu tarihte teslim diyen
Ama bulmamız zor değil.Grubumuz var bir tane.Sözleşme tarihi var elimizde vs yazmışlardıElinizde yazılı sözleşme belge var mı inşaat firması ile? Şu tarihte teslim diyen
Sizi bağlayan bir şey yok. Onlar açar tazminat alır usule uygun ise. Ama siz yapmamışsınız karşılıklı olan bir şey yok. Size o teminatı sözü vermemiş firmaAma bulmamız zor değil.Grubumuz var bir tane.Sözleşme tarihi var elimizde vs yazmışlardı
O daha sıkıntı, ben de yeni ev aldım kimine sözleşmede ekstra şeyler eklenmiş kiminde yok, biz firmadan aldık sıfır ama alıp tekrar satanlardan alanlar ayrı sorun yaşıyor. Eksik bitmiyor vs vs teslim süresine güvenmediğimiz için bitmiş aldık onda bile defalarca düzeltme oldu hala balkon kapımız bozuk meselaDaire sıfır.Biz firmadan değil 2. elden aldık.
Yillar once devremulk termal almistik bizimki sifirdan baslayacaktı. Parasini ödedik. Temeli döküp bıraktilar. Taksitlerini öderken hep bizimle iletisime gecip insaatin devakm ettigini bildirdiler. Sonra arastirdik ki oyle birsey yokmuş ve bizimle birlikte birsürü kişı dolandirilmis. Dava acip kazananlar bile paralarini alamıyor. Allah a havale ettik biz deBir inşaat firmasından 2. elden bir daire satın aldık.Söylenen tarihte teslim edilmedi.Şirketin de zaten 6 aylık geciktirme (opsiyon) süresi doldu.
Hala inanılmaz yavaşlar.
Biz bu süre zarfında evimizi satıp aldığımızdan evden çıkmak zorunda kaldık.Eşyalarımızı koyduk ama oturma izni yok.Eşim ve ben annelerimizde kalıyoruz ayrı ayrı (eşimin işi vs)
Sorum şu.Ben hamileyim ve son aylarım.Böyle giderse kendi evimde doğum yapamayabilirim ve aşırı öfkeliyim.Manevi tazminat davası açabilir miyim.Başına benzer durum gelen veya duyan var mı.Şimdiden teşekkürler.
Herkes kılıfına uyduruyor bir şeyleriYillar once devremulk termal almistik bizimki sifirdan baslayacaktı. Parasini ödedik. Temeli döküp bıraktilar. Taksitlerini öderken hep bizimle iletisime gecip insaatin devakm ettigini bildirdiler. Sonra arastirdik ki oyle birsey yokmuş ve bizimle birlikte birsürü kişı dolandirilmis. Dava acip kazananlar bile paralarini alamıyor. Allah a havale ettik biz de
Ankara da mı bu ev?Bir inşaat firmasından 2. elden bir daire satın aldık.Söylenen tarihte teslim edilmedi.Şirketin de zaten 6 aylık geciktirme (opsiyon) süresi doldu.
Hala inanılmaz yavaşlar.