Zaman ilerledikce KUCULEN NESİLLER..

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
83
34
Haddim olmayarak bu fikrimi paylasmak istedim.
Herkes bilir cogu seyi ama tekrar duyunca dank eder bazen:)

Gecen yil okulda cok uzulurdum lise 1e gelenler cocuk gibiler bazilari hani kisalik degil gelismemislik.
Okulun gecmisine bakiyorum mezunlara iste derecelere falan bildiginiz buyuk adam gibiler.
Sonra farketim ki yillar gectikce nesil kuculuyor.

Bunun bircok etmeni var tabiki oynanmis yiyecekler inorganik besinler vs.

Bunun icin ne yapmak gerek?

Kucuk yasta baslanmali bilhassa bebegi olanlara soylemek isterim bunu.
Sut ve sut urunleri. Ozellikle koy sutu. Tabi buyuk sehirde olup imkani olmayanlarda yogurdu kendileri yapmali. Boyu uzatmakla kalmaz ciltlerini tertemiz yapar ileriye donuk bunyelerini saglamlasirir kemiklerini gelistirir.

Ben 18 yasindayim boyum 1.80 kemiklerimin masallagi var hem iriler hem saglam ne incinir bi yerm ne baska bisey.
Simdiki cocuklar hoplasa bacaklari kiriliyor

Bi kere cocuklara cips kola falan unutturmak gerek. Ha hic mi yemeyecek cocuk tabiki yer ama her gun paket paket cipsler kutu kutu nutellalar degil elbet.

Teyzelerim ornegin, cocuga bilincsiz para vermenin harika bisey oldugunu sanarlar. Bakarsaniz hepsi obez. Neden? Kola cips cikolata kola cips cips kola...
4.sinifa giden kuzenimin kolestrolu var mesela bu iyi bisey mi yani ilerisi nasil olacak kimbilir.

Diger yandan kilolu bebek saglikli demek de degil. Mamayla sisirilen bebisler direncsiz oldugu bi gercek. Ablamin bebislerinin masallahi olur sadece anne sutu tabi mama falan yok boyle kollar bacaklar michelinin lastik adamiGibi:) ama sonralari hareketlenince zaren zayifliyorlar

Konudan konuya atladim. Demek istedigim az once yogurt yerken buraya yazmak geldi icimden:)

Cocuklara protein olsun diye illa et yedirmek zorunda degilsiniz arastirin etteki proteinler mercimekte de aynen mevcut. Durum elverisliyse et daha tabii olur.

Hazir meyve sularindan kacinin evde kendiniz skn. Asiri ekmek tuketiminden hazir gidalardan uzak tutun. Ne kadar uzuluyorum tatile falan gittigimde hamburgerciler fast foodcularin ici ufacik obez cocuklarla dolu
Canlari istiyor iste ama hergun hergun olunca sonuc boyle oluyor. İlerini hastaliklar psikolojik bozukluklar..

Yemek sevmiyorsa sevecegi sekilde hazirlayin istemedigine zorlamak gizli syler yapmaya iter abur cubur yer parasi yokda gzlice almaya calisir cantanizdan.

Yemek yemeyen cocuklar icinde doktorun onerdigi balik yagli falan suruplar oluyor cok ise yarar biraz kullanin istagi acilio midesi buyuyunce devamli kullanmaya gerek kalmio zaten:) Zaten cocugu tika basa yedirmek dogru degil az yesin ama faydali yesin.

Ya oyle iste ben cocuklara yanlis bakimin sonuclarina cok sahit oldum melek gibiler onlar bizden baska kimseleri yok iyi bakmaliyiz:)

Kucukken tel takirmistm annemlere cok aglayp kusmustum bana demislerdi ki eger bunu yapmazsak ilerde niye ilgilenmediniz diye daha cok bagirirsin.. Hakikatten simdi inci gibi dislerim her icten gulusumu onlara borcluyum:) imkan dahilinde cocuklara eliminden gelenin en fazlasini yapmaya mecbrz

Amaan cok uzattim affedin aklinda olmayan birilerinin fikrine dusurebildiysem ne.mtlu bana

BEBİSLERİNİZLE BERABER MUUUSSMUTLU EN ONEMLİSİ SAGLİKLİ NİCEE YİLLAR GECİRMENİZ DİLEGİYLE
HERSEY GONLUNUZCE OLSUN SAGLİKLİ BOYLU POSLU BEBELERİNİZ OLSUN İNSALLAH

Son düzenleme:
bende yeni nesilin daha uzun ve gelişmiş olduğunu düşünüyorum

Ben 19 yaşındayım yurtta kalıyorum üniversitede 2 senem, okulda 3-4 sınıflara bakıyorum koca koca adamlar gibiler daha yeni gelenlere bakıyorum sanki üniversiteye değilde liseye gelmiş gibiler ki 1 yaşta farkettiysem bu durumu ileriyi düşünemiyorum. Konuyu görünce paylaşmak istedim. Ayrıca dediklerinde çok çok haklısın canım :)

Degil mi insan okul ortaminda yaşsal ayriligin oldugu yerde farkediyor bu durumu:)

artık her yiyeceğe kolay ulaşabiliyoruz
çocukken hamburger yemek bir lükstü
senede 1 defa anca parasızlıktanmı hayır öyle fast food yeme alışkanlıgımız yoktu
ortaokuldayken evden götürürdük yiyeceklerimizi favori yiyeceğim peynir ve cevizdi
liseye geldik adım başı fastfoodcu insanı cezbediyor tabi yavaş yavaş sende bu zincirin halkası oluyorsun
hayat standartları yükseldi herşeye çabuk sahip olabiliyoruz eskisi gibi değiliz artık
.......
benim tespitimde şu; erkekler yaşına göre çok uzun boylu ve iriler yeni nesil olarak
kızlar ise çok kısa kalıyor
hem hafif kilolu hemde kısa çoğu öyle maalesef
hareket azlığından kaynaklanabilir
tam gelişme çağında biraz hareket ve spor iyi gelebilir
tabi beslenmeyi de atlamamak lazım

Hormonlu ve hazır gıdalar yeni nesli tam aksine daha uzun ve iri yapıyor, yağ oranları fazla protein bakımından düşük beslenme de obeziteyi çağırıyor. Hiç sağlıklı değil. Özellikle erkek çocukları çok daha uzadılar. Kızlar da öyle ama kız çocuklarında erken ergenlik arttığından dolayı boy olarak kısa kalma durumu görülebiliyor. Yoksa yeni nesil uzadı biz küçük kaldık.

Bende tam tersini düşünüyor ve gözlemliyorum..
Bizim zamanımızdaki lise 1 ile şu an arasında dağlar kadar fark var..
Bence şuanki nesil, irice..
Bizler de bir önceki nesile göre iriceyiz gibi.

Bence tam tersine,zaman ilerledikçe nesil küçülmüyor aksine büyüyor.Bütün hormonlar tavan yapmış herkeste.

Tam tersini düşünüyorum. Şimdi ilkokuldaki kızlar bir kaç doğum yapmış kadın gibi. Erkekler bildiğiniz herif! Çok erken ergenliğe girip iri oluyorlar. Şahsi kanaatim.

bende tam tersini düşünenlerdenim.kızlar boylu poslu,erkekler desen yaşlarından ötede sakalları.birde kız-erkek tüm ergenlerde can simidi.fast-food yeme alışkanlığından sanırım.

ben lise 1 deyken son sınıf erkekleri bodyguard gibiydi, sakal bıyık çıkıyordu yüzlerinde
ben son sınıfa geçtim baktım lise 1 ler çok küçük
benim son sınıf arkadaşlarımda ise sakal bıyık çıkmamıştı

ben de nesilin küçüldüğüne inanıyorum

şimdi üniversitedeyim bu sene yeni gelen öğrencilere bakıyorum liseye yeni başlayan öğrenci gibi, küçükler

tam tersi olduğunu düşünüyorum.

yeni nesil çok daha iri yapılı. çünkü o hazır yiyeceklerin şuan yenen birçok şeyin içinde hormon olduğu için kızlar da erkekler de daha erken ergenliğe giriyorlar.

bununla ilgili bilimsel araştırmalar da görmüştüm.

ayrıca senin yaşın da daha küçük sayılır.

Bende tam tersini düşünüyorum. Hamilelikte alınan vitaminler, folik asitler, gıdalardaki hormonlar vs. yüzünden yeni nesil hem daha yapılı hem de daha çabuk ergenliğe giriyor. Tabi sağlıklı ve doğal beslenme önemli yine de ama muhtemelen lise1'lerle eski mezunları karşılaştırdığın için ufak geliyorlardır sana, daha boy atarlar onlar.

Aslında söylediğin neslin tam tersi bir nesil geliyor..
Hazır ve fast food gıda tüketiminin artması, her gıdanın hormonlarının bozuk olması vs derken liseye giden insanlara bakıyorum rahat 25 yaşında gosterıyorlar Turkiye genelinde son yıllarda ki kız erkek butun genclerde uzun boy kemıklı bır yapı var biraz mesela dikkat edin sokakta gençlere bakıyorsun 20-25 gibi duruyor yaşını öğreniyorsun 17.18 yani durum aslında tam tersi ve kotu ..

doğal beslenme olmadığı için gençler olduklarından daha olgun ve iri buyuyup gelişiyorlar bu çağda.

Tabi şunu da eklemek istiyorum; eskiden liseye giden gençlerde sakal vs olmazdı daha cocuksu gıyınır oyle davranırlardı.
Kızlar makyaj nedır bılmezlerdi saçlar kuaforden cıkma kaşlar sekılden sekle gırmıs de olmazdı .. yaşları gibi gıyınır davranırlardı.
Şimdi ki nesil ellerinde android telefonları, bilmem ne marka çantaları ayakkabıları falan ablalarına abilerine özenti şekilde yasıyorlar
Buda yaşlarından olgun durmalarını sağlıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de tam tersi. Üniversitede son sınıftayım, 1. sınıflar ablam abim gibi duruyor. Vücut yapıları boyları posları bir yana, kızlardaki boyalar giyimler hiç de gençliklerine uygun değil. Olduklarından 5 10 yaş büyük görünüyorlar. 8. sınıfa giden kuzenim düğünlerde mini, sırt dekolteli elbiseyle bir karış topuklu ayakkabı giyiyor, bu büyüme merakı neden anlayabilmiş değilim. Herkes kendi yaşının güzelliğini yaşasa keşke.

Benden 8 yas kucuk kizkardesimle bizi ikiz zannediyorlar buna ne diyonuz saka maka yeni nesil hormonlu cidden :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…