• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaditen şurup kullananlar

bilinmeyenkisisi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Merhaba. 4 yaşındaki oğlumda bir aydır geçmeyen öksürük var bu bir ay içinde iki kez krup oldu. Doktoru dün alerjik olabilir dedi zaditen şurup verdi. Dün gece yatmadan içirdim. Gece öksürüğü çok arttı. Bugün de gün boyu öksürdü. Doktoru ilaca devam et buhar tedavisine de devam et dedi. Acaba ilaç sonradan mı etkisini gösteriyor. Şimdi ikinci kez verdim. Kullananlar var mı bu ilacı? Lütfen yardım edin çok kötü öksürüyor.

Öksürüğü için ayaklarinin altina iyice ezilmis sarimsakla az miktar zaytinyagi karisitirip surun, corap giydirin. Oksurugu yarim saat icinde kesiyor. Bir kac saat sonra etkisi gectiginde yeniden yag surun.

Zaditen alerji surubu. Bu surup cocugun bagisikligini baskilayip alerjik besin, toz, kuf, polen artik alerjisi neyeyse ona tepki vermesini engelliyor. Yani cocuk iyilestigi icin alerjik tepki vermeyi kesmiyor, ilac bagisikligini baskiladigi icin tepki vermiyor. Ben olsam bagisiklik baskilayacak bir ilac asla kullanmazdim. Beslenmesini duzenlemek daha onemli bu yasta. Mesela domates, sut, gluten gibi besinler alerjik hassasiyeti daha cok artiriyor, bunlarin perhiz edilmesi seklinde beslenme programi uygulayan doktorlar var. Fonksiyonel tip doktorlari. Artik cok yayginlar hemen her sehirde bulunabiliyorlar. Bir fonksiyonel tip doktoruna gosterin derim. Fikir edinmek icin instagramda doktor omer saltanin hesabini inceleyebilirsiniz, kendisi fonksiyonel tip cocuk doktoru

Zaditen Şurup Kullanan Anneler ve Zaditen Fiyat 2023​

Son Güncelleme: Aralık 14, 2022
Bilindiği üzere Zaditen şurup kullanan anneler oldukça çoktur. Bu ilaç özellikle alerjik nezle söz konusu olduğunda sıklıkla reçete edilen bir ilaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bebekler söz konusu olduğunda ise ilaç kullanımı anneleri tedirgin edebilmektedir. Buna bağlı olarak pek çok anne Zaditen şurup nedir ve ne işe yarar gibi soruların yanıtını araştırmaktadır. Bunun yanı sıra bu şurubun yan etkisinin olup olmadığı da merak edilenler arasında karşımıza çıkmaktadır.
İçerik Rehberi 2022
Zaditen Şurup Nedir?
Zaditen Şurup Kullanan Anneler Yorumları
Zaditen Şurup Ne İşe Yarar?
Zaditen Şurup Yan Etkileri Var Mıdır?
Zaditen Şurup Nasıl Kullanılır?
Zaditen Şurup Fiyatı 2023
Zaditen şurup farklı rahatsızlıkların belirtilerinin giderilmesi ve tedavi edilmesi amacı ile reçete edilebilmektedir. Ağız yolu ile alınan bir ilaç olan Zaditen, reçete edilmediği sürece kullanılmamalıdır. Eğer çocuğunuzun bir rahatsızlık yaşadığını düşünüyorsanız uzman bir hekime gitmeniz önem taşır. Hekiminiz çocuğunuzun rahatsızlığı için uygun tedavi yöntemini belirleyecek ve ihtiyacınız olan ilaçları reçete edecektir.

Zaditen Şurup Nedir?​

Çocuk hastalıklarının tedavi edilmesi amacı ile oldukça çeşitli ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlardan biri olan Zaditen şurup nedir sorusu ise merak edilenler arasında karşımıza çıkmaktadır. Zaditen, 6 ila 17 yaş aralığındaki kişilerin tedavisi için reçete edilebilmektedir. İlacın etken maddesi Ketotifen olup, hafif sarı renkli ve çilek aroması içeren bir şurup olarak karşımıza çıkmaktadır.
İlaç farklı semptomlar ve hastalıklar için reçete edilebilir. Burun akıntısı, sıcaklık, kaşıntı, ödem, geniz akıntısı gibi çeşitli alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır. Alerjiye bağlı olarak ortaya çıkan reaksiyonların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra Zaditen, astım ataklarını önlemek amacı ile de kullanılabilir.
PinZaditen Şurup Kullanan Anneler ve Zaditen Fiyat 2023

Zaditen Şurup Kullanan Anneler Yorumları​

Son zamanlarda onlarca anne tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi de Zaditen şurup kullanan annelerin yorumları olmuştur. Bu annelerimizin yorumlarını dikkate alarak kullanırsanız çocuğunuz için daha iyi olacaktır. İşte o yorumları sizlerle paylaşıyoruz;
Benimde çocukların alerjik banada verdi çok kullandım ama gece yatarken içecek hem uykusunuda düzenler yanlız çok uzun süre içirmeyin bünyesi alışıyor size tavsiyem alerjisi oldukça verin çocukların savunmasını zayıflatıyo. emziriyorsanız baharatlı yemeklerden kaçının üç yaşından sonra zaten doğal savunma mekanizması artıyor gerek kalmıyor geçmiş olsun
Geçmiş olsun yedirdiğiz bir şey dokunmuş yedirdiğiniz şeylere dikkat edin yemek yemiyor diye hazır yiyecekler vermeyin doğal çorba vs ev yemekleri yedirmeye çalışın söz verirseniz yersen şunu yaparız diye söz verirsen yerine muhakkak getirin önceliğiniz çocuğunuz olsun tabiki kendi kendinede oynasın işlerinizi beraber yapın günün nasıl geçtiğini de anlamazsınız en basit çamaşır asarken mandalları vermesini isteyin hangi renk mandal olduğunu söyleyin öyle oyalıya bilirsiniz biraz sabır emek ister kolay gelsin annelik zor meslek
Oglum sık sık bronsit olur o yuzden bzde kullanıyoruz ust solunum yolları ve alerjiye iyi geliyor hasta olacak gibi oldugu dakika veriyorum cok faydasını gördüm
bu yorumlar diğer sitelere yapılan yorumlardan alınmıştır.

Zaditen Şurup Ne İşe Yarar?​

Zaditen şurup 6 ila 17 yaş arası kişiler için sıklıkla reçete edilen bir ilaçtır. Peki Zaditen ne işe yarar? Temel olarak bu ilaç alerjik reaksiyonlar, göz iltihabı ve astım ataklarının giderilmesi amacı ile reçete edilir. İçerdiği etken madde sayesinde bu rahatsızlıklara bağlı olarak ortaya çıkan semptomların giderilmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra,
  • Saman nezlesi ile ortaya çıkabilecek gözlerde kaşıntı, sulanma, hapşırma ve burun akıntısı gibi semptomların giderilmesi,
  • Alerjik olarak meydana gelmiş egzamanın tedavi edilmesi,
  • Astım rahatsızlığında ortaya çıkan nefes darlığının önlenmesi,
  • Astım ataklarının giderilmesi,
  • Göz iltihabına bağlı reaksiyonların önlenmesi,
Alerjik reaksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkan ödem, kızarıklık ve döküntü gibi durumların tedavi edilmesi,
Amacı ile bu şurup kullanılabilir. Zaditen şurup kullanan anneler ilaç reçete edilmeden kesinlikle bu şurubu kullanmamalıdır. Genel olarak 6 – 17 yaş arası çocuklarda kullanılıyor olsa da doktorlar bu ilacı vücut endeksleri ve yaşanan rahatsızlığa bağlı olarak daha küçük yaşta çocuklar için de reçete edebilmektedir. Tedavi sürecinde doktorunuzun reçete ettği ilaçları düzenli kullanmanız önem taşımaktadır.

Zaditen Şurup Yan Etkileri Var Mıdır?​

Her ilaçta söz konusu olduğu gibi Zaditen şurup yan etkileri de olabilmektedir. Bu yan etkiler şiddetine bağlı olarak farklı derecelerde incelenebilmektedir. Bilindiği üzere yaygın görülen yan etkiler uyku hali, gerginlik ve huzursuzluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tip yan etkiler tedavi başında normal kabul edilir. Ancak devam etmesi halinde doktorunuza danışmalısınız.

Zaditen Şurup Nasıl Kullanılır?​

Reçete edilen ilacın en doğru kullanımı doktorunuz tarafından size bildirilecektir. Önerilen dozdan daha yüksek ya da daha düşük uygulama yapmamanız tedavinin tamamlanması açısından önem taşır. Dolayısıyla kulaktan duyma bilgiler ile değil tıbbi bilgiler ile kullanım dozu belirlenmelidir. Bu nedenle Zaditen şurup kullanan anneler ilacın nasıl kullanıldığını doğrudan doktordan öğrenmeli, çocuğun rahatsızlığına uygun olan doz nasılsa o şekilde kullanım sağlamalıdır.

Zaditen Şurup Fiyatı 2023​

Son zamanlarda merak edilen konulardan bir diğer zaditen şurup fiyatı olduğunu öğrenmiş olduk. Bu kısımda ise size güncel fiyat bilgilerini paylaşacağız.
Fiyatı40,64₺
Reçete durumuReçeteli Satılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back