zabit katipliği hakkında ...

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Merhaba hanımlar

Uzun bir iş arama maratonunda aklıma bu alternetif geldi.Bir yakınımız önerdi.
Ama belirtilen bir meslek dışında olduğum için daktigolorofi sertifikası almam alzım.
On parmak klavye kullanımı kursu alacağım nasipse sonra da sınavına başvuracağı.
Hiç aranızda mulakata katılan var mı?Nasıl geçiyor?
Mesleğin kolaylıkları ve zorlukları?

Son düzenleme:
tayin bakımından sorun yok, nereye atanırsan orada kalabılırsın.
mahkemeler yogun çalıştığı ıcın , akşam 18-19 a kadar çalışabılırsın. bazen haftasonu da gidenler oluyor. fazla mesai alırlar mı bılmiyorum.
kalemde avukatla, vatandaşla muhatap olurlar, stresli biraz. başındaki amiri olan hakim - savcı anlayışlı iyiyse daha severek yaparlar işi.
her meslekte oldugu gibi işyerındekılerle anlaşmak önemli. kalemde yazı işleri müdürü olur ayrı bir kabinde, katipler de 3-4 kişi olur büyükşehırde. kuçuk yerde 2 kişi olur. bir de mübaşir olur.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Yakın bir zamanda on parmak daktilo kursuna başlayacağım.
Dört yııllık lisans içinde bilgisayar dersi aldım .Sanırım onu belgelendirebilirsem bilgisayar işletmenliği sertikasına gerek kalmıyormuş.Ama genede alayım diyorum.
Bazı koşullarda bilgisayar mezunlarını alıyorlarmış. Ben fen-edebiyat çıkışlıyım .Sorun oluyor mu?

Alım şartlarını bilemıyorum canım, ama her branştan alınabıldıgını bılıyorum, adalet meslek yuksek okulu mezunu olma şartı yok.
Ayrıca katipler kendılerınden yuksek mevkıde kişilerle çalıştıklarından olsa gerek, bazıları biraz hırslı, biraz da kompleksli olabılıyor bazı yerlerde malesef. Çoğu yukselıp başka branşlara gecıyor.
Bölümün iyiymiş, sen de umarım kendı branşında bir yere gecebılırsın ılerıde. Burayı son nokta olarak görme yani, yıne sınavlarına hazırlan bır yandan da.

bende sınavına girmştm o zamanlar lise mezunuydum ve sadece blgisayar sertifikam vardı. yani 10 parmak kursu daktilo gibi şeyler yoktu.
3 yıl öncesnden bahsediorm.sizin sınavı gecmenz için 10 parmak iyi olur ama diğer bahsettklernzin hiç biri yoktu bende gittm girdim sınava. heyecanmda yoktu öylesne grmştm 90 kelimeyi gecemedm. evde geciyordm ama heyecan yaptm sebepsz yere. o senede üni kazandım zaten.ama hala düşünürm girmeyi.

Her türlü alternetifi deniyorum.
Kendi mesleğimi yapmak istiyorum ,fen-edebiyat artı formasyon öğretmen olma şansım var ama 90 almam lazım .
Bir yakınım önerince heveslendim.
Ama bende çok heyecanlıyım, paniğim.Hatta geçsem bile diyorum hakimin dediklerini kaçırırmıyım diye endişelerim var .
Devamlı birşeylerle uğraşıyorum işte bir umut.

hangi bölümsün bende fen edebiyatım
formasyon artık yeni girişlilere verilmiyor biliyorsun. o yüzden bizim için bir veli nimet

hakim takip eder senin yazdıklarını, yıne avukatlar da takip eder, ama bazen herkesın gözunden kaçan bır şeyler olabılıyor. Alışırsın merak etme.

hangi bölümsün bende fen edebiyatım
formasyon artık yeni girişlilere verilmiyor biliyorsun. o yüzden bizim için bir veli nimet

Evet geçtiğimiz dönem aldım ayakta tutan bir şey beni ama tekrar bir kpss süreci var garanti değil
Yapıyoruz birşeyler atık ama çok bunaldım bunu denemeye çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…