zaaaaaaaaa' nn Baar yks

zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
23
0
86
Ankara
Merhabalar arkadaşlar, sizinle paylaşmak istediğim birşey var =)

Okula başladığım zamanlar gayet zayıf bir kızdım..Ancak işler ilköğretim 3.sınıftayken değişti. Nedenini anlayamadığım bir şekilde kilo almaya başladım.Öyle bir iştahım vardı ki, görülmeye değerdi.. Özellikle çok fazla meyve suyu içerdim okulda. Meyve suları çok şekerli olduğu içinde kilo aldırdığını düşünüyorum..Ama o zamanlar farkında değildim. Ne bulursam yiyip içiyordum. Annem hamur işi yapmaya meraklı ve çok fazla yemek yapan yedirmeyede meraklı bir kadındı..!

Günler,aylar,yıllar böyle geçerken 4.sınıfa geçtim.. Hayatımın unutamadığım yıllarıydı ve ciddi anlamda psikolojim bozulmuştu. Tüm arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu bende eve gelince gizlice ağlıyordum. Bunu bir kompleks haline getirmiştim, yemek konusunu açmıyordum. Yanaklarım elma elma olmuştu,kilolu bir kızdım. Göbeğim 3 kat oluyordu hemen hemen..=)

Okulun kapanması için gün sayarken sonunda okul kapanmıştı..
5.sınıfa geçtiğimde artık arkadaşlarım ve ailem dalga geçme huylarını bırakmamışlardı.
Bu canımı çok sıkıyordu ama ne yapacağımı bılemıyordum.
Okulun kapanmasına yakın günlerdi,bir seneden daha kurtuluyordum..
Artık orta okula geçecektim ya benimle yine herkes dalga geçerse diye düşünüyordum..

Bir gün otururken ablam halalarım ve ben bir konu hakkında konuşuyorduk. Kiloyla ilgili bir konu açılmıştı ve ben sessiz kalmayı yeğliyordum.
Ablam, '' Senin gibi bu yaşlarda şişman olanların göğüsleride şişmankende büyüdüğünde de senin gibi büyük oluyor demişti..
O an sinirim altüst oldu ve artık daha fazla dayanamayacağımı anladım!!

Odama gittim ve kendime yemin ettim. Ertesi güne yepyeni bir yaşama uyanacaktım..
Hemen bir kağıt çıkarttım ve liste yaptım!

*KİMSEYE BİRŞEY BELLİ ETME VE KİMSEYLE KONUŞMA!
*ARTIK ZAYIF BİR KIZ OLACAĞIM!
*SADECE SU İÇ!

Hazırladığım liste aynen bunun gibiydi. Ve ertesi gün, hemen uygulamaya geçtim ve çok mutluydum..

TV açtım ve hergün dans etmeye başladım..
Litrelerce su içtim..
Önceden 3 kaşık yiyorsam bunu yarım kaşığa indirdim!
Çok fazla soğuk süt içtim!
Ama en büyük etken her zaman dans etmekti..

Yaklaşık 2 ay içinde KOT PANTOLONLARIM BELİMDEN DÜŞÜYORDU!

Herkes gözlerine inanamadı.. Azmime şaşırıp kalmışlardı.

ŞİMDİ: Ablama o lafları için teşekkür ediyorum =)

Aradan uzun yıllar geçti ergenlik çağında bir genc kızım..
O zamanla iyikide kiloluymuşum şimdi çok güzel bir vücudum var. Benden annelere TAVSİYE !
Kızınız eğer kiloluysa sakın dert etmeyin ileride çok güzel olacak. Sadece erken regl olur ve ergenliğe çok erken girer. Yaşıtlarına göre çok olgun olur..

Güzel yorumlarınızı beklıyorum :):enbuyukkk:

o yaşlarda bunu farketmen çok güzel ama unutulmaması gereken bir konuda bir çocuğun günlük ihtiyacı olan vitaminleri alarak büyümesi ..benim 8 yaşındaki kıızmda şu an kilolu üzülüyoruz ama bende inanıyorum ki böyle devam etmicek ben herezaman destekçisiyim onun..aç kalarak zayıflanılmasına karşıyım özellikle yetişme çağındaki bir çocuğun..
umarım sende ilerde bu sebebten dolayı bir sağlık sorunu yaşamassın cnm..sağlıkla kal ..

Azmini tebrik ediyorum canım.Ama gelisme cagında yapılan diyetlere cok dikkat etmek lazım.Bu konuda ailelere cok buyuk görev düstügüne inanıyorum.Ama kararlılıgın etkileyici gercekten.Bak biz bu yasta senin kadar azimli,hırslı olmayı basaramadık....:))

O zaman çok küçüktüm canım ilkokulum yeni bitiyordu.. Haklısın ama ben çok kiloluydum ve yemeyi hiç bırakmadım.. Sık sık ve çok az öğünlerle atlatıyordum.
Şimdi liseye geldim hiçbir kilo problemim yok. Bugünlerde kilo almaya çalışıyorum

Evet ailelelere çok büyük görev düşüyor ve annemde rejim yapmamı hiç istememişti.
Zaten benim yaptığım rejim değildi ki.. Kendime çok şaşırıyorum o zamanlar kilo vermekten başka istediğim hiçbir şey yoktu şimdi de kilo almaya çalışıyorum ama alamıyorum bir türlü..
Yediklerim hiç kilo olarak geri dönmüyor bana :/senağlama

Canım tebrik ediyorum senia.s. benim de şu an 4. sınıf giden bir kızım var ablaları çok güzel fizikli ikeno aynı beni gibi kilolu ve bunu çok dert ettiğini zaten biliyorum şu bir kaç aydır okulda dans kursuna başladı ve hemen 4 kilo zayıfladı bu inanılmaz motive etti onu ve abur cubur hiç bir şey yememeye çalışıyor:teselli:

Senin yazdıklarını okurken kızım anlatıyormuş hissine kapıldım ve başarın beni mutlu etti hayatın hep bunun gibi başarılarla dolsun a.s.

hehehe süppersin yaaa göğülernde büyük olur diyince fırlamış hemen tebrk ederm ya gerçktn biz o yaşlarda azmin başarısı adlı komposizyon ödevleryle uğrşrken sen bunu gerçkleştrmişsin tebrk ederm darısı başımıza

yalnz bide bişey diicem anneler anne adayları size bu lafım gerçekten ilgilenin ya çozuklarınızla kız erkek kilosu boyu götürün doktora yani ne biliyim benm sağlk nedenyle kortzol kullnmşm ondn kilo alıp durmuşum ama önüne geçileblrdi annem aman sağlıklı olsnda kilolu olsn demş ama bilememş bunun bana piskolojk fiziksel bisürü zarar verbilceğini oysaki gayet kültürlü bi kadn olmasına rağmen cahillikle okumakla alakası yok yani oluruna bırakmakla alakası var nasılsa verir demekle var o yaşlarda hepmz kiloluyduk demekle alakası var...

keşke bende enazndan ergenliğe girerken bi diystyene götrsymşde ben o yaşlrmda okul arkdşları tarafndn dışlnmş hor görülmüş buyuzden kendne guveni eksk kalmş herkonuda hep başarırısz olucanı düşünen vb bi insn olmasydm vede mağazlrda utançla dolaşmasydm kot bulmayıp kabnlerde kendmi dövmeseydm bi gün büyüdüğümü sanıp internetlerde zayıflama ilaçları bakmasydm kendmi zehrlemesydm yani.. ne biliyim bu konu derin anneler dikkatli olsn

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim =)

Çok haklısın,bu güzel mesajın için teşekkür ederim.. İnsanın gerçekten psikolojisi bozuluyor. Benim bütün arkadaşlarım zayıftı o zaman. O zamanlar kilolu olduğum için ergenliğe tüm arkadaşlarımdan erken girdim. Onlar benden 3 yıl sonra regl olurken ben 5.sınıfın okulun açıldığı ikinci günde regl olmuştum. Hiçbir arkadaşımın vücut hatları,göğüsleri belli olmuyorken benimkiler gayet net belli ediyordu kendini.

Ama o yaşlarda kilolu olduğum için ablamında o zaman söylediği gibi Göğüslerim büyük oldu.
Seninde söylediğin gibi, ANNE VE ANNE ADAYLARI ! Çocuğunuz eğer kiloluysa mutlaka doktora götürün psikoloğa götürün.. Psikolojisinin nasıl bozulduğunu anlayabilirsiniz davranışlarından..
Çünkü bu gerçekten çok büyük bir sorun haline getiriliyor çevre ve çocuk bakımından.
Nasılsa ileride zayıflar diye düşünmeyin,ona ilgili davranın doktora götürün ve herşeyden önemlisi destek olun.
:teselli:

aynen ben de öyleydim ilkokulda gerçi hala öyleyim pek değişen bişey olmadı ama benimlede küçükken (şişko şlişko )diye dalga geçiyorlardı gerçekten çok kötü hatırlamak
bile istemiyorum ben o dönemde tırnak yemeye başlamıştım çünkü kompleksliydim kendimi ifade edmiyordum anca tırnak yiyince rahatlıyordum ve yemeyi çok geç bıraktım evlenince ııyyyyy iğrenç bişeymiş yemek aman ha ne olur çocukları kilolu olanlar eleştirmeyin destek olun zayıflaması için yardımcı olun
sanada maşallah oyaşta ne azimmiş vay be keşke bende öyle yapsaydım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…