- Konu Sahibi zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
o yaşlarda bunu farketmen çok güzel ama unutulmaması gereken bir konuda bir çocuğun günlük ihtiyacı olan vitaminleri alarak büyümesi ..benim 8 yaşındaki kıızmda şu an kilolu üzülüyoruz ama bende inanıyorum ki böyle devam etmicek ben herezaman destekçisiyim onun..aç kalarak zayıflanılmasına karşıyım özellikle yetişme çağındaki bir çocuğun..
umarım sende ilerde bu sebebten dolayı bir sağlık sorunu yaşamassın cnm..sağlıkla kal ..
Azmini tebrik ediyorum canım.Ama gelisme cagında yapılan diyetlere cok dikkat etmek lazım.Bu konuda ailelere cok buyuk görev düstügüne inanıyorum.Ama kararlılıgın etkileyici gercekten.Bak biz bu yasta senin kadar azimli,hırslı olmayı basaramadık....:))
Canım tebrik ediyorum senia.s. benim de şu an 4. sınıf giden bir kızım var ablaları çok güzel fizikli ikeno aynı beni gibi kilolu ve bunu çok dert ettiğini zaten biliyorum şu bir kaç aydır okulda dans kursuna başladı ve hemen 4 kilo zayıfladı bu inanılmaz motive etti onu ve abur cubur hiç bir şey yememeye çalışıyor:teselli:
Senin yazdıklarını okurken kızım anlatıyormuş hissine kapıldım ve başarın beni mutlu etti hayatın hep bunun gibi başarılarla dolsun a.s.
hehehe süppersin yaaagöğülernde büyük olur diyince fırlamış hemen tebrk ederm ya gerçktn biz o yaşlarda azmin başarısı adlı komposizyon ödevleryle uğrşrken sen bunu gerçkleştrmişsin tebrk ederm darısı başımıza
yalnz bide bişey diicem anneler anne adayları size bu lafımgerçekten ilgilenin ya çozuklarınızla kız erkek kilosu boyu götürün doktora yani ne biliyim benm sağlk nedenyle kortzol kullnmşm ondn kilo alıp durmuşum ama önüne geçileblrdi annem aman sağlıklı olsnda kilolu olsn demş ama bilememş bunun bana piskolojk fiziksel bisürü zarar verbilceğini oysaki gayet kültürlü bi kadn olmasına rağmen cahillikle okumakla alakası yok yani oluruna bırakmakla alakası var nasılsa verir demekle var o yaşlarda hepmz kiloluyduk demekle alakası var...
keşke bende enazndan ergenliğe girerken bi diystyene götrsymşde ben o yaşlrmda okul arkdşları tarafndn dışlnmş hor görülmüş buyuzden kendne guveni eksk kalmş herkonuda hep başarırısz olucanı düşünen vb bi insn olmasydm vede mağazlrda utançla dolaşmasydm kot bulmayıp kabnlerde kendmi dövmeseydm bi gün büyüdüğümü sanıp internetlerde zayıflama ilaçları bakmasydm kendmi zehrlemesydm yani.. ne biliyim bu konu derin anneler dikkatli olsn
Çok haklısın,bu güzel mesajın için teşekkür ederim.. İnsanın gerçekten psikolojisi bozuluyor. Benim bütün arkadaşlarım zayıftı o zaman. O zamanlar kilolu olduğum için ergenliğe tüm arkadaşlarımdan erken girdim. Onlar benden 3 yıl sonra regl olurken ben 5.sınıfın okulun açıldığı ikinci günde regl olmuştum. Hiçbir arkadaşımın vücut hatları,göğüsleri belli olmuyorken benimkiler gayet net belli ediyordu kendini.
Ama o yaşlarda kilolu olduğum için ablamında o zaman söylediği gibiGöğüslerim büyük oldu.
Seninde söylediğin gibi, ANNE VE ANNE ADAYLARI ! Çocuğunuz eğer kiloluysa mutlaka doktora götürün psikoloğa götürün.. Psikolojisinin nasıl bozulduğunu anlayabilirsiniz davranışlarından..
Çünkü bu gerçekten çok büyük bir sorun haline getiriliyor çevre ve çocuk bakımından.
Nasılsa ileride zayıflar diye düşünmeyin,ona ilgili davranın doktora götürün ve herşeyden önemlisi destek olun.
:teselli:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?