- Konu Sahibi zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Merhabalar arkadaşlar, sizinle paylaşmak istediğim birşey var =)
Okula başladığım zamanlar gayet zayıf bir kızdım..Ancak işler ilköğretim 3.sınıftayken değişti. Nedenini anlayamadığım bir şekilde kilo almaya başladım.Öyle bir iştahım vardı ki, görülmeye değerdi.. Özellikle çok fazla meyve suyu içerdim okulda. Meyve suları çok şekerli olduğu içinde kilo aldırdığını düşünüyorum..Ama o zamanlar farkında değildim. Ne bulursam yiyip içiyordum. Annem hamur işi yapmaya meraklı ve çok fazla yemek yapan yedirmeyede meraklı bir kadındı..!
Günler,aylar,yıllar böyle geçerken 4.sınıfa geçtim.. Hayatımın unutamadığım yıllarıydı ve ciddi anlamda psikolojim bozulmuştu. Tüm arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu bende eve gelince gizlice ağlıyordum. Bunu bir kompleks haline getirmiştim, yemek konusunu açmıyordum. Yanaklarım elma elma olmuştu,kilolu bir kızdım. Göbeğim 3 kat oluyordu hemen hemen..=)
Okulun kapanması için gün sayarken sonunda okul kapanmıştı..
5.sınıfa geçtiğimde artık arkadaşlarım ve ailem dalga geçme huylarını bırakmamışlardı.
Bu canımı çok sıkıyordu ama ne yapacağımı bılemıyordum.
Okulun kapanmasına yakın günlerdi,bir seneden daha kurtuluyordum..
Artık orta okula geçecektim ya benimle yine herkes dalga geçerse diye düşünüyordum..
Bir gün otururken ablam halalarım ve ben bir konu hakkında konuşuyorduk. Kiloyla ilgili bir konu açılmıştı ve ben sessiz kalmayı yeğliyordum.
Ablam, '' Senin gibi bu yaşlarda şişman olanların göğüsleride şişmankende büyüdüğünde de senin gibi büyük oluyor demişti..
O an sinirim altüst oldu ve artık daha fazla dayanamayacağımı anladım!!
Odama gittim ve kendime yemin ettim. Ertesi güne yepyeni bir yaşama uyanacaktım..
Hemen bir kağıt çıkarttım ve liste yaptım!
*KİMSEYE BİRŞEY BELLİ ETME VE KİMSEYLE KONUŞMA!
*ARTIK ZAYIF BİR KIZ OLACAĞIM!
*SADECE SU İÇ!
Hazırladığım liste aynen bunun gibiydi. Ve ertesi gün, hemen uygulamaya geçtim ve çok mutluydum..
TV açtım ve hergün dans etmeye başladım..
Litrelerce su içtim..
Önceden 3 kaşık yiyorsam bunu yarım kaşığa indirdim!
Çok fazla soğuk süt içtim!
Ama en büyük etken her zaman dans etmekti..
Yaklaşık 2 ay içinde KOT PANTOLONLARIM BELİMDEN DÜŞÜYORDU!
Herkes gözlerine inanamadı.. Azmime şaşırıp kalmışlardı.
ŞİMDİ: Ablama o lafları için teşekkür ediyorum =)
Aradan uzun yıllar geçti ergenlik çağında bir genc kızım..
O zamanla iyikide kiloluymuşum şimdi çok güzel bir vücudum var. Benden annelere TAVSİYE !
Kızınız eğer kiloluysa sakın dert etmeyin ileride çok güzel olacak. Sadece erken regl olur ve ergenliğe çok erken girer. Yaşıtlarına göre çok olgun olur..
Güzel yorumlarınızı beklıyorum :):enbuyukkk:
Okula başladığım zamanlar gayet zayıf bir kızdım..Ancak işler ilköğretim 3.sınıftayken değişti. Nedenini anlayamadığım bir şekilde kilo almaya başladım.Öyle bir iştahım vardı ki, görülmeye değerdi.. Özellikle çok fazla meyve suyu içerdim okulda. Meyve suları çok şekerli olduğu içinde kilo aldırdığını düşünüyorum..Ama o zamanlar farkında değildim. Ne bulursam yiyip içiyordum. Annem hamur işi yapmaya meraklı ve çok fazla yemek yapan yedirmeyede meraklı bir kadındı..!
Günler,aylar,yıllar böyle geçerken 4.sınıfa geçtim.. Hayatımın unutamadığım yıllarıydı ve ciddi anlamda psikolojim bozulmuştu. Tüm arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu bende eve gelince gizlice ağlıyordum. Bunu bir kompleks haline getirmiştim, yemek konusunu açmıyordum. Yanaklarım elma elma olmuştu,kilolu bir kızdım. Göbeğim 3 kat oluyordu hemen hemen..=)
Okulun kapanması için gün sayarken sonunda okul kapanmıştı..
5.sınıfa geçtiğimde artık arkadaşlarım ve ailem dalga geçme huylarını bırakmamışlardı.
Bu canımı çok sıkıyordu ama ne yapacağımı bılemıyordum.
Okulun kapanmasına yakın günlerdi,bir seneden daha kurtuluyordum..
Artık orta okula geçecektim ya benimle yine herkes dalga geçerse diye düşünüyordum..
Bir gün otururken ablam halalarım ve ben bir konu hakkında konuşuyorduk. Kiloyla ilgili bir konu açılmıştı ve ben sessiz kalmayı yeğliyordum.
Ablam, '' Senin gibi bu yaşlarda şişman olanların göğüsleride şişmankende büyüdüğünde de senin gibi büyük oluyor demişti..
O an sinirim altüst oldu ve artık daha fazla dayanamayacağımı anladım!!
Odama gittim ve kendime yemin ettim. Ertesi güne yepyeni bir yaşama uyanacaktım..
Hemen bir kağıt çıkarttım ve liste yaptım!
*KİMSEYE BİRŞEY BELLİ ETME VE KİMSEYLE KONUŞMA!
*ARTIK ZAYIF BİR KIZ OLACAĞIM!
*SADECE SU İÇ!
Hazırladığım liste aynen bunun gibiydi. Ve ertesi gün, hemen uygulamaya geçtim ve çok mutluydum..
TV açtım ve hergün dans etmeye başladım..
Litrelerce su içtim..
Önceden 3 kaşık yiyorsam bunu yarım kaşığa indirdim!
Çok fazla soğuk süt içtim!
Ama en büyük etken her zaman dans etmekti..
Yaklaşık 2 ay içinde KOT PANTOLONLARIM BELİMDEN DÜŞÜYORDU!
Herkes gözlerine inanamadı.. Azmime şaşırıp kalmışlardı.
ŞİMDİ: Ablama o lafları için teşekkür ediyorum =)
Aradan uzun yıllar geçti ergenlik çağında bir genc kızım..
O zamanla iyikide kiloluymuşum şimdi çok güzel bir vücudum var. Benden annelere TAVSİYE !
Kızınız eğer kiloluysa sakın dert etmeyin ileride çok güzel olacak. Sadece erken regl olur ve ergenliğe çok erken girer. Yaşıtlarına göre çok olgun olur..
Güzel yorumlarınızı beklıyorum :):enbuyukkk: