Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez

iremsu

MaBel
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
1.828
5
316
Diğer

Yayınevi : Can Yayınları
Yazarı : Gabriel Garcia MARQUEZ
Çevirmen : Seçkin SELVİ
Basım Yeri / Tarihi : İSTANBUL / 1998 - Ocak
Sayfa Sayısı : 416
Tür: Dünya Edebiyatı
Aldığı Ödüller : Nobel Ödülü, 1982 (Edebiyat)

Kitap Hakkında:

Yüzyıllık Yalnızlık'ı yazmaya başladığında, çocukluğumdan beni etkilemiş olan her şeyi edebiyat aracılığıyla aktarabileceğim bir yol bulmak istiyordum. Çok kasvetli, kocaman bir evde, toprak yiyen bir kızkardeş, geleceği sezen bir büyükanne ve mutlulukla çılgınlık arasında ayrım gözetmeyen, adları bir örnek bir yığın akraba arasında geçen çocukluk günlerimi, sanatsal bir dille ardımda bırakmaktı amacım. Yüzyıllık Yalnızlık'ı iki yıldan daha az bir sürede yazdım. Ama yazı makinemin başına oturmadan önce bu kitap hakkında düşünmek on beş, on altı yılımı aldı... Büyükannem, en acımasız şeyleri, kılını bile kıpırdatmadan, sanki yalnızca gördüğü şeylermiş gibi anlatırdı bana. Anlattığı öyküleri bu kadar değerli kılan şeyin, onun duygusuz tavrı ve imgelerindeki zenginlik olduğunu kavradım. Yüzyıllık Yalnızlık'ı büyükannemin işte bu yöntemini kullanarak yazdım... Bu romanı büyük bir dikkatle ve keyifle okuyan ve hiç şaşırmayan sıradan insanlar tanıdım. Şaşırmadılar, çünkü ben onlara hayatlarında yeni olan hiçbir şey anlatmamıştım. Kitaplarımda gerçekliğe dayanmayan tek satır bulamazsınız.

Yazar Hakkında:

1928 yılında Kolombiya'da doğan García
Márquez, büyükannesiyle büyükbabasının evinde, teyzelerinin yanında büyüdü.
Boş inançlara bağlı, olağanüstü olayları doğallıkla anlatan, her söylenene inanan bu kadınların anlattıkları, García Marquez'in üslubunun biçimlenmesine yardımcı olmuştur. Roman yazmaya
başlamadan önce gazetecilik yapan García
Marquez, bu deneyimi sayesinde romanlarındaki büyülü gerçekçiliği, tuzağa düşmeden, ayaklarını yere sağlamca basarak işleyebilmiştir. García Marquez, romanlarının korsan basımlarının yüzbinleri bulması üzerine kitaplarının, anayurdu Kolombiya'da yayınlanmasını yasaklamıştır. 1967'de yayınlandığında edebiyat dünyasında büyük yankılar uyandıran Yüzyıllık Yalnızlık'tan sonra García Marquez çarpıcı bir anlatımla, büyülü gerçekçilikle işlediği pek çok roman yazmış, 1982'de de Nobel Edebiyat Ödülü’ne değer bulunmuştur. García Marquez, Latin Amerika'yı ilkel güzelliği ve el değmemişliği içinde tanıtırken, düş ile belleği, olayların akışını gösterişsiz, ama şaşırtıcı bir üslupla birbirine karıştırırken, tarihsel doğruluğa ve gerçekliğe bağlı kalmaya
da özen gösteren bir yazar.

Okuyali baya oldu bu kitabi Herkesin ilgisini cekebilecek ve kitapliginizda bulunmasi gereken bi kitap

kesinlikle ve şiddetle bende tavsiye ederim...marquez'in kırmızı pazartesi kitabı da aynı şekilde artık klasik olmuş kitaplardandır...hiç pişman olunmayacak kitaplardandır bu ikisi...teşekkürler iremsu hatırlattığın için:)

ilk marquez imi 30 umda okuduğum için çok utanıyorum ama iyi ki de okumuşum, "yüzyıllık yalnızlık" karakterler konusunda biraz zorladıysa da beni çok keyifle okudum, sonra da "kolera günlerinde aşk" bambaşka bir tatla ama aynı keyifle okuttu kendini. Her ikisini de şiddetle tavsiye ediyorum

bu kitap bir efsanedir bence. herkes okumalı, çevresine okutmalı. insanın yaşam deneyiminde kendini güçlendirmesi için çok faydalı bir kitap. Marquez kitaplarını çok seviyorum...

tamam gerçekten çok güzel bi kitap ama içinde çok fazla insan var..sonunda bu kim şu kimdi diye karıştırmaya başlamıştım..

kütüphanemde okumayı bekleyen bir kitap..çok okumak istiyorum ama can yayınları antipatisine takılı kaldı bunca zaman..
birileri can yayınlarına baskılarında 1-2 punto büyütmesi gerektiğini söylemeli bence ne zaman cana ait bir kitap okumaya kalksam aynı işkenceye katlanmak zorunda kalıyorum..
yarın gözlükleri takarak okumaya başlayayım o zamn..zaman bu zamandır haydi bakalımmm :)

elimdeki kitabı bitirip tavsiyelerinizle başladım yüzyıllık yalnızlığa arkadaşlar..160lardayım pianın ah amaranta ahh demesinden fena halde pimpiriklendim...daha kötü ne işler yapacak bu amaranta bilemiyorum..ursula sağlam karakter sevdim.dur bakalım neler olacak daha uzun bir yol var önümde...

Çok güzel kitap.Karakterlerin isimleri aynı olsa bile bir süre sonra hangi olayı hangi kaarakter yapmıştır tahmine edebiliyorsunuz.Bu da yazarın karakterleri çok iyi tanıttığını gösteriyor.

bende okuyorum bu kitabı henüz bitmedi.
dolu dolu keyifle olunan bir kitap

kolera günlerinde aşk kitabını okumuştum yazarın o da farklı bir tat da ve güzellikte

Okunmayı bekleyen kitabım.
Önce bi Piraye'yi bitireyim de sıra ona da gelecek. boshayallersmile

tamam gerçekten çok güzel bi kitap ama içinde çok fazla insan var..sonunda bu kim şu kimdi diye karıştırmaya başlamıştım..

evetttttt çok kitap okuyan biriyim ama bir türlü bitmedi elimde süründü ve sürekli kim kimdi karıştırdım ama şn garbi bitiridiğimde çok güzel bir etki bıraktı bende boshayallersmile

bu kitabı okumak benim için meyan kökü suyu içmek gibiydi.meyan kökü içenler bilirler ilk anda keskin kokulu buruk ve acımsı bir tat zamanla nasıl olduğunu anlamadığınız tarifi olmayan hoş bir tada yerini bırakır.

bu kitaba hamileliğimin en kötü dönemlerinde başlamıştım , ellerim kollarım serum hortumlarıyla midemde bi türlü geçmek bilmeyen bulantıyla..sonra bitiremedim , yarım kaldı..günler gectikçe karakterler karıştı...
en baştan okumak lazım ama kitabı elime aldıkça midem bulanıyor , bilinç altıma nasıl kazındıysa artık o iğrenç bulantı , tekrar başlama cesaretini bulamıyorum bi türlüü...kafamçokkarıştı

güzel yorumlar almıs bende okumak istedim şimdi
bulabilirsem baslıyacagım yerimseniben

Okumakta olduğum bir kitap,olaylar,kişiler zaman zaman karışıyor ama sonunu merak ederek okumaya devam ediyorum.

Okunması gerekenler ilsetmde yukarıda bir yerlerde.
En kısa zamanda okumak istiyorum bu kitabı.

Valla ilk bir kaç sayfayı zor götürdüm ama sonra elim bir daha hiç gitmedi. Nasıl okuyabiliyorsunuz bu kitabı hiç hoşlanmadım. Akıcı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…