Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
[Bbebeğini yüzüstü yatıran var mı
benim 2 aylık bebeğim sadece yüzüstü yatırınca uzun uyuyor mecburen öyle yatırıyorum geceleride dahil
hep tedirgin yatıyorum devamlı kontrol ediyorum ama içim pek rahar değil korkuyorum nefes alamaz diye
bu konudaki düşünce ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum
![KK16 :16: :16:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk16.gif)
[/B]
doktorlar eğer gözünüzün önündeyse yüzüstü yatırın diyorlar.daha şimdi çok küçük kafasını tam kurtaramaz da
Benim doğum yaptığım zaman (21 sene önce) doktorlar bebeğin yüzüstü yatırılmasını söylüyorlardı. Biz de hep öyle yatırdık, yastıksız olarak. Başını rahat rahat çevirip çeviremediğine bakın. Bir de ya yastıksız, ya da öyle çok yumuşak olmayan, ince bir yastık kullanın.
hazinem büyüyor:)
Kayıtlı Üye
ben yanında olsamda korktuğum için yüz üstü hiç yatırmadım oğlumu
bebeklerin kalbi güçsüz olduğu için kalbin düzgün çalışmasını engelleyip ani bebek ölümlerine bile neden olabileceği söyleniyo doktorlar tarafından
daha uzun uyumasını istiyorsan sırt üstü yatırdığın zaman yarı kundak şeklinde bebeğinin kollarını sarıp sıkmadan bağlarsan kucaktayım hissiyle daha güvende hissedecek daha uzun uyuyacaktır
bebekler irkilir uykudayken kolları sallanır uyanmasına neden olur
bu yöntemle bu sorundanda kurtulmuş olursun
Kizim Rabbime Emanet
Kayıtlı Üye
gece asla yatirma bence, ben gündüz gözümün önünde olsa bile 10 dk falan yatiriyorum oda zorla benimki yüzüstü yatmayi hic sevmiyo =)
genelde yan yatirma yastiginda sag tarafina yatiyo
benım kızım da yuzustu yatıyor canım ve mısıl mısıl uyuyor.sımdı memleketteyım ananesı kızımı sırtustu yatıyor ama uyumuyor yuzustu yatırıyorum delıksız uyuyor. etrafımızdakı herkes yatırmayın dıyordu ama kaynanam ve ben kımseyı dınlemedık.hemboyle olunca kızım gazını cıkarmasa bıle yuzustu yatınca gaz maz kalmıyor
Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
ben oğlumu 5 ay olana kadar hep yüzüstü yatırdım,gaz problemi vardı ancak öyle rahat uyuyodu.herhangi bir problemle de karşılaşmadım çok şükür,şimdi 6 aylık,dönmeye başlayınca ve gaz problemş kalmayınca yan yatırmaya başladım.yüzüstü gayet uzun süre uyuyor bebekler.oğlum 2 ay küvözde kaldı hastanede hemşirelerde hep yüzüstü yatırıyorlardı bebekleri,bebekler için en rahat uyuma pozisyonu bu şekildeymiş.
😈 Kendinden Asla Vazgeçme 😈
Pro Üye
Anneler Kulübü
internette yüzüstü yatırma yastıkları var delikli boğulma riki minimum onlara bir bak benim oğlum 3.aydan sonra hiç düz yatmadı yatırdığım zaman da ağladı tercih meselesi
ya benim bebğimde ancak yüzüstü yarınca uyuyor diğer tülü yarım saat ya uyur ya uyumaz geceleri yüzüstü yatırmaya başladıktan sonra hem çocuk rahatladı uzun uzun uyuyor hemde ben delikli yastıklardan aldım bende boğulmasını önlüyormuş çocukları sadece ona yatırıyorum
birde benim bebğim kafasını çok güzel kaldırıyor uzun süre dik tutabiliyor ve kafasını rahatca sağa sola cevirebiliyor uyurken eğer tam çeviremeyipte rahat nefes alamıyorsa hemen rahatsız oluyor kendi kendine düzeltiyor ama yinede tedirgin oluyorum iştee...
bır tanıdıgımızın bır hafta once yuzustu yatırdıkları için 2 aylık bebeklerını ani ölümden dolayı kaybettıler...sakın dıyorum olayı duyunca sok oldum allah korusun bebıslerımızı.....aman dıyorum!!!!!!
bır tanıdıgımızın bır hafta once yuzustu yatırdıkları için 2 aylık bebeklerını ani ölümden dolayı kaybettıler...sakın dıyorum olayı duyunca sok oldum allah korusun bebıslerımızı.....aman dıyorum!!!!!!
arkadaşın dediği gibi 1 yaş altı bebeklerin kesinlikle geceleri yüzüstü yatırılmaması gerekiyor. ani bebek ölümünde en sık rastlanan yatış şekli yüzüstü yatırmakmış. daha bugün prof. sabiha paktuna keskin in bu konuyla ilgili bir yazsını okudum. geceleri mutlaka sırt üstü yatırın diyor.
aslında yüzüstü yatırmakta çok iyi bişey değil en iyisi yan yatırmak ama benim bebeğimde pek bi hareketlendi ne yan yatmaktan hoşlanıyor nede yan yatınca durabiliyor
bebeğim yüz üstü yatmayı sevmiyor sırt üstü yatırıyorum ani ölüm tehlikesini bende duymuştum
Kaymaklı Kadayıfım
Kayıtlı Üye
doktor arkadaşta görmüştüm yan yatırma yastığı var bebeğini onda yatırıyordu.
neee
![KK53 :53: :53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)
anı olummu cok korktum bır an
![KK53 :53: :53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)
Benim bebegim 3 aydan itibaren yuzustu yatmaya alisti ,boyle deliksiz uyuyor ,sirt ustu uyumuyor dondűrűyor kendini hemen
Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Benim bebeğimde şuan 80 günlük. 10gün kaldı 3aylık olmamıza hayırlısıyla. Bazen yüzüstü yatırmak istiyorm emdikten sonra gazını çıkarp geğirmesi çok kolay oluyo ama bebeğim yüzüstü yatmayı hiç sevmiyo yüzüstü çevirdiğim an kıyameti koparıyo neden acabaa
![KK54 :KK54: :KK54:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk54.gif)