3 yıl lazer miBana bir tavsiye yazılmamış ama ben bu başlığı kendi iğneli epilasyon maceram olarak güncellemeyi düşünüyorum. Hala başlamadım. Zeynep Polattan yanındaki kişiye randevu aldım. İşlemden sonra tecrübemi paylaşacağım. Bu sorunla başa çıkmaya çalışan başka kadınlara tavsiye amacıyla güncelleyeceğim
3 yıl lazer miAman Allahım gerçekten çok yazık olmuş. Ben önce lazere sonra da iğneli epilasyona gittim, yardımcı olur belki diye kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Umarım okursunuz. Öncelikle 3 yıl lazer çok çok fazla çünkü lazer asla tüyleri sıfırlayan bir yöntem değil. Sadece inceltip azaltıyor. Bu aşamadan sonra iğneli epilasyonla devam etmek gerekiyor. İncelip azaldıktan sonra lazere devam ederseniz hiçbir etkisi olmuyor çünkü artık tüyleri görmüyor. Hatta bu nedenle yüz bölgesine lazer tavsiye edilmiyor. Çünkü ince tüyleri görmediği gibi bir de lazer tutulmayan bölgelerde tüylenmeye sebep oluyor. Yani yüz bölgesi için direk iğneli epilasyona başlamak daha doğru. Ancak iğneliye gideceğiniz yeri mutlaka iyi araştırın. Öyle iz kalmasını göze alacaksın falan diye bir şey yok, doğru yapıldığı zaman iz leke vs kalmıyor. Şanslıymışsınız ki kadın açıkça söylemiş iz kalır diye. Ben size iğneli konusunda şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, araştırıp seçtiğiniz merkezde direk yüzünüze yaptırmayın. Görünmeyen minik bir bölgeye yaptırın. İşlem sırasında iğnenin girişini hissetmemeniz gerekiyor, sadece köke verilen akımı hissetmelisiniz. Çünkü iğnenin tene batırılmaması gerekiyor. Gözenekten direk kıl köküne ulaşması gerekiyor. Daha sonra akım verilen kılı cımbızla alıp atıyorlar. Kıl kökten koptuğu için cımbızla alırken de hissetmemeniz gerekiyor. İşlemi bu şekilde ufak bir bölgeye yaptırın gözlemleyerek. 1 ay bekleyin, o süre zarfında kabuklarla oynayıp kaşımayın kesinlikle. Eğer 1 ay sonunda kabuklar iyileştiğinde iz, leke vs kalmamışsa işlemi doğru yapan bir yer bulmuşsunuzdur. Ondan sonra yüzünüze başlatın bence. Ben yüzüme gitmedim, o yüzden önce lazerle tüyleri azalttık. Sonra iğneliyle sıfırladık ve sonuçtan gayet memnunum. İğneli epilasyon doğru yapıldığinda güzel sonuç veriyor ama dediğim gibi gideceğiniz yeri iyi seçin. Yoksa Allah korusun ortaya çikan izler ömür boyu geçmiyormuş diye duydum. Umarım biraz fikir verebilmişimdir çünkü gerçekten yüz bölgesi çok zor bir durum.
Evet kesinlikle katılıyorum. Zaten diğer bölgelere de lazerle başlamanın mantığı maliyeti ve harcanan zamanı azaltmak. Çünkü direk tüyler azalmadan yapılırsa çok çok uzun sürüyor ve mailyet de artıyor. Yoksa lazer tüyleri en fazla yüzde 70-80 azaltabiliyor. Ancak yaş ileriyse veya kıllar çok kalın ve siyahsa lazerle bitiyor diye biliyorum. O yüzden yüze bence de lazere gitmesin kimse. Hiç etki etmediği gibi çoğaltıyor da. Size de iğneliyi tavsiye ederim ama iyi araştırın, emin olmadan yaptırmayın. Yine fazla tüyün çaresi bulunuyor da o izin lekenin çaresi yokmuş maalesef. İnşallah işiniz rast gider de halledersiniz en yakın zamanda.Benim de ayva tüyüm vardı ufacık, alırız yüzde yüz geçer dediler güvendim yaptırdım hayatımın en büyük pişmanlığı 3 yıl ben de gittim, çoğaldıkça çoğaldı boyun, boğaz, yanaklarım çenem, dudak kenarları her yer şikayet ettim, birşey çıkmadı maleseffkendim ettim kendim buldum, sir ağda yapıyorım mecburen ama yüzümü gördkçe perişan oluyorum, iğneli yaptırıcam mecburen kıl köküm çok sert ve kalın çıkıyor babamlar görecek diye utanıyorum kaçıyorum sağa sola
Okuyan olursa ne olur ne olur yüze normal lazer yaptırmayın bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?