İğneli Epilasyon Yüzümde lazer epilasyon sonrası tüy yayılması yaşıyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

moonstare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2020
81
31
38
34
Merhaba 3 yıldır lazer yaptırıyorum. Çenemde güneşte belli olan ince tüyler vardı. Danışmak için görüştüğüm tanınmış sayılan Nişantaşı'nda iyi bir merkezde bana lazerin uygun olduğu söylendi. Araştırmadım güvendim. Her ay kontrolle birlikte gittim. Bir müddet sonra tüylerin azalmak yerine daha belirgin olduğunu farkettim. Yapan kişi bana bunun normal olduğunu, lazerin bitirmesi için ilk önce kalınlaştırdığını sonra bitirdiğini, asıl şimdi devam etmem gerektiğini söyledi. Başka bir çarem olmadığı için devam ettim. Bir dönem proje için 2 ay yurtdışına gidince lazer yaptıramadım yüzümün daha önce hiç olmayan yerlerinde tüyler çıkmaya başladığını gördüm. Çenem için gittiğim yerden boynumdan kulak yanlarıma kadar, dudak kenarlarımdan gözümün altına kadar tüy kaplandı. Uzman iğneli yaparız ama iz kalmasını göze alacaksın dedi. Ben de başka tanınmış ve oldukça pahalı bir merkeze gittim. Bana yüzün %100 bitmez ama %50 bitebilir her ay temiz gezersin dediler. İğneli istedim yapılmaz dendiği için mecburen 3 yıldır lazere devam ediyorum. Ömür boyu devam edeceğim diye korkuyorum. Koronadan dolayı yüzüm başa çıkılamaz hale gelince ağda vurdum. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Ağda yaparken ağlamamak için kendimi zorladım. İğneli yaptırmaya karar verdim. Ama korkularım var. Araştırmalarım sonucu gitmek istediğim iki merkez vardı. Yoğunluktan aylar sonra alabileceklerini söylediler. Maalesef bekleyecek psikolojim kalmadı. İğneliyle yüzünü kesin bitiren iz kalmayan üyelerin tavsiyelerini rica ediyorum

Bana bir tavsiye yazılmamış ama ben bu başlığı kendi iğneli epilasyon maceram olarak güncellemeyi düşünüyorum. Hala başlamadım. Zeynep Polattan yanındaki kişiye randevu aldım. İşlemden sonra tecrübemi paylaşacağım. Bu sorunla başa çıkmaya çalışan başka kadınlara tavsiye amacıyla güncelleyeceğim

3 yıl lazer mi Aman Allahım gerçekten çok yazık olmuş. Ben önce lazere sonra da iğneli epilasyona gittim, yardımcı olur belki diye kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Umarım okursunuz. Öncelikle 3 yıl lazer çok çok fazla çünkü lazer asla tüyleri sıfırlayan bir yöntem değil. Sadece inceltip azaltıyor. Bu aşamadan sonra iğneli epilasyonla devam etmek gerekiyor. İncelip azaldıktan sonra lazere devam ederseniz hiçbir etkisi olmuyor çünkü artık tüyleri görmüyor. Hatta bu nedenle yüz bölgesine lazer tavsiye edilmiyor. Çünkü ince tüyleri görmediği gibi bir de lazer tutulmayan bölgelerde tüylenmeye sebep oluyor. Yani yüz bölgesi için direk iğneli epilasyona başlamak daha doğru. Ancak iğneliye gideceğiniz yeri mutlaka iyi araştırın. Öyle iz kalmasını göze alacaksın falan diye bir şey yok, doğru yapıldığı zaman iz leke vs kalmıyor. Şanslıymışsınız ki kadın açıkça söylemiş iz kalır diye. Ben size iğneli konusunda şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, araştırıp seçtiğiniz merkezde direk yüzünüze yaptırmayın. Görünmeyen minik bir bölgeye yaptırın. İşlem sırasında iğnenin girişini hissetmemeniz gerekiyor, sadece köke verilen akımı hissetmelisiniz. Çünkü iğnenin tene batırılmaması gerekiyor. Gözenekten direk kıl köküne ulaşması gerekiyor. Daha sonra akım verilen kılı cımbızla alıp atıyorlar. Kıl kökten koptuğu için cımbızla alırken de hissetmemeniz gerekiyor. İşlemi bu şekilde ufak bir bölgeye yaptırın gözlemleyerek. 1 ay bekleyin, o süre zarfında kabuklarla oynayıp kaşımayın kesinlikle. Eğer 1 ay sonunda kabuklar iyileştiğinde iz, leke vs kalmamışsa işlemi doğru yapan bir yer bulmuşsunuzdur. Ondan sonra yüzünüze başlatın bence. Ben yüzüme gitmedim, o yüzden önce lazerle tüyleri azalttık. Sonra iğneliyle sıfırladık ve sonuçtan gayet memnunum. İğneli epilasyon doğru yapıldığinda güzel sonuç veriyor ama dediğim gibi gideceğiniz yeri iyi seçin. Yoksa Allah korusun ortaya çikan izler ömür boyu geçmiyormuş diye duydum. Umarım biraz fikir verebilmişimdir çünkü gerçekten yüz bölgesi çok zor bir durum.

Benim de ayva tüyüm vardı ufacık, alırız yüzde yüz geçer dediler güvendim yaptırdım hayatımın en büyük pişmanlığı 3 yıl ben de gittim, çoğaldıkça çoğaldı boyun, boğaz, yanaklarım çenem, dudak kenarları her yer şikayet ettim, birşey çıkmadı maleseff kendim ettim kendim buldum, sir ağda yapıyorım mecburen ama yüzümü gördkçe perişan oluyorum, iğneli yaptırıcam mecburen kıl köküm çok sert ve kalın çıkıyor babamlar görecek diye utanıyorum kaçıyorum sağa sola
Okuyan olursa ne olur ne olur yüze normal lazer yaptırmayın bence

Evet kesinlikle katılıyorum. Zaten diğer bölgelere de lazerle başlamanın mantığı maliyeti ve harcanan zamanı azaltmak. Çünkü direk tüyler azalmadan yapılırsa çok çok uzun sürüyor ve mailyet de artıyor. Yoksa lazer tüyleri en fazla yüzde 70-80 azaltabiliyor. Ancak yaş ileriyse veya kıllar çok kalın ve siyahsa lazerle bitiyor diye biliyorum. O yüzden yüze bence de lazere gitmesin kimse. Hiç etki etmediği gibi çoğaltıyor da. Size de iğneliyi tavsiye ederim ama iyi araştırın, emin olmadan yaptırmayın. Yine fazla tüyün çaresi bulunuyor da o izin lekenin çaresi yokmuş maalesef. İnşallah işiniz rast gider de halledersiniz en yakın zamanda.

3 yıl lazer mi ne yıpratıcı bir süreç olmuş sizin için. Benim de favori bölgesi ve çevresinde güneşte belli olan ince ama sık kıllar vardı. İğneliye gittim. Tek seferde hepsini almak zor olduğu için parça parça gittim hep. Hem sıklardı hem de cildi çok zorlamamak için seyrelte seyrelte aldı uzman. Şimdi çok çok az ve inceler var, o da normal bir yüzde olduğu kadar. Memnun olduğum noktada bıraktım, yani benim yüzüm bitti diyebilirim, iz de yok çok şükür Temiz ve güvenilir bir yer bulduktan sonra kurtulursunuz. Bir daha geri de çıkmaz iz de kalmaz. Ben şimdi vücudumun geri kalan bölgelerini de aldırıyorum iğneliyle. Seanslardan sonra en kolay iyileşen yer yüzüm oldu benim. Kol, bacak, göbek daha geç iyileşiyor mesela. Sabırlı olmalısınız. Azaldığını gördükçe mutlu olacaksınız eminim. İnşallah siz de tez vakitte kurtulursunuz

Zeynep Polatta yaşadığım kötü tecrübeyi paylaşmak istiyorum. Bu merkezi seçme sebebim gitmek istediğim başka merkezler doluydu. Ben de araştırırken instagram reklamları ve idil isminde bir blog yazarının yazısına güvendim. O kadar övmüştü ki gittikten sonra İdil isimli kızın iyi merkez anlayışını çok merak etmeye başladım. Zeynep Polatta yanında çalışan kişiye randevu vermişlerdi ben o randevuyu iptal ettim tekrar arayıp Zeynep Hanımda ısrar edince sonunda verdiler. Zeynep Polat'ta 1 seansım tam 8 saat sürdü. İnanması zor ama evet 1 seansım tam 8 saat sürdü. Yüzümün bir seansına 2400 lira ödedim. Çünkü aşırı yavaş çalışıyor. Herkes gibi ben de bir sürü video izledim, iki el ve tek el diye bir yöntem öğrendim. Zeynep Polat tek elle çalıştığı için yavaş olacağını tahmin etmiştim ama namına instagramda oluşturduğu intibaya güvenip, İdil isimli kızın yazdıklarına da güvenip gittim ama bu kadar yavaş çalışacağını tahmin etmiyordum. Burada okuduğum yazılarda ve YouTubeda izlediğim videolarda kıla bir kere elektrik verildiğinde kıl kendi gelmesi gerekiyor deniyor. Ama Zeynep hanım bir kıla gelmesi için üç dört kez elektrik veriyor bazılarını gelsin diye zorluyor. Araştırırken böyle birşey olmaması gerektiğini öğrendim. Elinin yavaşlığına ek olarak seans sırasında kalkıp içeri gidiyor, çay içiyor, telefona bakıyor, bunları yaparken de süre devam ediyor. Bunlar o sırada saniyelik şeyler gibi görünüyor ama zaten eli yavaş olan biri yapınca daha çok göze batıyor. Bir yanağım 4 saat tuttu diğer yanağım için başka gün randevu verdi o durumda gezmemek için mecburen gittim. yüzümün 1 seansı 8 saatte bitti toplam 2400 lira ödedim iğne ücreti hariç. Bana işlem yaparken eldiven takmadı, videoya özel taktığını düşünüyorum. Bir soru sorduğumda üstün körü, biter, hallolur gibi ifadelerle geçiştirildim. Sürenin uzun tutmasından rahatsız olduğumu anladı, yüzün çok tüylü ama tatlım gibi şeyler söyledi. Seansın üzerinden bir buçuk ay geçti işlem yaptığı yerler hala kıpkırmızı gözaltımda iz gibi şeyler kaldı. Fotoğraf atsam geçer bunlar diyip geçiştireceğine eminim o yüzden sormak bile istemedim. Zaten hakkında yapılan şikayetlere kendisi değil eşi azarlayarak cevap veriyor google haritalarda bakabilirsiniz. Şimdi sayfasına bakıyordum dikkatimi çeken birşey oldu. Son paylaşımlarda iki elle çalışmayı denemeye çalışıyor. 27 yıldır uzman olan biri bunu yeni mi öğrenir ? 27 yıl uzman biri deneme yanılma yapmayı geçmişte bırakması gerekmez miydi ? Bunu görünce kendimi çok kötü hissettim çünkü ben derdime uzman bir kişiden çare ararken instagrama aldandığıma emin oldum. Hayatımda ilk defa iğneli deneyeceğim için bir fikrim zaten yoktu, bunun verdiği eksiklik de buraya gitmeme sebep oldu. Birkaç tane paylaşımda süreyi soranlara yine uzun saatler yazmış. Su şişesi kapağı kadar bir yeri çalışmış, bu kadar küçük bir yer için videoda 1 saatte çalıştık diyor. Zeynep hanımın dakika ücreti diğer merkezlerin üstünde. Hem eli daha yavaş hem dakika ücreti daha fazla. Eski videolarına kadar indim. Bazı videolarında kıl köküne akım verirken çat diye ses geliyor. Bu sesler bende de oldu ve ses duyduğum yerlerde hala izler var. Bu seanstan sonra da yüzümün iğneli epilasyon öncesi en yoğun halinin fotoğrafını başka uzmanlara atıp sizce 8 saat çalışma yeter mi diye sordum hepsi 8 saatte en az 2 veya 3 çalışma yapılır yazdılar. Kendi tecrübemden ve sayfasındaki videolardan anladığım kadarıyla Zeynep Hanım merkezinin tanıtımını instagramda çok güzel yapmış. Çünkü benim gibi ince eleyip sık dokuyan biri bile etkileniyor. Çözüm ararken maddi manevi mağdur edildiğim için kendimi başladığım noktadan bile kötü durumda hissediyorum. Psikolojik olarak kaldıracak durumum kalmadı. İzlerin olduğu noktalardan tüyler tekrar çıktı. Ağda yapıp izleri arttırmaktan korktuğum için kaş usturası ile almaya başladım. Bu hafta özel hastanede dermatolojiye gidip izlere baktırcam. Ona göre başka bir merkez bakacağım. Gitmiş denemiş biri olarak Zeynep Polat'ın instagramda çalışma şeklini farklı gösterdiğini ve memnun olanların da başka merkezleri araştırmadıkları için memnun kaldıklarını düşünüyorum ya da maddi olanakları bu kadar yavaş çalışmayı kaldırıyor. Haksızlık yapmamak için şunu eklemek istiyorum. Zeynep Polat en başta bana 8-10 saat arası süreceğini söyledi ama ben bunu yoğunluktan dolayı olacağını sanıyordum. Elinin yavaşlığından dolayı ya da iğneli yapma şeklinden olacağını sanmıyordum. Yani hızlı olacak ama yine de 8 saat sürecek sandım. Hayır tamamen iğneli yapma şeklinden kaynaklanıyor. Bunu daha sonra anladım. Çünkü Zeynep Polat'ta bunu yaşayınca başka uzmanları araştırırken bir sürü video izledim. Tavsiyeleriniz varsa lütfen özel mesajla yazın ama lütfen gidip memnun kaldığınız bir yer olsun. İdil isimli yazarın tavsiye ettiği hiç kimseye gitmemenizi tavsiye ederim çünkü kendisi gittiğim yerler arasında en iyisi Zeynep Polat demişti. Sözde en iyisini denedim. Zaten merkezlerin reklamını yapmaya başlamış. Kendisi de bizim gibi bir müşteriyken video çekip uzman gibi sorular cevaplamış. Daha önce aşırı tavsiye ettiği merkezi daha sonra hiç tavsiye etmiyorum demiş. Yani kendisi daha doğru merkezi bulamazken izlenme almak için uzman gibi yönlendirmeler yapmış. Zaten instagram sayfasına bakarsanız tavsiyeleri ne kadar dikkate alınır anlaşılır. Benim hatam can havliyle ilk gördüğüm tavsiyeyi denemek oldu. Bundan sonra ince eleyip sık dokuyacağım. Gitmek istediğim yere küçük deneme yaptırıp gideceğim. Bu güvensizlikle nereye gidebilirim bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…