• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzüm kızgın yağdan yandı iz bırakmaması için ne yapmalı?

26may

Şükürler olsun sana Rabbimmm
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
629
103
323
Konuyu nereye açacağımı bilemedim umarım doğru yerdir.Siteye bakındım göremedim yardımcı olursanız çok sevinirim :-( 4gün önce kızartırken börek patladı ve yüzümde irili ufaklı 37 tane 2.derece yanıklar oluştu :-( psikolojim hiç iyi değil.Sağlığım açısından durumum iyi buna da çok şükür ancak izler kalır diye çok korkuyorum.Yüzüm olması çok üzüyor :-( iz kalmaması için etkili yollar var mıdır ?

Deri soyucu etkisi olan kremler var,ben sivilce izim icin kullanmistim belki size de iyi gelir.Yanik deriyi soyar,alttan yenisi gelir

contratubex diye bi krem var yara izlerine iyi geliyor ama düzenli bi dönem kullanmanız geekiyor.yalnız yanıklar biraz iyileşikten sonra mı yoksa şimdimi kullanılıyor bilmiyorum onu bi uzana danışın.bide bepanthen yanıkta kullanılıyor hemde doku yenileyici özelliği var diye biliyorum ama uzman arkadaşlar vardır mutlaka sitede onlar yardımcı olur umarım benim bildiklerim bunlar.geçmişolsun

Bir cilt doktoruna git, danis...
Burada dogru, yanlis soylenecek ve senin uygulayacagin methodlar cok daha kotu sonucalara sebep olabilir...

Hemen susam yagi al ve hergun sabah aksam sur.kisa bi sure icinde hic iz kalmaz.bnde yasadim ayni seyi bire bir

S.a.Cok gecmis olsun ve Allah acil sifa versin.Bundan birkac sene once lokma kizatirken hamurun icindeki su patladi, hem elim hem yuzum hemde yerde haliya kadar yakti.O aciya tahammul etmek cok zor cidden.Hemen doktora gittik krem, ilac vs verdi ama ben dedim kesin bu kalir, estetik olmadan duzelmez diye.Yasli bir komsumuz vardi, onun bir yanik merhemi varmis bir umut kullandim ve bir iki haftaya hicbirsey kalmadi ki ben estetigi bile dusunmustum.Sonrasinda sorduk ona tam miktarini bilemiyorum ama zeytinyagini tencerede kaynatip azcik ilitmis icine de balmumu koymus.Bunu kavanoza koymustu ve seneler gecse de birsey olmadi.Belki aktarlada olabilir balmumu merhemi deyince bulunabilir.Biz balmumu diye isim takmistik.Umarim seninde isine yarar.

Merhaba benimde yanık izim vardı ne tencereyi değdirdim yanlışlıkla annem komşumuzdan bir krem aldı kadın kendisi yapıyormuşbitkisel yani bir kere sürdüm ve geçti fakat şehir değişikliği yaptık telefonla ulaşabilirse annem formülü yazarım paylaşırım sizlerle

kantaron yağını iyi diye duydum bir yakınımızın bebeği yanmıştıda daha çok küçük iz kalmasın diye yurt dışından getirtmişlerdi özellikle kantaronu çok geçmiş olsun

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.Söylediğiniz kremleri sorucam.Uzman olan arkadaşlar varsa veya böyle bi şey yaşayıp işe yarayan yöntemler,lütfen bilgilerinizi esirgemeyin :-(

Bir cilt doktoruna git, danis...
Burada dogru, yanlis soylenecek ve senin uygulayacagin methodlar cok daha kotu sonucalara sebep olabilir...

Sevgili heexee,önce bulunduğum ilçede acile,hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle de 2 gün sonra plastik,rekonstrüktif ve estetik cerrahi doktoruna gittim.Yanıklara bu bölüm bakıyormuş.Her gün ılık sulu gazlı bezle silip günde 4 kere terramycin göz merhemi kullanmamı söyledi.Bir de bu mevsimin güneşine bile çıkma dedi.Ancak bana hiç geçecekmiş gibi gelmedi.O yüzden çok tedirginim :-(

kantaron yağını iyi diye duydum bir yakınımızın bebeği yanmıştıda daha çok küçük iz kalmasın diye yurt dışından getirtmişlerdi özellikle kantaronu çok geçmiş olsun

En az 1 yıl beklemiş sarı kantaron yağını arkadaşlarım da tavsiye etti,ancak o hiçbir krem kullanmadan sürüldüğünde fayda sağlıyor denildi.Benim durumumda da sağlar mı acaba? :-(

S.a.Cok gecmis olsun ve Allah acil sifa versin.Bundan birkac sene once lokma kizatirken hamurun icindeki su patladi, hem elim hem yuzum hemde yerde haliya kadar yakti.O aciya tahammul etmek cok zor cidden.Hemen doktora gittik krem, ilac vs verdi ama ben dedim kesin bu kalir, estetik olmadan duzelmez diye.Yasli bir komsumuz vardi, onun bir yanik merhemi varmis bir umut kullandim ve bir iki haftaya hicbirsey kalmadi ki ben estetigi bile dusunmustum.Sonrasinda sorduk ona tam miktarini bilemiyorum ama zeytinyagini tencerede kaynatip azcik ilitmis icine de balmumu koymus.Bunu kavanoza koymustu ve seneler gecse de birsey olmadi.Belki aktarlada olabilir balmumu merhemi deyince bulunabilir.Biz balmumu diye isim takmistik.Umarim seninde isine yarar.

Evet birebir aynı durumdayız.Gerçekten acısı dayanılmazdı;ancak ilk gün bile demiştim,çok şükür gözüme vs gelmedi ve yeter ki iz kalmasın,acısını çekmeye razıyım diye.Acı nasılsa geçecekti çünkü...Rica etsem miktarlarını öğrenmeniz mümkün mü?

Merhaba benimde yanık izim vardı ne tencereyi değdirdim yanlışlıkla annem komşumuzdan bir krem aldı kadın kendisi yapıyormuşbitkisel yani bir kere sürdüm ve geçti fakat şehir değişikliği yaptık telefonla ulaşabilirse annem formülü yazarım paylaşırım sizlerle

O taze yanık durumu geçtikten sonra yani? İz dediğiniz için öyle anladım.Çok sevinirim :-(

Taze yanıklar kapanmadan mı sürülmeli yoksa belli bir süre geçip de sadece izler kaldığında mı sürülmeli sevgili zelonmndal?

Ben yandıgı anda sürdüm sabah aksam öyle yaparsan etkisi daha cok olr ama bire bir dene mıtlaka bnmde yüzüm yanmstı hiç iz bırakmadı

Ben yandıgı anda sürdüm sabah aksam öyle yaparsan etkisi daha cok olr ama bire bir dene mıtlaka bnmde yüzüm yanmstı hiç iz bırakmadı

Peki,çok teşekkür ederim.Size de çok geçmiş olsun.Allah kimseye yaşatmasın.

Lütfen bir uzmana danışın, burada söylenenler birşeylere iyi gelmiş olabilir fakat konu yüzünüz..

Öncelikle cok gecmis olsun.. bende bu zeytin yağı ve bal mumunu siddetle tavsiye ederim benimde elim yanmışti ve doktor bile muhtemelen iz kalir demesine ragmen bu ilac sayesinde hic bisey kalmadı. .

Back
X