Cilt Bakımı Ürünleri Yüzüm güneşte kıpkırmızı oluyor:(

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

surreal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
29
0
merhaba arkadaşlar.. buğday tenliyim ve de hassas bi cildim var.güneşe çıktığım anda yüzüm bir anda yanmaya başlıyor ve kıpkırmızı oluyor.ben de artık bu durumdan utanmaya başladım ve dışarı çıkmaya korkar oldum.size danışmak istiyorum normalde dışarı çıkarken güneş kremi kullanmıyorum acaba kullansam faydalı olur mu ya da bir cilt doktoruna danışmalı mıyım?yardımcı olabilirseniz sevinirim.

elbetteki danışmalısın..çok hassas bir cildin var yüksek faktörlü bir güneş koruma kremi al..çok dert ediyorsan markasını şuan hatırlamıyorum i.d minerals mı ne öyle bir markanın pudraları var sorunlu ciltlerde bile alerji fln yapmıyomuş..

teşekkürler.aslında annem ne zamandır doktora git diyor ama doktor fobim olduğu için hep erteliyorum :KK17: ama artık gitmek şart oldu sanırım.

canım aynı sorun bende de var hatta annemde de var
çok beyaz tenliyim ben sıcakta falan biyere gitsem kırmızı oluyorum hemen
güneş koruyucu falan da sürsem fayda etmiyor
ama benimki içten yanıyor yani o yüzden yapılacak bir şey yok gibime geliyor pfff:KK30:

aslında beyaz tenli değilim ama demek ki cildim bayağı hassas.sadece sıcakta da olmuyo bu durum soğuk havalarda ve bişeyden utandığımda sıkıldığımda da oluyor.bu sıralar kafama çok takmaya başladım umarım bi çözüm yolu bulabilirim:KK43:

aslında beyaz tenli değilim ama demek ki cildim bayağı hassas.sadece sıcakta da olmuyo bu durum soğuk havalarda ve bişeyden utandığımda sıkıldığımda da oluyor.bu sıralar kafama çok takmaya başladım umarım bi çözüm yolu bulabilirim:KK43:

aynı sorun bendede var..güneşe çıktığımda diyince sadece güneşten kaynaklı sanmıştım ama aynı zmnda psikolojik kızarmalarında varmış ben doktora gitmiştim bana merhem verdi adı hipokort..nemlendirici olarak da excipial lipo verdi..lipo yağlı olanı daha çok ciltte kalsın diye verdi ama benim gözeneklerim açıldı o nemlenlendirici yüzünden..kızarıklığım bir nebze geçmişti hatta kullandığım sürede %70 sorunum çözülmüştü..şimdilerde bıraktım aradan 1 sene fln geçti yine başladı o sorun..sana tavsiyem aldığın her cilt ürününün hassas ciltler için olmasına dikkat et..alkollü ürünler kullanma cildini daha çok kurutur..sabun asla kullanma..yüksek koruma faktörlü kremler tercih et..cildini asla nemsiz bırakma özellikle yanaklarını..doktora gittiğinde bu tarz şeyler yazmasını isteyebilirsin senin için en uygunu neyse tabi onları yazacaktır ama kozmetik reyonlarından vs almak istersen dediklerime dikkat et..düzenli kullanmaya başladıktan 1-2 hafta sonra gözle görüşür bir değişim fark edeceksin..bunun yanısıra bir pudra alabilirsin mineralli doğal vs olanlar var onları da dışarı çıkarken uygulayabilirsin eğer çok sorun ediyorsan..

teşekkür ederim önerilerin için.ayrıca doktora gitme işini de bi an önce halletmeliyim:KK17:

arkadaşlar merhaba.cildim çok kızarık bir cilt ve gözeneklerim de büyümeye meyilli.bana tavsiye edebileceğiniz bir yüz temizleme sütü markası var mı bildiğiniz?

O kızarmalardan kendimi bildim bileli dertliyim. Hatta ergenlik dönemimde yanaklarımın, burnumun kızarmasıyla alay edilmesinden bıktığımdan okula giderken pudra kullanıyordum gözeneklerimi tıkadığnı bile bile. Doktora da danışmıştım ancak bunun genetik olduğunu ve bir çaresi olmadığını söylemişti. Yüzümdeki kılcal damarlar genetik olarak cilt yüzeyime yakın olduğundan dolayı sıcakta, soğukta, sıkıldığımda, kızdığımda... yani her türlü hava ve her türlü duygu değişiminde hemen belirginleşiyormuş. La Roche ve Bioderma ürünlerinden önermişti. La Roche temizleme, nemlendirme, kızarıklık giderici losyon ve güneş koruyucusunu kullandım. Ancak ne yazık ki temizleyiciler yüzümü tahriş etti. Nemlendiricisine diyeceğim yok. Ancak kızarıklık giderici kremin hiç işe yaramadığını gördüm. Güneş koruyucunun hafifçe renkli olduğundan kızarıklıklarımı kapayabileceğini de düşünmüştüm ancak malesef hiç de önlemedi. Aksine daha çok kızardım. Üstüne bir de pudra sürerek kırmızılıklarımı kapattım aylarca. Tabi bu sürede cildim gerçekten bozuldu. Pudra sürmesem o güneş kremiyle daha da kızarıp, yağlanıp parlayan cildim çok kötü duruyordu. :KK43: Sürünce de bir süre sonra yine yağlanıp parlayarak, pudrayla karışıp yüzümde garip bi katman oluşuyordu. :KK43:
Bir süre önce bi iş arkadaşımın yüz için özel, renkli güneş kremini denedim Uriage markasının. Çok hoşuma gitti. Hem La Roche kadar yağlanma ve parlama yapmadı hem de gerçekten renkli olduğundan kırmızılıklarımı büyük ölçüde kapadı. Aynısını aradım ancak bulamadım. Ancak gittiğim bir eczanedeki bayan "Bio-Taches Solaire" diye bir güneş kremi önerdi. SPF 40 faktörlü ve güneş lekesi önleyici. Sürekli kullanımda ciltteki lekeleri ve kızarıklıkları da azalttığını deneyen bir arkadaşından öğrenmiş. Ben o kısmına pek inanmadım ancak cildime denediğimde hoşuma gitti ve aldım. Hem cilt rengine uyumlu seçenekleri var.
Gerçekten çok memnun kaldım. Tıpkı arkadaşımdan denediğim Uriage güneş kremi gibi fazla yağlandırmıyor ve kırmızılıklarımı büyük ölçüde kapatıyor. Hafif bir pembelik var yanaklarımda ve burnumda o kadar :) O da hoş duruyor. Veeeee pudra ya da fondoten sürmeme gerek kalmadı :KK16: Sonunda aradığımı bulduuuummm. :KK76: Eğer yolum düşerse o eczanedeki bayana uğrayıp teşekkür edicem. Çok memnun kaldığımdan ve benimle aynı sorunları yaşayan arkadaşlara fikir vermek için deneyimimi paylaşmak istedim. Biraz uzun yazmışım ama :nazar: olsun :)

X