O kızarmalardan kendimi bildim bileli dertliyim. Hatta ergenlik dönemimde yanaklarımın, burnumun kızarmasıyla alay edilmesinden bıktığımdan okula giderken pudra kullanıyordum gözeneklerimi tıkadığnı bile bile. Doktora da danışmıştım ancak bunun genetik olduğunu ve bir çaresi olmadığını söylemişti. Yüzümdeki kılcal damarlar genetik olarak cilt yüzeyime yakın olduğundan dolayı sıcakta, soğukta, sıkıldığımda, kızdığımda... yani her türlü hava ve her türlü duygu değişiminde hemen belirginleşiyormuş. La Roche ve Bioderma ürünlerinden önermişti. La Roche temizleme, nemlendirme, kızarıklık giderici losyon ve güneş koruyucusunu kullandım. Ancak ne yazık ki temizleyiciler yüzümü tahriş etti. Nemlendiricisine diyeceğim yok. Ancak kızarıklık giderici kremin hiç işe yaramadığını gördüm. Güneş koruyucunun hafifçe renkli olduğundan kızarıklıklarımı kapayabileceğini de düşünmüştüm ancak malesef hiç de önlemedi. Aksine daha çok kızardım. Üstüne bir de pudra sürerek kırmızılıklarımı kapattım aylarca. Tabi bu sürede cildim gerçekten bozuldu. Pudra sürmesem o güneş kremiyle daha da kızarıp, yağlanıp parlayan cildim çok kötü duruyordu.
Sürünce de bir süre sonra yine yağlanıp parlayarak, pudrayla karışıp yüzümde garip bi katman oluşuyordu.
Bir süre önce bi iş arkadaşımın yüz için özel, renkli güneş kremini denedim Uriage markasının. Çok hoşuma gitti. Hem La Roche kadar yağlanma ve parlama yapmadı hem de gerçekten renkli olduğundan kırmızılıklarımı büyük ölçüde kapadı. Aynısını aradım ancak bulamadım. Ancak gittiğim bir eczanedeki bayan "Bio-Taches Solaire" diye bir güneş kremi önerdi. SPF 40 faktörlü ve güneş lekesi önleyici. Sürekli kullanımda ciltteki lekeleri ve kızarıklıkları da azalttığını deneyen bir arkadaşından öğrenmiş. Ben o kısmına pek inanmadım ancak cildime denediğimde hoşuma gitti ve aldım. Hem cilt rengine uyumlu seçenekleri var.
Gerçekten çok memnun kaldım. Tıpkı arkadaşımdan denediğim Uriage güneş kremi gibi fazla yağlandırmıyor ve kırmızılıklarımı büyük ölçüde kapatıyor. Hafif bir pembelik var yanaklarımda ve burnumda o kadar :) O da hoş duruyor. Veeeee pudra ya da fondoten sürmeme gerek kalmadı
Sonunda aradığımı bulduuuummm.
Eğer yolum düşerse o eczanedeki bayana uğrayıp teşekkür edicem. Çok memnun kaldığımdan ve benimle aynı sorunları yaşayan arkadaşlara fikir vermek için deneyimimi paylaşmak istedim. Biraz uzun yazmışım ama
olsun :)