Nişan yüzük takmak istemiyormuş,nişanda ve sonra...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

serr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2011
20
2
36
Diyarbakır
şu forumda okuduklarıma bakılırsa herhalde en sorunlu erkek arkadaş ve en sorunlu aile benim herhalde diye düşünüyorum :)
yine bir problemim var kızlar. fikirleriniz çok önemli benim için inanın.
ben sözlüyüm, geçtiğimiz yaz söz yaptık.evde aile arasında, nişanım da bu yaz olacak. şimdiki problemime gelince, sözlüm ve de müstakbel nişanlım yüzük takmayacagını söylüyor. nişanda yüzük takıp kurdele kesicez.ama ileride ki evlenince de takmayacakmış, yüzük takmam ben diyor. eskiden söz yüzüğümüzü takıyordu. onu da takmıyor şuan. bunu da yapı meselesi hoşlanmıyorum diye açıklıyor. normal mi bu,ben mi çok kuralcıyım. alyans falan takmadan oluyormu garip bişeymi bu?
bir diğer soruma gelincee.. ailesi hiç bir şeyimizi takmıyor, umurlarında bile değiliz. lafa gelince benim aileme karşı yani iyiler, hoşlar. ama aslında sözde çiçekten çikolataya yüzüğe kadar sözlüm aldı.ailesinin ilgisizliğini geçtim, sorun şu ki müstakbel nişanlım adetleri, gelenek görenekleri vs hiç sevmiyor.hiç hoşlanmıyorum bböyle şeylerden diyip duruyor. yazın nişanlanacağız,inanın daha ayrıntı olarak hiçbir şeyi konuşmadık.ne tarih, ne kıyafet, ne yer ne takı,hiçbir şey.. takı takmak saçmalık,gelenekler gereksiz, her şey saçma ona göre. bu tutumunun ne yazıkki ailesinden kaynaklandığını düşünüyorum.aileden görmemiş, tek başına mahçup olacağını düşünüyor.hiçbirşeye heves etmesem daha iyi yani onun için.
ne tavsiye edersiniz bana.ona bunların gerekli ve önemli şeyler olduğunu nasıl anlatabilirim? nasıl önem vermesini sağlayabilirim bu tarz ayrıntılara? hiç açmayacağım bu konuları diyorum ama dayanamıyorum bişey soruyorum nişanla ilgili ona.sonra konuşuruz diyor hep.ailesine kalsa zaten hiçbir şey yapmazlar,garibim zaten ne yapacaksa kendisi yapacak,ama içinden gelsin istiyorum bunları görev gibi yapsın istemiyorum... bilmiyorum ne yapsam. bir akıl verin bana :(

gereksiz şeyler. sizin mutluluğunuzdan daha önemli değil ne takı ne elbise ne de gelenekler...

sen elbise,takı ve geleneklerle mi mutlusun ve evli olacaksın sözlünle mi ?

sanki konuyu ben acmısım gibi benımde yasayacagım sorunlar bunlar daha soz nısan yok ama benımde erkek arkadasım herseyı kendı yapıcakkk yanı bırlıkte yapıcaz destek cıkıcak bı aılesı yok anne baba ayrı sahıp cıkmıyolar ona buraya yazılan seyler banada fıkır olucak ben sımdıden dusunuyorum cok zor konular bunlar :5::5:

alyans bence takılmalı biz çok uğraş verdik belki ondan bilmiyorum ama çıkarmaya kıyamıyoruz banyo dışında benimde nişanlımın da parmağından çıkmaz alyanslar sizde takmayacağınızı söyleyin ve tepkisini bi ölçün bakalım eğer olmaz takmalısın vs derse o zaman sizde onun takması gerektiğini anlatabilirsiniz aklıma bu geldi ilk inş faydası olur :26:

Söz yüzüğünü bir süre taktı diyorsunuz, acaba nişanda şu adettir, bizde bu gelenektir falan gibi konularla (ona göre) onu fazla bunalttığınız için bilinçli ya da bilinçsiz bir tepki mi bundan sonra yüzük takmak istememesi?

Kendimden örnek vereyim.Biz üç kızkardeşiz, hiç birimiz evlenirken de, ilk defa burada duyduğum bir takım adetler uygulanmadı. Kına gecesi, sözlenmek gibi şeyleri duymuştum ama bu iş için bile salon tutmalar, kıyafetleri kimin alacağı gibi konuları ilk defa kk de okudum. Uzatmayayım, size çok doğal, olmazsa olmaz gelen şeyler damadın ailesinde hiç olmayabilir. Öyle olunca da sözlünüzün zaman içinde bu adetlere karşı bir tepkisi oluşmuştur. Bir de zaten genelde erkekler öyle fazla tantanalı şeylere gelemezler.

Ona bazı şeyleri kabul ettirmek için bunlar gerekli, önemli demek veya hissettirmek yerine, sen bunlardan sıkılıyorsun biliyorum ama ben hep böyle hayal etmiştim, böyle olsa çok memnun olurum falan gibi yaklaşmanız daha iyi sonuç verebilir gibi düşünüyorum.

alyans konusunda ben de onu bulabildim birtek. ben de takmam diyeceğim :P
aslında mesela gelenek görenek illa her şey öyle olacak falan değil ama hiçbir şeye yanaşmayınca insanlar, ki bir tane daha gelinleri var onda her şey yapılmış, insan haliyle bilemiyor ne yapsın nasıl yaklaşmak lazım olaya bilemedim.

Söz yüzüğünü bir süre taktı diyorsunuz, acaba nişanda şu adettir, bizde bu gelenektir falan gibi konularla (ona göre) onu fazla bunalttığınız için bilinçli ya da bilinçsiz bir tepki mi bundan sonra yüzük takmak istememesi?

Kendimden örnek vereyim.Biz üç kızkardeşiz, hiç birimiz evlenirken de, ilk defa burada duyduğum bir takım adetler uygulanmadı. Kına gecesi, sözlenmek gibi şeyleri duymuştum ama bu iş için bile salon tutmalar, kıyafetleri kimin alacağı gibi konuları ilk defa kk de okudum. Uzatmayayım, size çok doğal, olmazsa olmaz gelen şeyler damadın ailesinde hiç olmayabilir. Öyle olunca da sözlünüzün zaman içinde bu adetlere karşı bir tepkisi oluşmuştur. Bir de zaten genelde erkekler öyle fazla tantanalı şeylere gelemezler.

Ona bazı şeyleri kabul ettirmek için bunlar gerekli, önemli demek veya hissettirmek yerine, sen bunlardan sıkılıyorsun biliyorum ama ben hep böyle hayal etmiştim, böyle olsa çok memnun olurum falan gibi yaklaşmanız daha iyi sonuç verebilir gibi düşünüyorum.

bu tavsiyeye özellikle dikkat edeceğim, teşekkür ederim cidden uygun yaklaşım böyle olabilir. belki de benim önem verdiğimi hissetmesi gerekiyordur çok doğru söylüyorsunuz direk öyle söylememeliyim.
yüzük konusunda ona herhangi bir şey söylemedim aslında konusu bile açılmamıştı daha önce. geçenlerde bir gün konuşurken konu açıldı ve takmadığını çünkü hoşlanmadığını söyledi. alyansı sordum bende nasıl yapalım dedim. yok ben takmayacağım dedi. o konuda kafam çok karışık. takmak takmamak önemli değil belki, önemli olan insanın kafasında bir şeylerin yerleşmiş olması,yine be ben takarsam ve o takmazsa kendimi garip hissedeceğim

gereksiz şeyler. sizin mutluluğunuzdan daha önemli değil ne takı ne elbise ne de gelenekler...

sen elbise,takı ve geleneklerle mi mutlusun ve evli olacaksın sözlünle mi ?

tüm bunlar gerek olduğu için değil, içten geldiği için yapıldığında güzel olan ayrıntılar zaten bana göre.olmasa da olacak olan çok şey var elbette ama az da olsa, seviyorum ben böyle şeyleri sanırım. orta yolu bulacağız artık..

sanki konuyu ben acmısım gibi benımde yasayacagım sorunlar bunlar daha soz nısan yok ama benımde erkek arkadasım herseyı kendı yapıcakkk yanı bırlıkte yapıcaz destek cıkıcak bı aılesı yok anne baba ayrı sahıp cıkmıyolar ona buraya yazılan seyler banada fıkır olucak ben sımdıden dusunuyorum cok zor konular bunlar :5::5:

eh o zaman sana da şimdiden kolay gelsin. zor cidden derlerya aile desteği önemli, evliliklerde aile de eş kadar önemli vs vs... eşit görmesem de cidden bazen aile olayı o kadar önemli olabiliyorki...

:44::44::44::43::43::43:

hayır canım abartmıyorsun...aslında olması gereken seyler...benım eşimde takmaz parmagı su topluyormuş.. ben sorun etmiyorum...gelenekleride aslında söyle degerlendırıyorum aılesi masraftan kacıyordur:))))))))))))))))))))))))))))) benımkılerde kactı ve maalesef hıc bır sey yapmadılar bana..bende senın gıbıydım...arada kalacaksan bastan herseyı söyle..bunların arkasına sıgınmasın...takı makı elbıse herseyı söyle...

ben halaa dıyorumm bızım dugunde gelenekler yolunu şaşırmıştı...hıc bır gelenek uygulanmadı cünküü

Son düzenleme:
eşiniz nereli acaba. arkadaşlarında dediği gibi örf adet vs farklı olabildiği için sorunlar çıkar ama alyansı anlayamadım hemde hiç. sevginin evliliğin sembolüdür o. bu zamanda bilirsiniz ne tür insanlar kizlar var evli erkeklere bile göz dikebiliyorlarki alyans adım atmak isteyenleri durabilir. bi arkadaşın dediği gibi bende takmayım ozaman deyin bakalım. okadar masraf az uz bişeyde değil boşa masrafa girmeyelim filan deyin bakalım ne dicek. ve olumsuz olmak istemiyorum ama ne başlıklar açılıyo canım ya neler yaşayanlar var. eşim evlendikten sonra değişti diyenler, nişanlıykende böyleydi diyenler. ben kesinlikle aklını karıştırmak için demiyorum ama herşeyini ölç tart. belkide gerçekten sevmiyodur yüzük takmayı olabilir yani ama niye sözlenirken demedi diye düşünüyorum işte.

herkesin bu konuda görüşü farklı olabilir
kadın erkek fark etmez
kimine çok saçma gelir, kimi alyansı kelepçe gibi görür, kimi ihtiyaç duyar, kimi anlamlı bulur..
sözlünün görüşleri belli canım.. bence onu değiştirmeye çalışma
ortak bi noktada buluşun
madem takmak istemiyor, tamam saygı duy, ama en azından özel günlerde (yıldönümünüzde, düğünlerde vb..) takmasını rica et
haa bu kadarcık fedakarlığı da yapamazsa senin için, sizin için.. onun sevgisinden şüphe ederim ben!

valla canım paşa paşa takmalı o yüzüğü sevmeyle falan alakası yok.o sizin için bir simge.çevrede birçok kız parmakta yüzük yoksa bekar olarak algılanabilir.benim eşimde sevmiyor ama birgün de çıkarttığını görmedim.o çıkarırsa ben de çıkartırım hiç demedim.takacaksın o kadar .
bu arada eşinin ailesi takı vs takmazsa bu onların ayıbı olur o kadar sorun etme.takıcaklar sonra evlenince satıcaksınız değişen bir durum olmayacak.ailesindede yokmuş madem laf vermeyi agızlarına şunları bunları takın diyolar demesinler.

Yüzük takmama işi banada saçma geldi açıkçası.sonuçta yüzük bir semboldür ve ne olursa olsun takılmalıdır. Geleneklere göreneklere gelince açıkçası bana da bir çok şey çok saçma geliyor. yapmakta istemiyorum. ama ne ailemin ne de sevgilimin ailesinin heveslerini kırmak istemem. O yüzden yapmamızı istedikleri şeylerden asla mahrum etmiycem ama bana kalsa bir çok şey bana da saçma geliyor ama yapacak birşey yok.

Bencede yüzük takılmalı.Yüzük bir başlangıçtır sevmesede takmak zorundalar.Bizim nasılki yüzüksüz gezmememizi istemiyorlarsa onlarda öyle.
ayrıca seven insan için bundan daha güzel ne olabilir ki :))
bende sözlüyüm çok zor kavuştuk brbirimize,yüzüğü takmam diyeceği günü düşünemiyorum :( bu kadar zor kavuşmadan sonra...
Nişanlanıp yada evlenip yüzük takmayan erkeklerden hep şüphe ediyorum,çünkü karşı cinsine hep açık kapı bırakıyo gibi geliyo bana.:26:

Bencede yüzük takılmalı.Yüzük bir başlangıçtır sevmesede takmak zorundalar.Bizim nasılki yüzüksüz gezmememizi istemiyorlarsa onlarda öyle.
ayrıca seven insan için bundan daha güzel ne olabilir ki :))
bende sözlüyüm çok zor kavuştuk brbirimize,yüzüğü takmam diyeceği günü düşünemiyorum :( bu kadar zor kavuşmadan sonra...
Nişanlanıp yada evlenip yüzük takmayan erkeklerden hep şüphe ediyorum,çünkü karşı cinsine hep açık kapı bırakıyo gibi geliyo bana.:26:

çok doğru canım ya resmen açık bi kapı etraftaki kurtlar için katılıyorum sana bence de kesinlikle TAKMALI

bencede açık kapı bırakmak gibi bir şey. öyle yapar diye güvensizce şeyler düşünmesem de başka bir mantık kurmak zor geliyor. neticede o kadar zaman bekleniyor, zar zor kavuşalım evlenelim ama yüzük takmaya gelince sevmiyorum demesi garip geliyor işte. geleneklere gelince, benim durumumda olan çok insan olduğuna kanaat getirdim. illaki aşacağız, orta yolu bulacağız ama insanı düşündüren neden erkeklerin bu tarz şeylerin önemini anlayamadığı. oysa ben zaten çok abartmam bu konuları. ahh ah bilemiyorum. zaman ilerledikçe göreceğim herhalde ne olacağını. şimdilik tek istediğim "kendiliğinden" biraz daha ince düşünebilmesi :50:

Back