Yüzük meselesi :)

minikkelebekk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2013
3.522
2.157
kızlar şimdi sözde hem erkeğe hem kıza yüzük takılıyor,
nişanda da takılıyor,
düğünde de alyans takılıyor.
bu ne böyle bin kere mi yüzük takılıyor hepsi ayrı ayrı ?
nasıl yapcaz bu işi ?
aydınlatırsanız sivinirim :)

ben kendımınkını anlatım
sözümde sadece tektas takıldı 1 tanede bilezık
nişanda erkegın alyans parasını ben verdım
o bana ben ona alyans aldık ve bana 1 set aldılar bıde ayrıca ıncı set taktılar
dugunde aynı alyanslarımızla devam ettık

O biraz da kişisel tercih meselesi. Kimisi sözde de yüzük almak istiyor alyansa göre çok daha ince bir yüzük oluyor onlar. Biz söz yapmadık, evlilik teklifinde tek taş aldı nişanlım, onu söz saydık. Nişanda da alyanslarımızı aldık, onu kullanmaya devam edeceğiz. Normalde zaten nişanda takılan alyansla devam edilir. Kimisi de düğün zamanı 5 taş falan istiyor onu takıyor alyans olarak. Sana nasıl daha romantik gelecekse artık :)

Bana sözde 5 taş taktılar bende sözlüme yüzük aldım nişanda da tekrar birbirimize alyanslarımız aldık nişanlımın söz yüzüğü kenarda duruyor yani :)

sözde ayrıca yüzük takma kısmı tercih meselesi. bana evlenme teklifinde tek taş aldı nişanlım. sözde ayrıca yüzük almadık. nişanda taktığımız alyanslarımızla devam edeceğiz.

kızlar bu yüzük meselesi nasıl oluyor yani erkeğe altın takması haram diye biliyorum o zaman çift yüzükleri alınmıyor mu kuyumcudan kıza altın erkeğede gümüş yüzük mü alınıyor

biz tek bir yuzuk aldik oda nisanda bizim nisanimiz zaten kuranli oldugu icin hemen takildi dua edildi okundu bitti.. yanliz esim altin yuzuk oldugu icin bir sure takti artik takmak istemiyor haram diye aynisini gumus yaptiracagiz gumuscude yapiyorlar.. benimkisi altin kalacak.

biz uzun süre çıktığımız için zaten gümüş yüzük takıyorduk istemede nişan taktık sözle falan uğraşmadık o yüzüğü takıyoruz hala nişan yüzüğü evlişik yüzüğü oluyor zaten benim bildiğim sadece sağdan sola geçiyor

kızlar bu yüzük meselesi nasıl oluyor yani erkeğe altın takması haram diye biliyorum o zaman çift yüzükleri alınmıyor mu kuyumcudan kıza altın erkeğede gümüş yüzük mü alınıyor

begendiğiniz modelin gümüşünü yapıyor kuyumcular.
hiç merak etmeyin

nişanlımda altın takmıyor, ikimizinde modeli aynı bir fark yok desen açısından...
benimki altın, nişanlımınki gümüş..
oluyor yani, özel olarak yapıyorlar.

ayrı ayrı almanıza gerek yok

teşekkür ederim cnm yani gümüşçüye gitmeye gerek yok kuyumcu hallediyor

Canım sözde hem damada hem sana yüzük alacaksınız ve sağ elinize takacaksınız. Nişanda o yüzükleri satıp (yani isteğe göre satmayıp saklayadabilirsiniz bu size kalmış) nişan yüzüğü alacaksınız ve yine sağ elinize takacaksınız. Düğünde de o nişanda taktığınız yüzüğü sol elinize geçireceksiniz. Yani nişanda aldığınız yüzük aynı zamanda evliyken takacağınız alyans oluyor, seçiminizi ona göre yapın. Sadece sağ elden sol ele geçecek. Toplamda 2 kez yüzük almış oluyorsunuz kısacası. Bilmem anlatabildim mi :)

anladım hayatım teşekkürler :)

bizde sözde gümüş yüzüğü takıldı .
nşanimi kina gecesinde yaptım. alyans ve tektaş 4 bilezik ve set takımı saat alindi. erkegede saat ve alyans aldik biz.

Evlenme teklifinde tek tas, sözde bes tas , nisanda alyans takildi.. Bizde sozde gümüs yuzuk aldik nisanlima , nisandada normal alyans... Dugunde zaten taki merasimi olmuyorki..

Yüzüğü satmak dogru gelmedi bana hepsinin ayri hatirasi var bence satma sonucta agizdan cikan gibi bir suru yuzuk olmuyor evlenme teklif ettiyse tek tasin orda takiliyor zaten söz icinde yanina bi bestas alirsin istegine bagli nisandada alyans takilir.. Yada soz nisan bir arada yaparsan bilemiyorum simdi alyans takilir tamam iste..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…