Ben de hep öyle yıllardır, çene altına gelen yer sınırım oluyor.Aslinda psikolojik.Bir iki kere boyu geçmişim, ayağımla yokladim, zemin yokBen de ayağının değmediği yere gidemiyorum..ayagim değince kendimi güvende hissediyorum
Aslında denizine göre değişiyor bu dediğiniz .Sığ ve dalgasız denizleri daha güvenli buluyorum o yüzden.Birden derinleşen ,dalgalı denizden korkarım.Denizde ayağımın değmediği yere gitmem ama yarı olimpik havuzda 2.05 metre derinlikte yüzebiliyorum
Gene de denizde ne diye açılayım dalgası var krampı var içinde deniz anası dikeni bilmemnesi var. Ayaklarını yere değdirmeyip yüzünce bence yeter yüzüyosun işte ha 5 metre açıkta ha 10 metre açıkta
Havuza haftanin 5 günü giriyorun havuzdab korkmuyorum deniz ucsuz bucaksizyaBen nedense deniz yerine havuzda pratik yapsanız diye düşündüm. Kendinizi daha güvende hissedersiniz gibi geldi.
Yok akdenizdeyim akinti oluyor ama alip götürecek kadar degil kiyida takilinca sikinti olmuyorHenüz suya güvenmiyorsunuz yüzmede de acemisiniz o yüzden arkadaşlarınızla denize gittiğinizde Karadeniz gibi Boğaz gibi rip akıntıları çok olan bir yerde yüzmeye çalışıyorsanız ayaklarınız yere değiyor olsa bile mutlaka yüzme tahtası kullanın.
Öyle tabi ama dalgasiz ve derinlesenlerde fena degil ikisi de olunca zaten hic girmemAslında denizine göre değişiyor bu dediğiniz .Sığ ve dalgasız denizleri daha güvenli buluyorum o yüzden.Birden derinleşen ,dalgalı denizden korkarım.
2 metrede ben de yüzüyorum havuzda korku yok. Aynen denizde dediginiz etkenlerde korkutuyor ama hoca varken yanimda sikinti yok.Denizde ayağımın değmediği yere gitmem ama yarı olimpik havuzda 2.05 metre derinlikte yüzebiliyorum
Gene de denizde ne diye açılayım dalgası var krampı var içinde deniz anası dikeni bilmemnesi var. Ayaklarını yere değdirmeyip yüzünce bence yeter yüzüyosun işte ha 5 metre açıkta ha 10 metre açıkta
Aynisi oldu bugüb gecmisim farkinda degilim hemen kiyiya yüzdüm:)Ben de hep öyle yıllardır, çene altına gelen yer sınırım oluyor.Aslinda psikolojik.Bir iki kere boyu geçmişim, ayağımla yokladim, zemin yokHiç belli etmeden (kendime) kıyıya doğru yüzdüm.
O zaman korkmayın ama yine de madem hocanız yanınızdayken güvende hissettiğiniz için yüzebiliyorsunuz demek ki yüzmede sıkıntı yok denizde yanınızda profesyonel biri olmayınca endişeye kapılma sorununuz var sadece, endişenizi atlatana kadar yüzme tahtası sizi güvende hissettirir, yoksa palet de alabilirsiniz hızlı yüzmenize yardımı olur hem de aman ayağıma deniz kestanesi mi batacak yengeç mi korkunuz da olmaz, aslında birkaç defa tekneyle açıkta denize girseniz ayağınız yere değmese de yüzebildiğinizi görünce kendinize güveniniz gelir, ki tekneden atlamak da zevklidir :) deniz hele de Ege ve Akdeniz gibi pek dalgası ve akıntısı olmayan denizler siz istemeseniz de yüzeyde tutar yeter ki panikleyip çırpınmayın nefesinizi doğru alıp verin.Yok akdenizdeyim akinti oluyor ama alip götürecek kadar degil kiyida takilinca sikinti olmuyor
Bu ayağı yere değdirmeden yüzdüğüm günü hatırlıyorum da Antalya Konyaaltındaydık orası hemen derin oluyor annemle muhabbete öyle dalmışız ki ikimizde bi an durduk birbirimize baktık '' benim ayaklarım yere değmiyor yalnız '' diyorum adfg oda aynı şekilde dedi ve aslında kendini bırakınca gayette yüzebiliyormuşsun çok düşününce insan çırpındıkça batarsın derler ya o hesap korkuyorsun. Şimdi takla atar, derine gider gelirim :) O yüzden salın kendinizi en kötü korktunuz ve yüzemediniz mi sırt üstü yatın ve yavaşça geri yüzün.