Yüzmek yag yakarmi?

simeranya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2007
186
0
43
Arkadaslar, yüzmeye basliyacagim ama yag yakarmi yakmazmi onu bilemiyorum.. bu konuda bi bilgisi olan varmi?

En fazla yağ yakan sporlardan birisidir yüzme.
Tüm vücut kasları çalışır..
Tüm vücudun forma girmesini sağlayan tek spordur bana göre..

yüzmek harika bir spordur...yağ yakarken, daha iyi sıkılaştıran ve biçim kazandıran daha iyi bir şey yoktur...üstelik en iyi yanı, terleme sorunu olmaması :))) su içinde kan dolaşımı daha sağlıklı işler, ardından alınacak ılık duş, cildiniz için de faydalı olur =)
herkes yüzsün ama çok kaslanmak istemiyorsanız, haftada 3 günü geçmeyin :) a.s.

merhaba, bendende sana yuzmek hakkinda bir tavsiye yuzmek "Inanilmaz" derecede aciktiran bir spor, o yuzden hemen sonrasinda ne kadar caninin pek istemeyecegini bilsemde direk 1lt suyu mideye indir, ayrica ozmoz (tam adini hatirlamayamadim) tarzinda bir durum var, soyleki hucrelerdeki su daha az yogun bolume geciyor tam anlatamadim, ama banyodan sonra vs su kaybediyoruz bunu yerine koymak gerekiyor, yuzmeden sonrada aynisi gecerli... ve cidden bu acikma konusunda uyariyorum yuzme takiminda yuzmus ve deli gibi antremanlar yapmis olamama ramen 10 kilo kadar almis biri olarak soyluyorum, tabii vucudum guzel gorunuyor diye onemsemedim ama sonra sporu birakincada koca bir ayiciga donustum, duyrulur:)

evet,yüzme yağ yaktırdığı kadar karınıda acıktırıyo. Ama spor dallarının en eğlenceli ve en etkili olanı. yüzmeye gidiyorum diye kendini koyvermezsen çok güzel form tutabilirsin..

merhaba, bendende sana yuzmek hakkinda bir tavsiye yuzmek "Inanilmaz" derecede aciktiran bir spor, o yuzden hemen sonrasinda ne kadar caninin pek istemeyecegini bilsemde direk 1lt suyu mideye indir, ayrica ozmoz (tam adini hatirlamayamadim) tarzinda bir durum var, soyleki hucrelerdeki su daha az yogun bolume geciyor tam anlatamadim, ama banyodan sonra vs su kaybediyoruz bunu yerine koymak gerekiyor, yuzmeden sonrada aynisi gecerli... ve cidden bu acikma konusunda uyariyorum yuzme takiminda yuzmus ve deli gibi antremanlar yapmis olamama ramen 10 kilo kadar almis biri olarak soyluyorum, tabii vucudum guzel gorunuyor diye onemsemedim ama sonra sporu birakincada koca bir ayiciga donustum, duyrulur:)

aa sasirdim desem yeridir... 10 kilo az buz degil yahu...

sagol bilgiler icin canim a.s.

herhangi bir diyet yapmadan, normalde yediğim gibi yiyerek 3 aydır haftada 3 gün(2-3 saat) yüzüyorum+ haftada 2 gün(1 saat) fitness, kilo vermedim ama inceldim 4 beden. saatte 2 km hızla stilli yüzüyorum ben. kaslar yağlara göre daha ağırdır ama hacmi daha küçüktür. kilo vermeden incelmenin açıklaması bu. yağlar eriyor ama kas kütlesi artıyor.

ben yüzmeyi akşam 7-10 arası yaptığım için zaten eve dönünce çok yiyecek halim kalmıyor. ama benden de bir tavsiye: yüzme sırasında kramplarla boğuşmak istemiyorsanız bol sebze meyve yiyin. Potasyum - magnezyum eksikliği olmasın.

kas artışı istiyorsanız karbonhidrat yerine protein tercih edin. kaslanmak diyince korkmayın, isteseniz de o resimlerde gördüğünüz gibi şişemezsiniz, o insanlar kasları şişirmek için besin takviyesi kullanıyorlar. siz normal sporla kaslandığınızda, görüntünüz estetik olur ama tartıya çıktığınızda kilonuz yüksek görünür sadece.(bu aslında güzel birşey, bol iltifat alıyorsunuz) kasların kilo vermeniz için şöyle bir faydası var; siz uyurken bile daha çok enerji harcamanızı sağlar.

Son düzenleme:
omuzları genişletiyor. göğüsler küçülüyor bi bayanın vücudunu pekde hoş bi görünüme getirmiyo bence.en iyi spor yürüyüş veya koşudur.

slm kızlar ewt sporun her dalı güzel ama yüzme en zevkli süper 4 senedir gidiyorum yüzmeyi hiç bilmiyodum şimdi stilli yüzüyorum ögrendim tavsiye ederim

omuzları genişletiyor. göğüsler küçülüyor bi bayanın vücudunu pekde hoş bi görünüme getirmiyo bence.en iyi spor yürüyüş veya koşudur.

buna pek katılmıyorum, yürüyüş göbek eritmede çok etkin bir spor değil. daha çok basen vb. bölgeler için işe yarayabilir.

yüzme ile hiç kilo vermeyerek 4 beden inceldim. yani yağ yakarmı? evet stilli yüzerseniz ciddi anlamda yakar. bayanlara yakışmayan bi kas oluşumu varmı? hayır ben 3 aydır haftada 3 gün/günde ortalama 5 km yüzüyorum, arkadaşlarımın yorumları hep olumlu. bahsedilen değişikliklerin olması için(omuzların genişlemesi göğsün küçülmesi vs.) yarışlara hazırlanan yüzücüler gibi günde 8-10 km falan yüzmeniz gerekir.

Not: hiç kilo vermeden incelme konusunda aklınızda soru işaretleri oluşabilir bu tamamen giden yağların ağırlığına eşit miktarda kas oluşmasıyla ilgili.

ben de mart başında yüzmeye başlıycam aslında benim bel ve sırt bölgemde fazlalık var...hiç mi faydası olmaz bele?yani aslında 38 bedenim ama dar giydiğim zaman bel bölgemde ki fazlalıklar çıkıyor ve hoş durmuyor...kalça basen sorunum yok...bir de haftada kaç gün yüzmek idealdir?

ben de mart başında yüzmeye başlıycam aslında benim bel ve sırt bölgemde fazlalık var...hiç mi faydası olmaz bele?yani aslında 38 bedenim ama dar giydiğim zaman bel bölgemde ki fazlalıklar çıkıyor ve hoş durmuyor...kalça basen sorunum yok...bir de haftada kaç gün yüzmek idealdir?

slm sahra..bende yüzmeye geçen hafta başladım ama daha önceki senelerde yüzmüştüm.
zararını hiç görmedim. bedeninin üst kısmı inanılmaz çalışıyor.koların özellikle ama bacaklarınla desteklersen heryerin çok güzel çalışır. sana bağlı biraz da. stilli yüzmek daha iyi tabii ki.

ben yaklaşık 10 sene önce havuzda yüzmüştüm stilli olark ama düzenli yüzmemiştim.yazın denizde yüzüorm ama o da düzenli değildi..şimdi haftanın 3 günü havuzda yüzmeye başlamayı düşünüyorum.
tabiki hem kol hem bacaklarımı kullanarak yüzüyorum ben:)umarım belime faydasını görürüm canım cvbın için teşekkür ederim:)

X