BEN ÇÖZÜMÜ BULDUMM, ama ilk önce problemimden biraz bahsetmek istiyorum.benimde yüzümde yağ bezeleri oluşumu başlamıştı ki daha önce böyle bir problemim yoktu 16 yaşında başladı ve ne kadar uğraştıysam cildimi temizlettiysemde ne kadar ürün denediysemde kalıcı bir çözüm olmadı ve yayılmaya devam ettiler,ben onlar için habire çzöüm üretmeye çalışırken durmadan artmaları ise ayrıca sinirlermimi bozup beni yıprattı diyebilirim, cildiyeciye ise tamamen çaresiz olduğumu anlayınca gitmem ise cidden unanılıcak birşey ama insan kendi kendine de halledebiliceğini düşünüyor,daha yeni bir cildiyeciye gittim ve teşhisi şu oldu (ki çok da iyi bi dermatoloji uzmanı olduğunuda giden bir iki arkadaşımdanda sonra duydum ) aslında ben lazer tedavisi ile temizletmeye gitmiştim ama doktor dedi ki;bunlar biz temizlesekte yeniden çıkarlar ve bu kalıcı bir çözüm olmaz,sana bir ilaç vericem roaccutane (roakutan) 5 ay kadar bir tedavi süresi gerekli ve bu sürede cildin çok kuruyacak tek sıkıntııs bu ama tedavi bittiği zaman bunlardan kurtulucaksın (ki benim sırtımda ve kollarımdada sivilceler vardı yüzümdeki yağ bezeleri cve sivilcelere ayriyeten) tedavi bittiği zaman ise biz bunları temizlicez ve bu sivilceler ve yağ bezeleri tekrar etmicek dedi,ben yağ bezeleri ve sivilcelerin geri dönme ihtimalini sordum %90 ihtimalle kalıcıymış ki benim yüzümde o kadar abartılıcak kadar değil hani, çok sevindim ve bu dertten yakınanda bir sürü kişi olduğunu öğrendim, soktor dediki bu sene sınav senen olmasıda bunları arttırmıştır çünkü srtes ögesi buna baya etkiliymiş
İlk yapmanız gereken kendiniz oynamayı bırakıp hemen bir cildiyeciye gitmek ama iyi bir cildiyeciye tabi
İLAÇ TEDAVİSİ DIŞINDA ŞU YÖNTEMLERDE VAR
-karbondiyoksit lazer(fraksiyonel)
-ergümyak lazer
-koter temizlik ( biraz riski bir işlem,çok iyi bilen birinerinin yapması gerek.lazer tedavi tercih edilmeli bence )
-fotodinamik tedavi (sebaceous hyperplasia tread ) hiperpazi = bu yöntem bildiğim kadarıyla tükiyede yok bu konu başlığını youtube da aratırsanız bunu anlatan bir video bulucaksınız