valla benımki çok cabuk bıttı yapanda malkınede çok çokk önemliArkadaşlar benim yüzümde (çok kalın değil fakat belirgin) tüyler var. 10 seans oldu Diode lazer yaptırıyorum. Tabii ki azalma oldu ama 10 seanstır gidiyorum belki %30luk bi azalma olmuştur. İstediğim verimi alamıyorum. Yüzündeki tüylerden kurtulan veya ciddi oranda tüyleri azalan arkadaşlar lütfen yardım edin. Hangi makineyi tercih ettirmeliyim yüz için veya ne kadar süre gitmeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum. %60 bile yok olsalar çok sevineceğim.
hangi makine ile nerede yaptırdınız acaba?valla benımki çok cabuk bıttı yapanda malkınede çok çokk önemli
hangi makine ile nerede yaptırdınız acaba?
Cok tesekkur ederim canim hic kimse bu kadar aciklayici olmamisdi sayende bilgilendim <3Arkadaşlar yüz bölgesinde koltuk altı, bacak, genital bölge gibi hızlı ve verimli sonuç almak gerçekten zordur. Yüz bölgesinde kalın tüyleriniz olsa bile çok sayıda da ince tüycükler (ayva tüy de diyebiliriz) vardır. Kalın tüyler lazer ışınını/ısısını yoğun olarak aldıkları için kıl köklerinde etkili olur ve azalırlar ancak onlara yapılan lazer esnasında yayılan ısı, ince tüycüklerin köklerinde öldürücü etki yapmaz aksine ısı nedeniyle hücresel aktivasyon artar ve çoğalabilirler.
Ayrıca yüz bölgesi uygulama yapan için de yaptıran için de zor bir bölgedir. Diğer bölgelerdeki gibi yoğun enerji kullanmak risklidir. ( yanma olabilir ) , güneşle temas yoğun olduğu için lekelenmeler olabilir, daha önce belirttiğim gibi kalın tüyler yok olurken ince tüyler tetiklenebilir. Tatminkar sonuç almak için sabır gerekir. Diğer bölgelere göre seans sayısı daha fazladır ve azalma hızı yavaştır ( minimum 10-12 seans gerekebilir)
Benim nacizane önerim eğer yüz bölgenizde tek tük sizi rahatsız eden tüy varsa lazer işine hiç girmeyin ya da illa yaptırcam derseniz o bir kaç tüy için iğneli lazer yaptırın. Ancak teniniz açık renkse ve tüyleriniz hormonal bozukluk vb sebeplerden yoğun ve koyu renkli ise işte o zaman lazere başvurunuz. Alexandrite lazer özellikle açık renk ten + koyu renk tüy kombinasyonunda faydalıdır. Sarı veya ince tüylerde işe yaramaz aksine çoğaltır . Diode ve ND-yag ince tüyler için daha etkindir. IPL cihazları özellikle yüz için hiç önermem.
Aklıma gelen bir başka bilgi de yüz bölgesinde yapılan lazer uygulamalarının başında cildinizde sivilcelenme olabilir. Bu normaldir. Ancak 4-6 seans sonrasında bu şikayetiniz ya çok azalır ya da kalmaz.
Ayrıca size şu aklı vermek boynumun borcu ki çoğu lazer merkezinde bahsedeceğim uygulama zahmetli diye kimse yapmaz ya da dikkat etmezler ama siz ısrarcı olursanız yapabilirler. Şöyle ki yüz bölgesinde ( ki diğer bölgelerde de böyle olmalı) uygulama yaparken yapılacak bölgelerin beyaz göz kalemi ile uygulama öncesinde işaretlenmesi önemlidir. Ayrıca yüzde uygulama yapılırken mutlaka boyun ve ince tüylerin yoğun olduğu bölgeleri beyaz renkli bir peçete ya da havlu ile kapattırın. Böylece lazer beyaz renkli bölgeden yansır ve ısısı ince tüyleri tetiklemez. Bir de ince tüyler arasında farzedelim birkaç kalın tüyünüz var diyelim. O bölgeye direkt uygulama yaptırmayın derim ( tetiklenme olabilir yine) o tek tüyünüzün görüneceği şekilde bir peçetede delik açılsın tüy deliğin içinden geçirilsin ve kağıt üzerinden sadece o tek tüye atış yapılsın. Lazer uygulayıcılar genelde zamanla yarıştıklarından bu kadar oyalayıcı şekilde çalışmak istemezler ama siz yine de şansınızı deneyin bu şekilde yapmalarını isteyerek :)
Benim önerilerim/bilgilerim şimdilik bu kadar. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Rica ederim canım. Özellikle koyu renk yazdığım yerler çok önemli . Bu şekilde uygulama yapan yer çok nadirdir çünkü zahmetli ve uğraştırıcıdır. Maalesef lazer merkezlerinin bir çoğunda ticari kaygı çok ön plandadır ve uygulayıcılar da çok eğitimli değillerdir. Lazer tecrübesi olanlar belki bilirler ki eleman sirkülasyonu da çok fazladır. Sebebi düşük ücret verilmesi ve psikolojik olarak da stresli bir iş olmasıdır. Ayrıca yoğun günler olduğunda randevular yetişsin diye de üzerlerinde hızlı yapmaları hususunda yoğun baskı yapılır. Dolayısıyla uygulayıcılar, hem bilgi /tecrübe eksikliğinden hem de zaman baskısından bahsettiğim şekilde çalışmazlar. Ki yüz bölgesinden alınan ücretler diğer bölgeler kadar gelir getirici olmadığından da zaman kaybetmek istemezler. Bilmem anlatabiliyor muyum ?Cok tesekkur ederim canim hic kimse bu kadar aciklayici olmamisdi sayende bilgilendim <3
çok doğru söylüyosun canım benim favori bölgem saç teli kalınlığında diğer yerler ince ama siyah gibi hormon bozukluğum falan yok üniversite hastanesinde iğneli epilasyonmu yaptırsam acaba sen bu konuda baya bilgili olduğun için sana danışmak istiyorum dediğin gibi her yer hastane bile olsa işi ticarete dökmüşler gerçekten piskolojim bozuldu bu yüzüm yüzünden aynı elvis presley`in bayan versiyonu gibi hissediyorum kendimiRica ederim canım. Özellikle koyu renk yazdığım yerler çok önemli . Bu şekilde uygulama yapan yer çok nadirdir çünkü zahmetli ve uğraştırıcıdır. Maalesef lazer merkezlerinin bir çoğunda ticari kaygı çok ön plandadır ve uygulayıcılar da çok eğitimli değillerdir. Lazer tecrübesi olanlar belki bilirler ki eleman sirkülasyonu da çok fazladır. Sebebi düşük ücret verilmesi ve psikolojik olarak da stresli bir iş olmasıdır. Ayrıca yoğun günler olduğunda randevular yetişsin diye de üzerlerinde hızlı yapmaları hususunda yoğun baskı yapılır. Dolayısıyla uygulayıcılar, hem bilgi /tecrübe eksikliğinden hem de zaman baskısından bahsettiğim şekilde çalışmazlar. Ki yüz bölgesinden alınan ücretler diğer bölgeler kadar gelir getirici olmadığından da zaman kaybetmek istemezler. Bilmem anlatabiliyor muyum ?
Ha bir de illa doktor olan yer herzaman iyi yer anlamına gelmez. Zira çoğu merkezde doktorun sadece diploması vardır kendisi yoktur. Uygulamaları da güzellik uzmanları yapar genelde :)
çok doğru söylüyosun canım benim favori bölgem saç teli kalınlığında diğer yerler ince ama siyah gibi hormon bozukluğum falan yok üniversite hastanesinde iğneli epilasyonmu yaptırsam acaba sen bu konuda baya bilgili olduğun için sana danışmak istiyorum dediğin gibi her yer hastane bile olsa işi ticarete dökmüşler gerçekten piskolojim bozuldu bu yüzüm yüzünden aynı elvis presley`in bayan versiyonu gibi hissediyorum kendimi
çok doğru söylüyosun canım benim favori bölgem saç teli kalınlığında diğer yerler ince ama siyah gibi hormon bozukluğum falan yok üniversite hastanesinde iğneli epilasyonmu yaptırsam acaba sen bu konuda baya bilgili olduğun için sana danışmak istiyorum dediğin gibi her yer hastane bile olsa işi ticarete dökmüşler gerçekten piskolojim bozuldu bu yüzüm yüzünden aynı elvis presley`in bayan versiyonu gibi hissediyorum kendimi
Amin canim cok tesekkur ederim aslinda onceden hic takmazdim hatta kendimle cok barisik bi insandim taaaki oglum okula basliyana kadar arkadasi donup aaa annenin sakallari var deyince benim dunyam allak bullak oldu ama dedigin gibi Allah caresiz dert vermesin bakalim buay baslicam nasip olursa zaten beni fazla rahatsiz etmicek sekilde kalsalar yeterCanım benim psikolijinin iyi olması herşeyden daha önemli şu hayatta. Artık çözümü var nasılsa derdinin. Rabbim dermansız dert vermesin yeter ki... O yüzden sen sıkma canını böyle şeylere. Bu arada sana azalana kadar yapmanı tavsiye ettim çünkü ben de öyle yaptırdım. 3 seans aldım favori bölgeme. Şuan o bölge tüysüz değil ince tüylerim var ama en azından doğal görünüyor...