Sivilceli Ciltler yüzde kapalı komedon (yağ butonları)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

sewengirl

Kuru Boya
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
759
0
kızlar merhaba
yüzümde bir sürü yağ butonları var git gide de arttılar, sıktıkça içinden yağ çıkıyor her seferinde ve geçmiyor malasef, sivilcede oluyor zaman zaman siyah noktada var, yağlı cildim
böyle sorunu olup da geçiren oldumu?
doktora falan gidip tedavisini ne dediler bilen varmı? tahlil yapılması gerekirmi?
güzellik salonuna mı gitmek gerekir kafam karışık açıkçası, mafoldumben

Komedon oluşturan ürünleri yüzüne sürdüğün için oluyordur muhtemelen, yeterince temizlenmiyorlar. Tabii önce doktora git. Buraya kullandığın ürünleri yazarsan ya da ürünleri sitede aratırsan aynı ürünü kullandığı için sorun yaşayan kişilerin tecrübelerinden faydalanabilirsin.

Hep mi var? yoksa son zamanlarda mi ciktilar?
Cunku benim de gecen yaz ciktilar hep, yuzum putur putur olmustu. Ama saniyorum yaz sicagindandi ki yaz bitince hepsi kendiliginden gecti. Temizligini de iyi yaptim tabii. Cildiyeye gitmistim, O da temizlige baglamisti. O komedonlar siyah nokta adayiymis. Bana yuz temizleme jeli filan vermisti.
Belki seninki de boyle bir sebeptendir. Makyaj filan yapiyorsan ozellikle cildinin temizligi konusunda hassas olmalisin.

kızlar cildimi çok iyi temizliyorum, yağlı olduğundan zaten sabah akşam yıkıyorum, akşam temizlemeden yatmıyorum bende yeni çıkmadı açıkçası uzun zamandır var, sıkınca yağ çıkan cinsten geçer dediler, falan filan
ama artık geçmediler dahada büyüdüler cilde yakından bakınca öyle küçük yerde kaplamıyolar,
beyazımsı sarımsı duruyolar ne kadar sıkarsam sıkayım yağ çıkıyor :KK43:
tabi bunlar oluşurken zamanında yanlış şeyler yapmış olabilirim, ama şimdi geçmesi için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
güzellik salonları cilt bakımına ihtiyacım olduğunu söylüyor, gözeneklerimde var, geçer düzenli cilt bakımı yaptırırsam oluşmayabilir diyorlar ama güvenemiyorum işte
öncelerde doktora gittiğimde ergenlik geçer dediler krem vs. veriyolardı, bu başka birşey olsa gerek cildimin altı resmen yağ dolu :KK43:
sizce nereye gitsem ne yapsam kızlar, özele cilt hekimi ilgilenirmi ne yapar bilmiyorumda

kızlar cildimi çok iyi temizliyorum, yağlı olduğundan zaten sabah akşam yıkıyorum, akşam temizlemeden yatmıyorum bende yeni çıkmadı açıkçası uzun zamandır var, sıkınca yağ çıkan cinsten geçer dediler, falan filan
ama artık geçmediler dahada büyüdüler cilde yakından bakınca öyle küçük yerde kaplamıyolar,
beyazımsı sarımsı duruyolar ne kadar sıkarsam sıkayım yağ çıkıyor :KK43:
tabi bunlar oluşurken zamanında yanlış şeyler yapmış olabilirim, ama şimdi geçmesi için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
güzellik salonları cilt bakımına ihtiyacım olduğunu söylüyor, gözeneklerimde var, geçer düzenli cilt bakımı yaptırırsam oluşmayabilir diyorlar ama güvenemiyorum işte
öncelerde doktora gittiğimde ergenlik geçer dediler krem vs. veriyolardı, bu başka birşey olsa gerek cildimin altı resmen yağ dolu :KK43:
sizce nereye gitsem ne yapsam kızlar, özele cilt hekimi ilgilenirmi ne yapar bilmiyorumda

benımde vardı bı yanağımda sdc cok olmasada vardı yanı senınkılerı tahmın edebılyorum ben ama bnmkıler o kadarda deıldı. dermatoloğa gıttım.bana gunde 20mg lık roacctane yazdı bznn sıvılcede cıkıyordu bende aama azdı ben daha cok pütürcüklere kıl olmustum ztn.cok dusuk bı doz ama roacctene cok rısklı ve iyi bı ılac sana tavsıyem eğer ewlı yaada hamıle deılsen 2yıl kadar da dusnmuyorsan kullanmayı dene durumunu tam bılmıyorum ama tabı dr yazarsa.....ama yuksek doz olmasın bence.:jeyyar:

ZARARLIMI CANIM yan etkisi falanmı var evliyim şuan düşünmüyoruz çocuk ama riski ne merak ettim
sana iyi geldimi ne işe yarıyor ilaç

yazın vermıyor drlar sdc işte yan etkılerı soylee dudakta kuruluk bepanthen kullanıyordun o sırada işte bzn eklem yerlende cok hafıf ağrılar ama oyle dayanılmıcask gıbı dıll cok az tabı bunlar hekrde değişiyorr kımısınde hiç bısı olmuyor ama dudka kuruluğu fıks o herkeste oluyorr.gunesten cok ıyı korunmam gerek kıs bıle olsaa oyee roaccten kullananlar dıe bı baslık va oralara bak ıstersen bı bıde hamıle kalmakk yasakk ilac uzerındede yazıyor ztnn.sakat olma ıhtımalı cok yuksekk .oyee brs zor bı ılac ama değiyor tabı yuksek dozda kullnaıresan daha cok yan etkıleırın gorusursun cnm sen en ıyısı dermatolga gozuk belkıde yazmıcak oılacı snaa bılemem

dr a git bencede önce.. ama iyi bi dermatolağa gitki tahlil falan yapsın.. neden oluşuyo o aneler onu bilip ona göre tedavi uygulasın.. ama ben bi estetisyen olarak enstitüleride tavsiye ederim ama iyi ve kaliteli olanları.. estetsiyenlerde akne sivilce tedavisi yapabiliyo ama ilaçla değil.. maskelerle ve bakımlarla.. yağlı bir cildin varsa günlük temizliğine çok dikkat etmelisin.. vucudumuzun herhangi bir yerinde sivilce akne vs çıkıyosa ve çoğalıyo geçmiyosa bu vücut tarafından bi uyarıdır.. bi sorun olduğunun habercisidir.. eğer cildiniz yağlı ise problem çok yaşarsınız temizliğinede dikkat etmelisizniz çünkü bu cilt tipinde gözenekler açıktır.. günde 1 yada 3 kez sık aralıklarla temizlemelisin.. kekik kompresi ve kil maskesini öneririm..eğer bulabilirsen enzim peelingle cildini temizle

Ben son gittiğim 2 doktora da söyledim bu yüzümdeki yağ butonları nasıl geçecek diye,tabi önce sivilce izlerini söylüyordum.sivilce izleriyle ilgilendiler ama 2si de sanki duymamış gibi yaptı :roflol:

banada doktor salisil-2 diye bir jel verdi bu yağ butonları için birer gün arayla kullanıyorum 4 gündür. küçüldüler :icecream:

merhabalar. sivilcelerin azalmasını ve yeniden çıkmasını engelleyen,ayrıca yağ gözeneklerinin oluşmasını engelleyen maskeler var bu maskeler ayda 1 ve 3 ayda bir yapılıyor. cildin yaşalanmasını ve dinç kalmasını önlüyor. aloe veradan oluşan scrupımız var selülitin oluşmasına engel oluyor.ayrıca aloe vera jel krem ve arı propolis kremlerimizlede maskeden sonra sürdüğünüzde hem yağtabakasının birdaha çıkmasını önlüyor hemde ciltteki sivilcelerin yok olduğunu ve bir daha çıkmamasını sağlıyor. isterseniz eğer ozkanshop.flptr.com a bakarsanız orada göreceksiniz isterseniz satın alabilirsiniz . bu ürünler doğal anti aging ürünler yaşlanmayı geciktiren ürünlerdir. hepsi doğal antioksidandır..

kızlar yorumları okudum ama komedon nedir tam olarak anlayamadım:KK43:
benimde özellikle alın ve yüzüğüm kulağa doğru yan kısımlarında çok fazla pütür var yani kırmızı olmayan ama sıktığım zaman içinden yağ çıkan yükseklikler acaba komedon dediğiniz şey bendekiler mibilmiyorumkismile
çünkü benimde bunlardan kurtulmak için yapmadığım kalmadı ama sanki her geçen gün daha fazla çıkıyormafoldumben

kızlar yorumları okudum ama komedon nedir tam olarak anlayamadım:KK43:
benimde özellikle alın ve yüzüğüm kulağa doğru yan kısımlarında çok fazla pütür var yani kırmızı olmayan ama sıktığım zaman içinden yağ çıkan yükseklikler acaba komedon dediğiniz şey bendekiler mibilmiyorumkismile
çünkü benimde bunlardan kurtulmak için yapmadığım kalmadı ama sanki her geçen gün daha fazla çıkıyormafoldumben

evet canım onlar komedon :sinifsinif:

X