• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Yüz Sekillerine Göre Sac Sekilleri

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

sxuxrmeli_kxixz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
200
4
96
Manisa
Saçlarınızı kestirmek istiyorsunuz ancak bir modele karar veremediniz. İşte yüz şekillerine göre, ideal saç kesimleri...

Yuvarlak: Yüzünüzün yuvarlaklığını inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

Kare: Kare yüz yapısı sert bir ifadeye sahiptir. Yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz.

Dikdörtgen: Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir. Şakak kemiğini örtecek şekildeti kesimler ile dengeli ve uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

Üçgen: Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz.

Baklava yüz: En meşhur yüz biçimidir. Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza yada yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.

Yüz şekline göre saç kesilirken kuaförünüzle uzun uzun bir diyalog yapmalı, yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizi belirtmelisiniz. Kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı ve ona göre saç kesimi yaptırmalısınız.

oval ya da yuvarlak yüze uygun saç modelleri arıyorum ..fikir verebilecek olan var mı aranızda..fikir ,resim ne olursa.saçlarım kısa ile uzun arası ..orta boyutta ama yüzüm yuvarlağa yakın olduğu için her model de gitmiyor...:uhm:

yaa arkadaşlar hala bir yardım eden çıkmadı sanırım..yuvarlak yüzlerin de bilgiye,ilgiye ihtiyacı var!!!!!

v8vj4.jpg

Rihanna'ya çok yakışmış
Ünlü şarkıcı Rihanna da, Victoria Beckham'ın peşinden gitmiş ve bu saç kesimi ona da çok yakışmış. Önde çeneye doğru uzayan bu kesim, Rihanna'nın oval yüzünü daha dar ve uzun göstermiş. Aynı zamanda seksiliğini de ön plana çıkarmış.
İpucu: Bu tarz kesilmiş bir saça jöle ya da köpük uygularsanız, hatlarını ve şeklini daha da ön plana çıkarabilirsiniz.

bakın ben bir tane yaptım bile...

v1ji7.jpg

pekiii bu saç her saç tipine gider mi sizce..düz ve ya dalgalı saçlılar kullanabilir mi...kıvırcıkları sormuyorum bile...kanımca olmaZZZ

Yuvarlak yüz

Dengeli yumuşak bir yüz yapısıdır. Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

küçük bir DEEP NOT .:

.....Saçların daha parlak görünmesi için neler yapmak gerekiyor?

- Saçların parlak görünmesi, yıpranmadığının bir işaretidir. Özellikle uzun saçların parlaması çok hoş duruyor. Saçınızın parlak görünmesini sağlamak için öncelikle, saçınızı yıpratmamaya çalışmanız gerekir.

Örneğin her gün fön çektirmek, saçlarınızın kırılmasına neden olur. Kırılmalarını önlemek için plastik fırçalar yerine, doğal kıllardan yapılmış fırçalarla saçlarınızı tarayın. Saçınızı her gün yıkamak yerine, gün aşırı yıkamaya alıştırın. Uzmanlar bunun da yeterli olacağını söylüyor. Yıkamayı doğru yapmak da çok önemli. Örneğin şampuanı saç diplerine, saç kremini de sadece saç uçlarına uygulamak gerek. Saçı soğuk suyla durulamak da parlamasını sağlar. Saçınızı çok sıcak makineyle kurutmamak da aynı etkiyi verecektir.

ben yapmıştım yüzüm gerekten çok küçük gözükmüştü tepeleri kısakısa uçları uzun tabi teplerini kabartmak gerkiyo yüzü baya bi küçültüyo

deryascım eğer saçlarına kıymaktan korkmuyosan bence sana hafif omuzlara dökülen önleri biraz uzun bi saç modeli süper gidersengözlerimebaksanab

deryascım eğer saçlarına kıymaktan korkmuyosan bence sana hafif omuzlara dökülen önleri biraz uzun bi saç modeli süper gidersengözlerimebaksanab

canım emin ol kendimi zor tutuyorum saçlarımı kestirmememk için 3.senede anca boynunma kadar uzatabildim.jeyyar
ama azimliyim uzatıcammmmmyerimseniben

ya bu saçlara kıymak ne zor bişe diil mii.. ben sapsarı ve belime kadar uzun saçlarıma kıymıştım hem de!!! Kötü Kazen

benim de yüzüm tombul.ben aynı hizada uzun sacları cok seviyorum.aynı hizada kestirmek istiyorum saclarımı.suan uzatıyorum.aynı hizada kestiricem.sizce aynı hizada kestirsem yüzüm ince mi görününür?ne dersiniz

bu tip saçlara katlı oval diye bir kesim öneriyorlarmış..
acaba o kesim benim avatardaki kadının kesimi gibi bişeymi
beni mde yüzüm yuvarlak ve düz saçlar hiç gitmiyor illa ki kabarık olması lazım..ama üstleri kabarmıyo..
üstleri kat kat mı kestirmeli ki..

of yaaa ne yapcam bilmiyorum uzun sac delisiyim.ya sarıya boyatıp uzatmak istiyorum.sarı yakısırmı bana?

Back