• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz nakli olan Salih Üslün yaşamını yitirdi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
ANTALYA'da 10 ay önce tam yüz nakli olan ve iki hafta önce doku uyuşmazlığı nedeniyle yüzünün yüzde 60'lık bölümü alındıktan sonra yoğun bakımda tedavisi süren 55 yaşındaki Salih Üslün kurtarılamadı.
$53b6439f5c3131361f295fd1.jpg
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Edirne'den gelen çiftçi Salih Üslün'e geçen 23 Ağustos'ta, 7.5 saat süren ameliyatla nakledildi. Hastanenin 4'üncü, Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli operasyonunda Salih Üslün'e alt-üst çene, saçlı deri ve dil de dahil olmak üzere tam yüz nakli yapıldı. Operasyon sonrasında gençlenen Salih Üslün'ün yüzünün yüzde 60'lık bölümü, 16 Haziran'da uyuşmazlık nedeniyle 5 saat süren operasyonla alındı. Sağ bacağından alınan deri parçası, çıkartılan yüzün yerine nakledilen Salih Üslün'ün alt ve üst çene kemikleri alınmadı. Operasyon sonrasında durumu ağırlaşan Salih Üslün, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Salih Üslün, 2008 yılında samanlığına giren bir fareyi yakalamak için kovalarken av tüfeğinin namlusunun üzerine düşüp silahın ateş alması sonucu yaralanmış ve çok sayıda operasyon geçirmişti.

DHA

Allah rahmet eylesin. Bir umudun peşinde koştu adamcağız.

başına gelen kazada inanılmaz, hiç uğruna o kadar acı çekti

off. bu ameliyatlar çok riskli. Allah rahmey eylesin. yaptırmasınlar bence.

evet ya :( ama bu kaçıncı ölüm bu şekilde başarısızlık oranı çok yüksek. iki kol nakli yapılan da vefat etmişti değil mi ?

Ama tıbbın ilerlemesi için bu riskleri göze almak lazım. Doktor da istemez elbet hastasının ölümünü.

Ama tıbbın ilerlemesi için bu riskleri göze almak lazım. Doktor da istemez elbet hastasının ölümünü.

evet ama sırf yüzündeki deformasyon için hayatını bitirmek çok acı..çok profesyonel olduklarını sanmıyorum artık insan bu fare değil ki kobay kullan olmadı ah baskası olsun :19:

adama bir fare yüzünden hayatın mahvolucak deseler güler geçerdi sanırım ..hayat çok garip allah rahmet etsin inşallah:ssz:

her şey eğitimsizliğe ve cahilliğe çıkıyor. Av tüfeği ile mınnacık fare neden kovalanır, ağzıma sinek kaçtı diye neden ağzına sinek ilacı sıkılır anlamış değilim. :20:Mekanı cennet olur inşallah

evet ya :( ama bu kaçıncı ölüm bu şekilde başarısızlık oranı çok yüksek. iki kol nakli yapılan da vefat etmişti değil mi ?

yok canım iki kol nakli yapılan gayet iyi. 2 kol ve 2 bacak nakli yapılan kişi vefat etmişti.Mantıken düşünüyorum senelerdir kalbin kan pompaladığı alan belli.Nakıl 4 uzuv birden olunda kalbın normalde alıştıgı calısma kotasıda direk artıyor. Bunun ani ölüm getireceğini doktorlar nasıl göz ardı ediyorlar??Ben bunu sıfır tıp bilgim ile kuruyorum:26:

yok canım iki kol nakli yapılan gayet iyi. 2 kol ve 2 bacak nakli yapılan kişi vefat etmişti.Mantıken düşünüyorum senelerdir kalbin kan pompaladığı alan belli.Nakıl 4 uzuv birden olunda kalbın normalde alıştıgı calısma kotasıda direk artıyor. Bunun ani ölüm getireceğini doktorlar nasıl göz ardı ediyorlar??Ben bunu sıfır tıp bilgim ile kuruyorum:26:

pardon evet dediğin gibi idi. evet haklısın ben burda doktorların biraz ün yapma için deneme ile hata yaptığına inanıyorum..yazık günah yaptıran insanalr zaten çoğu kırsaldan gelen.. ya bilmiyorum üzüldüm ben bu kaçıncı yani ...

pardon evet dediğin gibi idi. evet haklısın ben burda doktorların biraz ün yapma için deneme ile hata yaptığına inanıyorum..yazık günah yaptıran insanalr zaten çoğu kırsaldan gelen.. ya bilmiyorum üzüldüm ben bu kaçıncı yani ...

kesinlikle doktorların şöhret çabası...Umut işte yeni bir hayat istiyorlar hakları da ama eksileri artıları tam anlatmıorlar hastalara sanmıyorum.
Doku reddetmiş tamam ama bunun testi falan yok mu :26::26:.
En basitinden bir arkadaşım böbrek nakli oldu devamlı ilaç kullanıyor bağışıklık sistemini baskılayan böylelikle organı vücudün reddetmesini engelleyen.Bu ilaçta devamlı yan etkiler çıkartıyor arkadaşımın ayaklarında sorun oluştu birde oradan ameliyat oldu:14:.
Hayatı bir önem taşımadıktan sonra nakil olayını ben çok gereksiz buluyorum. Tabi Rabbım kimseyi bununla imtihan etmesin:14::14:

kesinlikle doktorların şöhret çabası...Umut işte yeni bir hayat istiyorlar hakları da ama eksileri artıları tam anlatmıorlar hastalara sanmıyorum.
Doku reddetmiş tamam ama bunun testi falan yok mu :26::26:.
En basitinden bir arkadaşım böbrek nakli oldu devamlı ilaç kullanıyor bağışıklık sistemini baskılayan böylelikle organı vücudün reddetmesini engelleyen.Bu ilaçta devamlı yan etkiler çıkartıyor arkadaşımın ayaklarında sorun oluştu birde oradan ameliyat oldu:14:.
Hayatı bir önem taşımadıktan sonra nakil olayını ben çok gereksiz buluyorum. Tabi Rabbım kimseyi bununla imtihan etmesin:14::14:

evet ama adamın yerine koyuncada haklı buluyoruım düşünsene o yüzle herkes kaçacak senden
rabbim korusun hepimizi. demek o kadar acı yaşamış ki ölümü kabul etmiş olmasada

evet ama adamın yerine koyuncada haklı buluyoruım düşünsene o yüzle herkes kaçacak senden
rabbim korusun hepimizi. demek o kadar acı yaşamış ki ölümü kabul etmiş olmasada

amin canım amin. Psikolojik yıkım hepsinden kötü. ALLAH düşman başına vermesin:14:

Aslında bu konuda çok bilinçsiziz.
bu tür ameliyatlardan sonra ömür boyu ilaç kullanmak zorunda ve yüksek derecede kanser riski taşıyor. hastaya da kağıt imzalatıyorlar her şeyi kabul ettiğine dair. ne yazık ki bu ilaçlar iç organları etkiliyor ve çok güçlü olduğu için bağışıklık sistemini çökertiyor. sonuç malum..
üzüldüm hem yaşadıklarına, hem de umutlarına..

Back