• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz kızarması

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.591
723
sorunum aşırı hassa cilde sahip olduğum içinmiş:)geçti artık..

Son düzenleme:
Sen üzerine düştükce bu devam eder,kızarmakdan korkdukca daha beter olur.Ortaokul yaşlarında bende böyleydim zamanla epeyce düzeldi.Mümkün olduğu kadar durma üzerinde

cnm aynı sorun bende de vardı bunun adı SOSYAL FOBİ acilen bi psikolog bul çok faydasını görüceksin ben gittim ilaç ve egzersiz verdi çok ii geldi. yani ümitsizliğe kapılma kesinlikle tedavisi var..

blooms çok teşekkür ederim.sanırım benimde öyle bişey çünkü daha önce yoktu..içime kapandım ve bazı sorunlar yaşadım bundan sonra başladı...egsersizler nasıl oluyor..ismi var mı nette bulabilirimiyim acaba..

Merhabalar bayanlar, bu konuda sizlere yardımcı olmak için üyelik aldım...
Ben de senelerdir bu can sıkıcı durumla ugrastım.. Sizlere yardımcı olacak bi kaç tavsiyede bulunmak istiyorum... Sosyal fobiniz olduguna inanmıyorum, fizyolojik bir durum sosyal fobiliğe doğru sizi sürükleyebilir.. bunun için çaba harcamak zorunda kalır ve yorulursunuz...sosyal fobilikten dolayı mı yuzunuz kızarıyor, yuzunuz hassas oldugu için kızarmasından dolayı mı sosyal fobi oluyorsunuz... bu durumunuzu baskalarına gostermemek için ortamlardan kaçınmak durumunda kalıyorsunuz..
Neyse konuyu çok uzattım ama yukarda yazdıklarımı yasayanlar anlıycaklardır...
*Öncelikle ilk tavsiyem cilt yapısını güçlendirmek ve hassasiyetini azaltmaya yardımcı olmak için bolbol domates ve domates urunleri yemek.. ketcap da olabilir.. domates bolbol tüketerek cildinizi güneşe karşı hassasiyetten korursunuz..domates pişirildikçe size verdiği yarar azalmıycak artıcaktır..
* Rosacea kremlerinden kaliteli olanlarından birini kullanın.. La-Roshe Posay önerebilirim.. Bu kızarıklıkları hafifletmede yardımcı olacak..,
* Yüz için üretilmiş 50 koruma faktörlü güneş kremlerinden kullanın.. Yüz için olanlar ın yağsız olanlarından alırsanız görünüm sorunu yaşamazzsınız.. Yine la-Roche Posay kullanıyorum ve memnunum...Baska biri de olabilir...hergün yaz kış kullanın..
* Ve son olarak güneşsiz bronzlaştırıcı kaliteli bir krem kullanın. Ben Lierac kullanıyorum.. Cildimin rengine göre hafif bir ton değişikliği yapıyor.. Hem bu şekilde hassas cildinize doğal bir fondoten görünümü veriyor, hem cilt renk dağılımı dengeleniyor , kızarıklık görünümü azalıyor.. Bu çok faydalı oldu..Cildim esnekleşti ve rahatladı..
yani cildinizi içten ve dıştan güçlendirin... Ben bunları bir arada yapıyorum ve cildimin gün geçtikçe daha güçlendiğini ve bu gücün ruhuma yansıdığını hissediyorum... Bu kremlerin hepsinin aynı markasını bulamasanızda benzer ürünlerin kaliteli markalarından alın.. Biraz pahalı olucak ama, değicektir. özellikle bronzlaştırıcı kremi tüm vücüdunuza kullanmadıktan sonra uzun süreler yeticektir. Bu sorunu yaşayanların bir çoğu güneşe çıkamayıp beyaz tenli olanlar olduğu için, hemde bronzlaştırıcı krem ile yaz şartlarına uyum sağlayıp tonunuzu cildinize zarar vermeden değiştirmiş olucaksınız... Benden tavsiye.. ben 10 yıldır bu can sıkıcı durumla uğraştım, şuan çok rahatım ve hayatımda bazı şeylere engel olan bu durumu uzaklaştırmaya devam ediyorum... umarım bu durumda olanlara yardımcı olur..Yararını görenler olur ise yorumlarınızı görmek isterim.. sevgiler...

mrb. ben tesadüfen sitede geznrken yazdıklarınızı okudum. 18 yaşındayım ve 3 4 yıldır yüz kızarması sorunu yaşıyrm son zamanlarda daha çok arttı bu durum :31:. demişsiniz ya utandıınız için mi kızarıyosunuz kızardıınız için mi utanıyosunuz benm durumum aynen 2.si kızardıım için utanıyrm ve kendimi soyutluyrm bu da daha bu yaşımda hayatı katlanılmaz hale getiriyo. siz den ricam tavsiyelerinizi durumunuzu bana açıklayablrmisiniz nasıldınız nasıl üstesinden geldiniz? ben pskyatra gdyrm fakat hiç br yararı olmadı. çünkü cildimin yapısından olduunu düşünyrm ben de . cildi güçlendirmek için bu durumdan kurtulmak için tavsiyelerini bekliyrm. teşekkr ederm

öncelikle cvp verdiğiniz için tşk ediyorum..benim bu durumum ağır psikolojik bunalım sonucu oluştu..bir anda ortaya çıktı..üniversitedeyken 100 kişinin önünde konu anlatan ben şimdi bi arkadaşım nasılsın dese kızarır oldum :14: cildim de küçüklükten beri kırrmızıdır zten.hep allık sürdüğümü zannederlerdi..durumumun psikolojik olduğunu düşünüyorum ama cildim de çok hassas krem sürsem kızarıyo..ikisi birleşincede domates gibi dolanoyorum :9::9: Allah kimseye vermesin çok can sıkıcı bi durum.öneriisi olan varsa yardımlarını bekliyorum :17::17::17::17:

Geçmiş olsun...
Kendine güvenin azaldıysa, ya da söz hakkı sana geçtiğinde sürekli kontrollü daranıyorsan normaldir. Zaman zaman bende de oluyor,daha çok 'mantıklı konusmalıyım' baskısı hissediyorsan! ve maalesef bu baskıyı insan kendine uyguluyor.Rahat ol ve kendine güven! Herkesi eşit görüp aynı şekilde davranırsan sen her zaman altta kalırsın ve baskı üstünde olur ;)

Geçmiş olsun...
Kendine güvenin azaldıysa, ya da söz hakkı sana geçtiğinde sürekli kontrollü daranıyorsan normaldir. Zaman zaman bende de oluyor,daha çok 'mantıklı konusmalıyım' baskısı hissediyorsan! ve maalesef bu baskıyı insan kendine uyguluyor.Rahat ol ve kendine güven! Herkesi eşit görüp aynı şekilde davranırsan sen her zaman altta kalırsın ve baskı üstünde olur ;)

genelde hata yapmaktan korkma diye düşünüyorum.bu mükemmeliyetçi insanlarda oluyor sanırım :( bende kimseyi üzmeyim kırmayım alınmasın diye çok düşünürüm ve bu haliyle de fazla kasmama sebep oluyor sanırım bunun etkisi çok..ama yaşamamımı gerçekten alt üst etti diyebilirim.resmen asosyal oldum bu yüzden:14:

Merhabalar bayanlar, bu konuda sizlere yardımcı olmak için üyelik aldım...
Ben de senelerdir bu can sıkıcı durumla ugrastım.. Sizlere yardımcı olacak bi kaç tavsiyede bulunmak istiyorum... Sosyal fobiniz olduguna inanmıyorum, fizyolojik bir durum sosyal fobiliğe doğru sizi sürükleyebilir.. bunun için çaba harcamak zorunda kalır ve yorulursunuz...sosyal fobilikten dolayı mı yuzunuz kızarıyor, yuzunuz hassas oldugu için kızarmasından dolayı mı sosyal fobi oluyorsunuz... bu durumunuzu baskalarına gostermemek için ortamlardan kaçınmak durumunda kalıyorsunuz..
Neyse konuyu çok uzattım ama yukarda yazdıklarımı yasayanlar anlıycaklardır...
*Öncelikle ilk tavsiyem cilt yapısını güçlendirmek ve hassasiyetini azaltmaya yardımcı olmak için bolbol domates ve domates urunleri yemek.. ketcap da olabilir.. domates bolbol tüketerek cildinizi güneşe karşı hassasiyetten korursunuz..domates pişirildikçe size verdiği yarar azalmıycak artıcaktır..
* Rosacea kremlerinden kaliteli olanlarından birini kullanın.. La-Roshe Posay önerebilirim.. Bu kızarıklıkları hafifletmede yardımcı olacak..,
* Yüz için üretilmiş 50 koruma faktörlü güneş kremlerinden kullanın.. Yüz için olanlar ın yağsız olanlarından alırsanız görünüm sorunu yaşamazzsınız.. Yine la-Roche Posay kullanıyorum ve memnunum...Baska biri de olabilir...hergün yaz kış kullanın..
* Ve son olarak güneşsiz bronzlaştırıcı kaliteli bir krem kullanın. Ben Lierac kullanıyorum.. Cildimin rengine göre hafif bir ton değişikliği yapıyor.. Hem bu şekilde hassas cildinize doğal bir fondoten görünümü veriyor, hem cilt renk dağılımı dengeleniyor , kızarıklık görünümü azalıyor.. Bu çok faydalı oldu..Cildim esnekleşti ve rahatladı..
yani cildinizi içten ve dıştan güçlendirin... Ben bunları bir arada yapıyorum ve cildimin gün geçtikçe daha güçlendiğini ve bu gücün ruhuma yansıdığını hissediyorum... Bu kremlerin hepsinin aynı markasını bulamasanızda benzer ürünlerin kaliteli markalarından alın.. Biraz pahalı olucak ama, değicektir. özellikle bronzlaştırıcı kremi tüm vücüdunuza kullanmadıktan sonra uzun süreler yeticektir. Bu sorunu yaşayanların bir çoğu güneşe çıkamayıp beyaz tenli olanlar olduğu için, hemde bronzlaştırıcı krem ile yaz şartlarına uyum sağlayıp tonunuzu cildinize zarar vermeden değiştirmiş olucaksınız... Benden tavsiye.. ben 10 yıldır bu can sıkıcı durumla uğraştım, şuan çok rahatım ve hayatımda bazı şeylere engel olan bu durumu uzaklaştırmaya devam ediyorum... umarım bu durumda olanlara yardımcı olur..Yararını görenler olur ise yorumlarınızı görmek isterim.. sevgiler...

öncelikle çok teşekkür ediyorum tavsiyeriniz için..bende sosyalfobi yoktu ama bir anda oluştu ve kızardıkçada içime kapanmaya ve ortamdan kaçmaya hatta girmeyeye başladım..şimdide malesef bende sosyla fobi oluştu.ortama girersem kızarırım korkusu gibi..söylediklerinizi denemek istiyorum ama domates demişsiniz domates yüzü daha da kırmızı olmasına sebep olmaz mı..ben öyle düşnüyorum.birde bende kan fazlalığı var sanırım bi kere doktor kan değerlerin yüksek demişti..o yüzdende domatesten uzak duruyorum..birde sormak istediğim lierac ne kremi kızarıklık için mi yoksa nemlendirici falan mı.

AYSİMAAA durumumuz yüzde yüz aynı . bende utangaç biri deilimdir ama kimseyi kırmayayım yanlıs bişey olmasın derken bu durum çıktı . ama yeni deil aslında skiden beri vardı bu durum ama lisede arttı ayrıca beyaz pembemsiyim bnde bi kızarınca resmen kıpkırmızı oluyrm :( peki senn ki sıcak ortamlarda falan artıyomu mesela ben güneşte sobalı ortamlarda vs. hiç duramıyrm. kaç yaşındasın? bi de dktora gttn mi. ne olur çözelm atık su durumu yaa :43: bende bu sene öss ye grdm ama üniversteye gtmekten sırf bu yzden korkuyrm

canım ben 24 üm.aynen bende öyle sıcak bende işkence soğukta sorun yok..bende hormon bozukluğuda var o yüzdende olabilir bilmiyorum.sen gittin mi..bu arada üniversiteden sakın korkma bu durumu aşabileceğin belkide tek yer diyebilirim..

hm hormon bozukluuda olablr ama blmyrm cilde falan çok gtttm ama . ünide biçok insan farklı ortam çok düşünyrm bilmyrm. cild doktoruna gttnız mı siz? ilaç vs. kullandınız mı. dediim gibi ben rozasea olmasından da korkyrm

Merhaba arkadaşlar ben klipsli ets ameliyatı olalı yaklaşık altı ay oldu.Benim gibi bu hastalıktan çok sıkıntılar çekmiş ve halen çekmeye devam arkadaşlara yardımcı olmak için bişeyler paylaşacağım.Benim ten rengim açık yüzüm doğuştan pembe renkli fakat ben bundan şikayetçi değildim.Ben bi toplum içerisine cıkıp iki çift söz söyleyince yüzüm aniden kıpkırmızı kesilir yüzümden terler damla damla boşalır adeta çok büyük bişey olmuş gibi kan ter içinde kalırdım.İnanın bana öyle kötü olurdum ki o an kendimden ve herşeyden nefret ederdim.Bu yüzden çoğu kez kendi kabuğuma cekilir insan içine çıkmaktan kendimi soyutlardım.Çok şakacı ve sıcakkanlı biri olmama rağmen bu hastalıktan dolayı arkadaşlarım beni utangaç biri olarak görürlerdi.Tabi onlar nerden bilebilirdi ki benim neler çektiğimi ancak çeken bilir bu hastalığı...Birgün benim gibi böyle durumda olanlar varmı diye internetten bakındım ve benim durumumda olan bi çok kimse olduğunu gördüm ve bu durumun üzerine gitmeye karar verdim. Önce cildiye ve nöroloji uzmanlarıyla görüştüm onlar bana bazı sinir ilaçları verdi bikaç ay bu ilaçları kullandım fakat bu ilaçlar beni ağırlaştırıp çevreye duyarsızlaştırıyordu ve sürekli uyuma isteği oluşturuyordu.Tüm bunlara rağmen ben kızarmaya devam ediyordum.Benden size tavsiye kesinlikle bu tür ilaçları kullanmayın, boşuna vucudunuzu yorarsınız.Neyse bu ilaçlardan bi fayda bulamayınca durumu bi gögüs cerrahisi uzmanına danıştım ve bendeki bu durumun gögüsteki bazı sempatik sinirlerden kaynaklandığını söyledi.yani gögüste yüzdeki kan akımının kontrolünü sağlayan ve yüzdeki terlemeyi kontrol eden sinir çiftleri var işte bu sinir çiftleri bazı insanlarda( genellikle hassas tenli insanlarda) çok kalın.Durum böyle oluncada en ufak bi durumda bu sinirler hemen uyarılıyor ve yüzdeki kan akımı ve terleme artıyor.Bu durum aslında ciddi bi hastalık ve doktorlar bu hastalığa Flushing diyor türkçesi ani yüz kızarması.Daha sonra ben doktorun yanında da kızarınca o bendeki durumu anladı ve bana bazı sorular sordu ve ameliyat olabiliceğimi söyledi fakat bazı tetkikler yaptırmam gerektiğini söyledi.Yani öncelikle doktorun sizdeki ani yüz kızarması hastalığından emin olması gerekiyor.Ameliyat sonrası yüz terlemesi tamamen kesildiği için terleme vucudun diğer bölgelerine kayıyor mesela el terlemeniz cok fazla ise el terlemeniz daha fazla artacaktır ve aynı şekilde sırt koltuk altı ayak ve kasık bölgelerindeki terleme biraz daha artacaktır haliyle.ama ben ameliyat olalı yaklaşık altı ay oldu ve ben bu terlemelerden şikayetçi degilim. Şunu çok iyi bilmenizi isterim!!! Ameliyat şekli genel olarak iki şekilde yapılıyor birincisi:Klipsli ets, ikincisi :Klipsiz ets.Klipsli ets de sinirlere kelepçe anlamına gelen klips takılıyor.Klipssiz ets de ise direk olarak bu sinirler yakılıyor yani Diyelimki ameliyat oldunuz ve terlemeniz ameliyat sonrası diğer bölgelerinizde cok fazla olduysa geri dönüşümü klipssiz ets de mümkün değil fakat Klipsli ets de geri dönüşümü genellikle mümkün yani klipsler alınarak tekrar eski haline dönülebiliyor.Neyse doktor bana tetkiklerde bi sıkıntı olmadığını ve vucudumun diğer bölgelerindeki terlemelerin de cok fazla olmadığını söylememden sonra bana ameliyat randevusu verdi.Öncelikle şunu belirteyim ben ameliyatı sağlık güvencem olduğu için bi devlet kurumunda ücretsiz oldum. Neyse doktor bana ameliyat randevusu vermişti inanın bu hastalıktan kurtulacağımı düşündüğümde o kadar mutlu olmuştum ki anlatamam.Ameliyat gününü sabırsızlıkla beklemeye başladım ve nihayet ameliyat günü gelmişti.Hastaneye gidip bi gün önceden yatış işlemlerini hallettim ve ameliyat günü sabah hastanedeydim ve nihayet ameliyat olmuştum.Ameliyattan sonra bi gün hastanede kalmanız yeterli oluyor.Fakat ben yaklaşık dört saat dinlendikten sonra izin isteyip hastaneden ayrıldım.Şimdi size ameliyat sonrası durumumdan bahsedeyim.Öncelikle yüzümdeki eski doğal pembelik biraz azaldı şimdi biraz daha iyi.Yani doğal yüz renginiz genel olarak cok değişmiyor.Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim bendeki ani yüz kızarmasından eser kalmadı bi toplum içerisine girip rahatca konuşabiliyorum ve yüzüm hiç kızarmıyor ve terlemiyor.hatta bendeki bu duruma arkadaşlarım çok şaşırıyor ve anlayamıyorlar tabi durumu  Bi toplum içerisinde saatlerce bıraksanız konuşurum hemde hiç kızarmadan.Tam kızaracak gibi oluyorsunuz ama kızaramıyorsunuz bunun yerine sırtınızda ve diğer bölgelerinizde biraz terleme oluyor açıkcası bu da beni hiç rahatsız etmiyor.ve heyecanımda ciddi derecede azaldı artık her ortamda cok rahat hareket edebiliyorum.Ameliyat sonrası bindebirde olsa bazı riskler var onları bilmenizde yarar var göz kapağınızda herhangi birinde düşme olabilir(bende olmadı),bradikardi yani kalp ritminizde azalma olması(bende olmadı).Ameliyattan önce doktor bunları söylüyor zaten.Ani yüz kızarması olan ve gerçekten bu durumdan bıkmış olan arkadaşlara tavsiyem ameliyat olsunlar ve sorunu kökünden halletsinler.Sinir ilaçları falan kesinlikle bu hastalık için kullanmayın bu illetten kurtulmanın tek etkin yolu ameliyattır bunu unutmayın.Ayrıca biçok devlet kurumunda hastalık tanısı konulduğu zaman sağlık güvenceniz varsa ücretsiz olarak ameliyat olabilirsiniz.Sorusu olan arkadaşlar bana (e.yldrm88@hotmail.com) mail adresinden ulaşabilirler Bu dertten muzdarip olan herkese acil şifalar diliyorum…

Son düzenleme:
Klipsli ets yaptıran arkadaşlar herhangi bir göğüs cerrahi uzmanı yapabiliyormu bu ameliyatı?Kızarmada minimum ne kadar azalma olur aceba?

Back