Yüz felci geçirdim

geçmiş olsun öncelikle doktora gittiniz değil mi

geçmiş olsun canım,Allah şifa versin...doktora gitmişsindir herhalde...

allah razi olsun arkadaslar evet hemen gittim acile hap verdi gozume damla verdiler ama kortoson igne yaptilar ama bana yeterli gelmedi mesela bana dakiz cignicem demediler
nebilim daha neler yapabilirim biliyorum buna zaman lazim sadece rabbime siginsim

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben de geçen yıl bayram sonrası geçirmiştim.
10 gün boyunca kortizonlu hap kullandım.
İğne vurdurmadım.
Bir gözümü kapatamıyor ve kaşımı oynatamıyordum.
O gözüm için sabah akşam damla kullandım kurumasın diye.
Gece yatarken sarıp da yatıyordum.
Ve tabi 10 gün raporluydum, evden dışarı adımımı atmadım cama bile çıkmadım.
Doktorlar pek söylemez ama kendi kendine bol egzersiz yap, dudaklarını oynat, ıslık çalmaya çalış.
Allah şifa versin canım.

benim kardesimde 4 sene önce gecirmisti
ama o kulak ameliyati oldu tampon cikarilnca olmustu..
hastaneye yatirdialr,sonra beyinden kaynaklimi yoksa kulaktanmi diye mr filan cekildi
1 ya da 2 hafta hastanede yatti kortizonla serum verdiler,sonra cikncada
terapilere gonderdiler dr. beyinden olsa 6 ayda gecerdi dedi ama onunki 1 ayda gecti .
yüz icin egzersizler verdi her hafta gitti terapiste
gecmis olsun böyle yüz hareketleri yapin gecmis olsun

halamda yuz felci olmustu ve doktor yüz kaslarıniza masaj yapın mesela corek otu yagini felc olan yerine sur, sıcak uygulayin ve bu kasların hareket etmesini sağlamak için sakız çiğneyin demisti.
[h=3]Yüz felcine:
Çörek otu akşam sirkede ıslatılır ve sabaha kadar bekletilir. Sonra iyice dövülerek burna çekilir. Bu işlem günde 3-5 defa tekrarlanır. Baş ağrısını keser, yüz felcine iyi gelir. Çörek otu yağı burna çekilirse ve kafa derisine sürülürse yüz felcine iyi gelir.
[/h]

geçmiş olsun arkadaşım ama.biz nası yardım edicez keşke edebilsek:KK43:(

Ben 2006-2007 senesinde 16 yaşımdayken, psikolojik sorunlarım yüzünden yüz felci geçirmiştim.
Sol tarafım felç olmuştu sıkıntıdan.
İlk önce gözümün kanlanmasıyla, sonra gülerken ağzımın kaymasıyla başladı..
Yemek yerken lokmalar ağzımdan çıkıyordu tutamıyordum ağzımda.
1-2 Ay sürdü benim düzelmem. İğne olmadım.Ama kortizonlu ilaçlar kullandım, tuzu kestim.Gözüm için damlam vardı, çünkü uyurken gözlerim kapanmıyordu.
Balon şişirebilirsin, ıslık çalabilirsin, sakız çiğneye bilirsin.
Ayrıca yüzünü buhara tut. Ya da sıcak suya bastırdığın havluyu yüzünün felç tarafına koyup sıcaklığı gidene kadar bekle.
Moralini düzgün tut.
Ben şahsen nasıl bir moralse artık... Okula bile gitmiştim. Makyaj bile yapmıştım. Çok pozitiftim.
Ama tik kaldı, ne zaman üzülsem çok ağlasam başlar dudaklarım uyuşmaya. Gözüm kapanırmış gibi olur filan.
Eyvah dderim yine mi felç?
Hemen ıslık çalarım , çalabiliyorsam eğer yok değilim :)
Benim sorun var sanırım. Çok sinirleniyim çok üzüleyim, ayaklarım ellerim tutmuyor.
Bi kere yataktan kalkmaya çalıştımda felç gibi yere yapıştım.
Ama dediğim gibi, geçicektir :))
Ama kortizon alırken, tuzu kes ...
Benim tansiyonumda yükseliyordu baya, hala daha oynaktır tansiyonum.Genetik.
Her gün eczanede ölçtürüyordum. Birgün okul çıkışı büyük tansiyonum, 17di. Yaşımda 16 yani.
Eczanedeki kadın , nasıl ayakta duruyorsun sen? düşüp bayılman lazımdı dedi.
Başım çok ağrıyordu zaten. Ama kuvvet işte... Allah kuvvetini veriyor.

geçmiş olsun canım bak arkadaşlar bi kaç öneri sunmuşlar onları uygula istersen ALLAH şifa versin:KK5:

Geçmiş olsun canım
Benim abim bu ramazanda geçirdi felç yüz felci
Bizde zeytin yağını hafif ısıtıp bolca masaj yaptık
Sonra sıcak havlu sdayanabilecegin kadar sıcaklıkta ıslat yüzüne koy.
Şimdi geçti Allah'a şükür dr arkadaşı var eşimin o söyledi bunuda
Diğer dr hiç birşey söylemedi sadece ilaçlar filmler
Sakız çiğnemeye çalış bolca kaslarını çalıştır ..

arkadaslar hepinize cok tesekur ederim tavsiyeleriniz icin bunlarin hesini yapcam insanin basina gelmince sadece kendinde saniyormus ama oyle deyilmis bircok insan da olmus ama neden dkr soylemez bunlari anlamiyorum allaha sukurler olsun bugun iyim alt dudagimi hisediyorum ama gozum hissetmiyorum insallah oda iyi olcak en buyuk desdekcim esim allah ondan razi olsun arkadasla heplnize cok tsk ederim bilgilerin icin

Herkes sakız çiğneyin demiş, derler dinlemeyin... Yüz felcinde en riskli önerilerden biridir bu. Mümkün olduğunca kaslarınızı ayrı hareket ettirin. Ağzınızı hareket ettirmeye çalışırken gözünüzü de kapamaya çalışmayın. Sonra kalıcı hale getirirsiniz bu durumu, ayrı ayrı hareket ettiremez hale gelirsiniz ki biz buna sinkinezi deriz. Ayrıca çiğneme egzersiziyle trigeminal sinire komut verirsiniz, faydasızdır, uyarmanız gereken sinir facial sinirdir. Doktorunuzun vereceği fizik tedavi egzersizlerini masajlarını uygulayın. Birçok doktor da malesef sakız çiğnemeyi önerebiliyor. Dinlememenizi tavsiye ederim...

X