Lazer Epilasyon yüz epilasyonunda jilet mi makasla kısaltma mı?

dogville85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2010
12
0
36
Ankara
arkadaşlar, bugün sdece görüşmek için gittiğim bir lazer yerinde çeneme lazer yaptırmaya ikna edildim ama çok korkuyorum. çünkü ben 1 yıldır iyi bir merkez olsun ve görmüş geçirmiş birilerinin tavsiye edeceği yer olsun diye uğraşmıştım.
bu merkez diode lazer kullanıyormuş, MeDioStar miXT Diod aletin ismi ama korktuğum nokta seanstan önce çenemi jiletlediler sonra jel sürdüler. ben çok ısırar ettim jiletten korkuyorum kısaltamazmısınız dedim ama korkacağın en son şey jilet olayı olsun denildi. bana evet yüz bölgesi uzun sürer de dediler, tam kaymak gibi olmaz çok incelir ve seni memnun edecek seviyeye gelir dediler. bilmiyorum arkadaşlar şimdi ilk seans da ufak bir yere yaptırdım, tüm çeneme değil, bir üç seans sonra durumuna bakıcam ondan sonra faallere başlıycam ama jilet beni çok huzursuz etti..
bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ne yapayım devam edeyim mi yoksa jiletten korkmakta haklımıyım?
bu arada eve geldim hemen nete damladım, bir sitede doktor şunu yazmış:

Lazer tedavisinden önce tüyler alınmalıdır. Tüyler alınmazsa deri üstünde kalan tüyler yanarak acı verir ve lazer enerjisini emerek kıl köküne yeterli enerji gitmesini engelleyerek lazerin etkinliği azaltır.

Yaygın inancın tersine jilet tüyleri kalınlaştırmaz, çoğaltmaz, koyulaştırmaz. Bu yüzden tedavi öncesi ve seans aralıklarında jilet veya tüy dökücü kullanabilirsiniz.

umarım doğrudur artık neye inanacağımızı ne yapacağımızı şaşırdık. ben gelişmeleri yazarım, umarım memnun kalırım da burdaki arkadaşlara da umut olurum

Yüzü bilemem ama normalde vücudu jiletle kısaltıyorlar.

Çünkü lazerin tüy köklerini yakması için sert tüy köküne ihtiyacı var. Bu nedenle jilet kullanırlar.

Makasla kesseler bile tüy sertleşmez,o yüzden pek sanmıyorum makasın iyi bir sonuç vereceğini...

Tabi daha iyi bilen arkadaşlar fikir verebilir...

Hım, bu arada ben bir kez gittim lazere ama benim gittiğim IPL türüydü.

Göbek tarafımda çok az olmasına rağmen orayıda yaktırdım ve jilet sürdüler ne yazık ki...

O yüzden jileti yüze uygulamalarıda muhtemel... Çünkü göğüs tüylerini bile jiletliyorlar.

Madem başlayacaksın sakın yarıda kesme... Jiletten sonra kötü bir hal alabilir çünkü.

bende korktuğum için sadece çene bölgemle başladım. bakalım en azından 3 seans gidiyim diyorum ondan sonra fallere başlarım tabi çeneden memnun kalırsam. gelişmeleri yazarım arkadaşlar. ama benim yüzüm çok hassas olmasına rağmen, seansdan sonra kızarıklık şişlik veya sivilcelenme olmadı, hafif kaşıntı hissettim ama geçti tabiki elimi sürmüyorum, öyleki bugün dışarı bile çıkmadım güneş kremini sürdüm, perdeleri çektim:) evdeyim.

Evet kesinlikle güneş ışınına maruz kalmamalısın...

Benimde çenemde ve bıyık bölgemde çok fazla olmasada varlar...

Sir ağdayla aldım dedikleri gibi ne azaldı nede tüylerde incelme yaptı.

Bende bir an önce gitmek istiyorum,ne yazık ki akne problemi var bende. Onun tedavisini görüyorum şu an.

O yüzden merakla bekliyorum sizin sonucunuzu... kaydirigubbakcemile2

Umarım bir an önce olumlu sonuç alırsınız...

inş. sağolun.
bende sizin gibi aldırdıktan sonra sivilcelenme oluyordu, aslında sir ağda benim tüylerimi de daha da güçsüzleştirdi fakat yüzümü acaip hale getirmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…