Sivilceli Ciltler Yuz derimin altinda kutleler var

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

..MELEK..

O artik 3. sinifta =)
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
638
2
Selam Kizlar
Cildimde cok sayida sivilce yok ama kirmizi sivilce lekelerim bazi yerlerde cok var.
Her neyse, derimin altinda bezelye tanesi gibi kutleler var, bunlarin bazilari dokununca aciyor bazilar acimiyor. Ayrica bunlar bazen kirmizi lekelerin altindaki deride, bazen de normal lekesiz derimin altinda oluyor.
Benim gibi derdi olan var mi? Ya da bu konuda bilgisi olan? Sizce bunlar ne olabilir?

kist diyolar cnm onlara. kist dediysem korkma ama, yağ kitleleri onlar. arkadaşımda vardı, cildin üst tabakasında da bol miktarda sivilce vardı. roaccutane kullandık ikimiz de aynı dönem. onun sivilceleri bi daha dönmediler geri, tamamen iyileştiler yani, ama kistleri duruyor. cildiyeciyeye gitmen lazım, elbet vardır bi çözümü.
geçerler inş.

Çok sık karşılaştığımız cilt hastalıklarından birisi olan sivilce (akne vulgaris), genelde ergenilk çağında başlar ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı izler bırakabilir. Derinin yağ oranı bakımından yüksek olan yerlerinde çıkar ve deride kırmızı sivilce, kist, siyah nokta şeklinde kendini gösterir.
Çoğunlukla ergenlik çağında, 12-18 yaş arasında ortaya çıksa da, hem kadında hem erkekte, her yaşta görülebilien bir hastalıktır. Toplumda görülme sıklığı yüzde 80' in üzerindedir.

SİVİLCE (AKNE VULGARİS): nedir, nasıl oluşur, oluşumunu arttıran faktörler, yapılması gerekenler ve tedavisi | BizimDoktor

burdaki açıklamaya göre sivilcenin bi çeşidiymiş cnm o kistler.

Hmm, evet oyleymis, okudum. Link icin ve cevabin icin tesekkur ederim.

Ya ama eskiden yoktu bunlar, sadece sivilce cikardi. 20 yasindayim, derimin altinda birikiyor yaglar simdi de, biktim valla. Belki agizdan alinan bir ilac bunlara faydali olabilir, temizlik deri altina pek etki etmiyor.Sitede dedigi gibi kil maskesinden de umutluyum, bazen uyguluyorum.

sormayın ya benimde gözüme çok yakın olan ince deride çıktı iğrenç ama 'kan sivilcesi'ymiş çok kötü ya hem acıyordu hemde kötü bir görüntü hiçbi gelişme olmayınca annem içini boşaltmayı önerdi uyguladım sadece kan az miktarda iltihap çıktı (özür dilerim biliyorum iğrencim) Yara oldu tabi doğal olarak şimdi onu iyileştirmeye çalışıyorum.Sivilceden daha iyi bir görüntü gibi en azından acımıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…