- 20 Temmuz 2015
- 124
- 11
- 31
-
- Konu Sahibi stereotyped
Cok üzüldüm.s uzmanda yaptrn çıkmaz lar yone korkmayinYa boyun ne kadar sürüyor ortalama ? İlk gittiğinizde mesela ne kadar sürdü . Birde umarım ilk baslarda azalıyor sanıpta inş. daha sonra tekrardan çıkmazazalsın yeterli ya eski halimi özler oldum resmen of alexxx!
Evet bennde üzgünüm ...Cok üzüldüm.s uzmanda yaptrn çıkmaz lar yone korkmayin
Bi sey o kadar uzun sürüyor mu ya. Boynunuz azalmisti sonuçta. Cene de ki tuyler cok mu yogundu.yoksa yapan kişinin elimi agirdi?? Ben hem boyun hem yüze yaptrcam en fazla iki saat surer diye düşünüyorum.yoksa yanlismi düşünüyorum
Ya boyun ne kadar sürüyor ortalama ? İlk gittiğinizde mesela ne kadar sürdü . Birde umarım ilk baslarda azalıyor sanıpta inş. daha sonra tekrardan çıkmazazalsın yeterli ya eski halimi özler oldum resmen of alexxx!
Yazık bize vallahi. Bu bayanlarn derdi hic bitmiyor
Aminn.umarm hepimiz kurtuluruzEvet bennde üzgünüm ...göztepede dharmed (sanırm doğru yazdım ) oraya gideceğim . iyi oldugu yönde referanslar aldım . sizede mutluluklar dilerimmmm.umarım sizde kurtulursunuz
Aynen bende lazer epilasyon bölüm une kocaman başlık attm yaptrmayn diye.cok kötü bisey ya inanin ben alexin yogunlastrdigini öğrenince bitirmeyecegini duyunca maf oldum.iki hafta boyunca aglamaktan yüzüm gözüm sis dolastm.o güne kadar gelinlik modelleri ne bakiyodum.Aslında bizde de hata var. Ben çok önceden yüze alexandrite yaptırmıştım, bıyıktı sadece, sonra baktım yayılıyo baya. Yani ne diye dokundurttum bilmiyorum 18 yaşındaydım şimdi 26. Araştırma yapmadan gittim denedim. Tabi o sıralar ilk açılan yer dermamade gitmiştim. Başka bi yer burası. Google'da lazer açıklaması fln yoktu,bi haberdi insanlar lazerden. Ama tüy olduğu için kurtulmak pahasına onca parayı heba ettim. Sonra yeditepe ünide başladım yüzümü yaktılar çok kötü. Üniye gidemedim, sokağa çıkamadım aylarca, dava edicem dedim parayı geri verelim teklifi yaptılar. Sonrası hep başka yerlerde farklı tecrübelerle devam etti. Hatta en komiği acıbademde bloom diye bi yer vardı, paket almıştım. İflas edip kapanmış müşterilere haber vermemişler aylarca aradım orayı yarıda kaldı diye.
Özetle diceğim şudur ki, biz kaşınıyoruz biraz. :) tezgahtarlık gibi, gittiğimiz yer biticek hayalleriyle bize sırf işlem yapıp para almak için kandırıyolar, bizde estetisyen diye güveniyoruz. Keşke bu kadar saf olmayıp araştırma yapsaydık biraz, senelerce lazer çektim, ağdaya döndüm sonra tekrar lazer.. Araştırsaydımda iğneli ilk adresim olsaymış keşke.
Lazer forumundan bakıyorum arada bi, halen yüze lazere gitmek istiyorum diye konu açıyolar. Sırf bu yüzden konu açtım gidilmesin, iğneli forumuna girsinlerde insanlar neler çekmiş okusunlar diye. Yani halen bilinçlenmemiş ve bilinçlendirilmemiş insanlar mevcut. Bu konuda hassasım çünkü çok takıp sabahlara kadar ağladığım zamanları biliyorum. O yüzden tüm suç yapan kişilerde diil, bizde de var biraz. :)
Dermovate'yi mecbur kalmadıkça kullanmayın. Doktor sakınca yok dese de kullanmayın. Çok mecbur kalırsanız da uzun süre kullanmayın kesinlikle, sadece iki gün kullanıp bırakın. Fazlasına gerek yok kortizonda, o kadarı yeterli işlevini yerine getirmesi için. İki günden sonra iyileşme hızlanacak zaten. Geniş bir bölgeye uygulamaktan da kaçının. Çünkü hem cildinizi inceltir, doktor ne derse desin kortizonun yan etkisi bu, geri dönüşü olmayabilir, kılcal damar çatlamaları oluşabilir bunun sonucunda, tüylenme yapabilir. Doktorların bu konuda çok sorumsuz davrandığını düşünüyorum. Bence çok gereksiz epilasyon sonrası kortizon vermek. Egzama, sedef gibi rahatsızlıklarda insanlar rahatlayabilmek adına mecbur kalıp kullanıyor, başka bir seçenek olmadığı için ama epilasyon sonrası cilt yenilemek, iyileşmeyi hızlandırmak için çok daha masum pek çok seçenek var.Selam arkadaşlar,
Az önce 4. seansımdan geldim. Tüm boyun 3 seferde ancak temizlenmişti. Yani iğneli yapılıp tekrar çıkanlara yapıldı bu seansta. 20 dakika sürdü. Birkaç gün önce merkezdeki doktor bana uygulamayı yapan kişiyi uyarmış. Tek seferde yarım saat, bir saat çalışmayın. Cilt deforme olur demiş. Bende kendisiyle görüşmek istedim tekrar. Aynılarını söyledi bana da. 10-15 dklık seanslarla sık sık gel, tek seferde tüm boyun yapılmasın dedi. Ve iz kalmaması için bir jel daha verdi. Scarex jel. Elimde şuanda 4 krem var. Madecassol, dermovate, scarex jel ve cildim çok kuruduğu için günlük nemlendirici olarak panthenol.
Aklıma takılan şu. Bu kremlerin bazıları soyucu özellik gösteriyor. Bu şekilde izleri geçiriyor. Özellikle dermovate. Gerçi düzenli kullanımda yan etkileri fazla olduğundan onu çok az kullanıyorum. Gerçekten etkili bir krem. Ama soyarak iyileştiriyor o da, scarexte sanırım öyle, bilemiyorum. Madecassolu sürdükten sonra da dökülmeler olduğunu farkediyorum. Benim aklıma takılan bunca kremi uzun süre (epilasyon boyunca yaklaşık bir yıl) kullandığımızda cilltte incelme olması. Merkezdeki doktora özellikle sordum. Bu krem de soyucu mu diye. Hayır dedi. Ama aklıma takıldı işte. Şöyle bir şeyde var benim cildim karmadır normalde. Epilasyona başladığımdan beri ve bu kremlerle beraber çok kuru olmaya başladı. Ve dediğim gibi işte ince ince soyulmalar var. Bir yandan iyi birşey çok çabuk iyileşiyor, hiç iz kalmıyor. Ama bu olurken cildim incelir, doğal yapısı bozulur diye korkuyorum. Bu süreçte ayrıca bir dermotoloğa danışmadan rahat edemicem sanırım.
Bunlar endişelerimdi. Biraz da güzel şeylerden bahsedeyim. Tüylerin 5te 1i çıktı ve çıkanlarda da gözde görülür bir incelme farkettim. İşe yarıyor olması sevindirici. Bunca çektiğimiz acıya değecek inşallah.
Günlüğüne kendi günlüğümmüş gibi yazdım ama güzel gelişmelerden haberdar etmek istedim. Burayı okuyan arkadaşlara da devam etme azmi verir diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten acılı ve uzun bir süreç. Sonuç alan insanları görmek umut veriyor. Birde burada iğneli epilasyon yaptıran arkadaşlar ne sıklıkta hangi kremleri kullanıyorsunuz? Merak ediyorum. Kremlerle alakalı endişelerimi söyledim. Sizde soyulma vb şeyler yaşıyor musunuz?
Dermovate'yi mecbur kalmadıkça kullanmayın. Doktor sakınca yok dese de kullanmayın. Çok mecbur kalırsanız da uzun süre kullanmayın kesinlikle, sadece iki gün kullanıp bırakın. Fazlasına gerek yok kortizonda, o kadarı yeterli işlevini yerine getirmesi için. İki günden sonra iyileşme hızlanacak zaten. Geniş bir bölgeye uygulamaktan da kaçının. Çünkü hem cildinizi inceltir, doktor ne derse desin kortizonun yan etkisi bu, geri dönüşü olmayabilir, kılcal damar çatlamaları oluşabilir bunun sonucunda, tüylenme yapabilir. Doktorların bu konuda çok sorumsuz davrandığını düşünüyorum. Bence çok gereksiz epilasyon sonrası kortizon vermek. Egzama, sedef gibi rahatsızlıklarda insanlar rahatlayabilmek adına mecbur kalıp kullanıyor, başka bir seçenek olmadığı için ama epilasyon sonrası cilt yenilemek, iyileşmeyi hızlandırmak için çok daha masum pek çok seçenek var.
Bahsetmiyolar ne yazık ki, benim de başıma gelmişti, etrafımdan da çok duydum. Ne uzun süre kullanmayın ne de geniş bölgelere uygulamayın diye uyarmıyolar, insanlar da doğal olarak doktor verdi nasıl olsa diye rahat rahat kullanıyor. Onun yerine madecassol kullanmanız yeterli olacaktır bence.Çok haklısınız. Doktor dermovate'ı önerirken yan etkilerinden bahsetmemişti üstelik. Allahtan prospektüs okumadan ilaç kullanmama gibi bir huyum var da bilinçsizce uzun süreler kullanmadım. İlk seans sonrasında 3 gün peşpeşe kullanmıştım. Büyük bir bölge olduğu için 3 günde dahi inanılmaz kırıştı boynum. Hemen bıraktım. Çok hızlı toparlanmasına yardımcı oluyor ama gerek yok dediğiniz gibi. Götürdükleri getirilerinden fazla.
Mdcassol u dün eczaneye gittigim de eczaciya sormustum. Cilt yenileyici ozelligi oldugunu ve bayanlarin gunluk ciltlerini nemlendirmek icin kullandiklarini soyledi. Birde hametan i sordum oda ciltteki kizarikliga , yaniga, gunes yanigina, derideki rahatsizliklara iyi geliyor dedi. Bende igneliye 4 eylul de baslayacagim icin krem arastirmalarina girdim.Son seansıma da gittim. Son derken devam halen.. :) hemen gelişmeleri aktariyim, daha önceden gittiğim yerin verdiği kremi kullanırdım 3-4 saatte bir. Deneme yapmak istedim, onun yerine medacassol kullandım sürekli. 2 günde öyle bi azaldı ki izler inanamadım. Genelde bence 4-5 gün sonra kabuklanma yapardı, şimdiden oldu ve daha hızlı dökülücek gibi.
Gelişmeleri yazıcam buraya.. :)
Merhabalar öncelikle herkese tesekkür ederim tecrübelerinizi yazmışsınız.ben polikistik over nedeniyle yüzümde boynumda kıllanmalar oldu.. O kadar mutsuz ve kötü hissediyorumki anlatamam.yaşadıgım yerde özel hastanede cildiye doktoruyla görüştüm biz üç beş ay sonra iğneli epilasyon merkezi açıcaz dedi o zamana kadar bekle lazere git dört beş kere de hafiflesin dedi.ve duyduguma göre lazer cogaltıyormus ne yapıcam ben simdi.. Beklemekte istemiyorum.dharma medle bi görüşsem mi ki diyorum cesaret edemiyorum.sizin tecrübelerinizi okuyorum çıkmazda kaldım gidip görüşsem mi bilemedim...