Tedavinin bitmesini beklesen. Ben şuan saklayabildiğim kadar saklamaya çalışıyorum. İlaç biraz etki etti gibi. 3 kutu diane bitirdim. Aldactone de kullanıyorum ben. Umarım yok etmese de inceltir.beklicez.
İlaç etkili bence de. Makineyle kısalttığım halde çok az uzadılar ve sert sert değiller. Durumlarımız farklıdır sanıyorum. Senin tüylerin hiç işlem görmediyse bekle. 6. ayda döküldüklerini dahi görebilirsin.
Ben çok uğraştım tüylerimle. Ağdayla aldım, lazer ışını da gördü. Tedavi sonunda kendiliğinden dökülmezler.
Bacakları , kolları , yüzü , genitali aldım hep. Aldıkça sert , koyu bir şekilde yayılarak çoğaldılar. Vücudumun da her yeri tüylerle kaplı. Hiç almadım ama almışım gibiler sanki ya. 3 ay 2 yıl arası tedavi zaten. Ben muhtemelen yıllarca kullanıcam. Tek istediğim incelerin dökümlesi en azından ve ilaçı bırakınca eski haline dönmemesi.
şimdi şöyle bi sıkıntım var; 13-14 yaşlarındayken (ilk adet zamanında) düzensizlik problemiyle karşılaştım 6 ay kadar önce yasmin daha sonra ismini hatırlayamadığım () bi hap kullandım ve döngü düzene girdi o zamandan beri (şimdi 25 yaşındayım) de küçük aksamalar dışında bi problemim yok. fakaat, favori ve boyun bölgesinde aşırı kıllanma (bildiğin sakal işte ) var. iki yıl önce 8 ay kadar lazer epilasyona gittim ama bi etkisi olmadı (hatta çenemde hiç tüy yokken orda da çıkmaya başladı) , hormon testi yaptırdım değerlerde bi sorun yok şimdi yine lazere gitmeyi düşünüyorum ama faydası olmaz diye korkuyorum. bazıları da tüylenme sorununu çözmek için diane 35 ya da yasmin kullanıyomuş bense bendeki tüylenmenin sebebini bu haplara bağlıyodum? nedir ne değildir sizce? :/
Yeni nesil hormon ilaçları tüylenme yapmaz. Zaten tüylenme sorunu olduğunda verilen haplar bunlar. Böyle bir etkisi olması saçma olurdu.
Anladığım kadarıyla senin tüylenme problemin zamanında hormon bozukluğuyla beraber başlamış, lazerde arttırmış. Lazerle yüz bölgesinde sonuç alan kişi sayısı çok az. Çoğu önceki halinden daha berbat oluyor. Bende 2 seans+2 kontrol toplam 4 kere atış yaptırmış oldum. Boyun bölgesinde ufacık bir alandan tüm boynuma yayıldı.
Daha önce de doktora birkaç kere baktırmıştım hormonlarıma. Tekrar gittim. Normalden çok az yüksekmiş. Diane'i 2 ay kullandım, 3. paketin bitmesine 1 hafta kala, bir sabah (art arda sigara içtiğim bir sabah) tansiyonum düştü, bayıldım. Bu ilaçları kullanırken sigara içmemek gerekiyor. Tromboz riskini artıyor. Bende ilacı bıraktım.Zaten ne adet düzensizliğim vardı, ne de sivilce problemim. Boşuna hormon ilacı almak istemedim. Tüylenmenin asıl sebebi lazerdi.
Benim fikrimi sorarsan tekrar lazere başlama, sende sonuç alamayanlardansın çünkü. Zamanında denemişsin. Bu lazerlerin türü de farketmiyor. Alex artırmıştı benimkini. Hastanede diode lazer için de görüştüm. Onlar da garanti veremiyor. Deneme tahtası değiliz ki. İnsan kesin sonuç alamak istiyor. Bu tedaviyi yaklaşık bir yıl uygulatıp da tüylerin bitmesi yerine daha da artması riskini göze alamadım. İğneli epilasyona başladım ben. Şuan devam ediyorum hala. Bu konuda sormak istediğin başka soruların olursa cevaplarım yine.
evet benim lazer de alex'ti ben o zaman bilmiyodum yüz için pek önerilmiyomuş aslında öyle yorumlar okudum. aslında şu an bi sorunum yokken hormon hapı kullanmak istemiyorum ama bununla da yaşamak çok zor her istediğimde, anında dışarı çıkamıyorum şimdi işe de başlayınca daha da zor olacaksigara kullanmıyorum acaba diane kullansam mı? bunun cevabı burda verilmez tabi doktora gitmem gerekli, cevapladığın için çok teşekkür ederim benim için büyük sıkıntı bu durum ve çoğu kişinin böyle bi problemi yok anlatmak da zor :) iğneli epilasyonda bi gelişme görürsen yorumlarını bekleriz
Hormonlarına baktır tekrar epilasyona başlamadan önce, doktorun gerek görürse en uygun ilacı yazar zaten. Benim ilk seansımdan bu yana 2 ay geçti. İlk seansta yakılan bazı tüyler hala çıkmadı, diğerleri ise yeni yeni çıkmaya başladı ve gözle görülür biçimde incelme var. Okullar açılana kadar bayağı rahatlıcam gibi görünüyor. Hızlı sonuç aldım.
Gerçekten çok sıkıntılı bir durum. Bende haftalarca eve kapandım karar sürecinde. İğneli epilasyona cesaret edemiyordum. Ağdayla almayı denedim. Beceremedim soydum yüzümü. O yaraların iyileşmesini bekledim falan. Sonra iğneli epilasyona başladım şimdi şimdi rahatladım biraz. Sabır isteyen birşey.
Kış aylarında idare etmek daha kolay fularla falan kapatılır. Ben okullar açılana kadar azalmasını istediğim için yazın başladım. Tüm yaz tatilimi etkiledi. Güneşten kaçtım köşe bucak.Seneye yaza tamamen kurtulduğumda çıkarıcam acısını.
şimdi şöyle bi sıkıntım var; 13-14 yaşlarındayken (ilk adet zamanında) düzensizlik problemiyle karşılaştım 6 ay kadar önce yasmin daha sonra ismini hatırlayamadığım () bi hap kullandım ve döngü düzene girdi o zamandan beri (şimdi 25 yaşındayım) de küçük aksamalar dışında bi problemim yok. fakaat, favori ve boyun bölgesinde aşırı kıllanma (bildiğin sakal işte ) var. iki yıl önce 8 ay kadar lazer epilasyona gittim ama bi etkisi olmadı (hatta çenemde hiç tüy yokken orda da çıkmaya başladı) , hormon testi yaptırdım değerlerde bi sorun yok şimdi yine lazere gitmeyi düşünüyorum ama faydası olmaz diye korkuyorum. bazıları da tüylenme sorununu çözmek için diane 35 ya da yasmin kullanıyomuş bense bendeki tüylenmenin sebebini bu haplara bağlıyodum? nedir ne değildir sizce? :/
Benim de yüz bölgemde tüylenme vardı kendimi bildim bileli,bi de ben cımbız,eldiven falanla aldım hep kalınlaştılar.Doktorum hormonlarımın yüksek olduğunu söyleyip diane 35 verdi,7 ay kullanıp kilo da aldırınca bıraktım sonra tekrar adet düzensizliği ve tüylerimde artma oldu gittim tekrar 2 ay kullan gel dedi şimdi doktoruma sorup iğneliye başlamak istiyorum. Beraberinde ilaç kullanmam gerekicek mi tekrar onu merak ediyorum,bilen cevap yazabilir mi? Bi de konu sahibinin nerde yaptırdığını merak ettim
Ben şu anda Diane 35 kullanıyorum canım tüylenme yapıyor yazmışsınız. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü zaten bu ilacı adet düzensizliği olan ve hormonel prblemi olan kişilere veriyorlar. Ben 25 yaşındayım hala adetim düzensiz ve polikistik overim var. Bu kiste sahip olanlarda zaten tüy artımı oluyor maalesef. Doktorum hem adet düzeni için hem de tüylenmemin azalması için bu ilacı verdi. En az 6 ay kullanmadan sonuç bekleme dedi bana. İlacı bıraktıktan sonra tüylenme tekrar başlar mı bilmiyorum sonuçta yardımcı bir ilaç bu. Ama tamamen bitmesini beklemek de mantıksız. Çünkü polikistik over de geri dönebilen bir şey. Defalarca başıma geldi ve yasmin kullandım şimdi Diane 35. Sanırım ölene kadar böyle devam edicek bu. O yüzden iğneli epilasyona başlayıp mümkün olduğunca kılları azaltmak istiyorum
Ayrıca o lazer belasını ben de denedim ama hiçbir işe yaramadı. Aksine sarı tüylerimi siyaha çevirdi çene bölgem mahvoldu. Kesinlikle bir daha lazere gitme
aynen lazer özellikle yüz için çok kötü bi şeymişevet ilaçların öyle bi etkisi yok demek ki, ben bıraktıktan sonra çoğalmış da olabilir hatta. siz hap kullanmadığınızda adet tamamen mi kesiliyo yoksa takvimde değişiklik mi oluyo sadece? ben adet düzene girdikten sonra ve ,kilo da alınca, hapları bırakmıştım (yani bi 10 yıl kadar önce) ve şu an yüzümdeki tüyler dışında bi problemim yok aslında, bu yine de pcos'lu olduğumun belirtisi olabilir mi? (doktora danışır gibi oldum biraz ama :) )