• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü Yuvarlak Hırka

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

BenSergu

SATRAB
Kayıtlı Üye
3 Mart 2007
1.843
84
643
Ankara
o kadar aradım KK'da bulamadım ,belkide vardır ama yok 2 gündür telef oldum aramakdan kafamçokkarıştı
sonunda netten buldum modelin açıklamasını ,
kendime örmeyi düşünüyorum kol kısmında sanırım biraz zorlanacağım ama eğer yapamazsam burdan sorarım artık nasıl olsa örgü ustası arkadaş çok :lepi:
örneği ve yapılışı aşağıda hadi bakalım kim önce örecek :hulya:

91268865791c6332c4.jpg
0ca1876ad44f7f3ca7.jpg

Yuvarlak örülen hırka modeli Derya Baykalın ördüğü örümcek yelek harzında örülmüş bir hırka modeli. Kolay ve şık bir model.
Hırka Göbekten başlanarak örülür.
1-10 zincir çekilir ve yuvarlak bir halka yapılır.
2-24 trabzan(DOLGU) yapılır
3-iki zincir cekılerek 12 adet boşluk yapılır
4-Her boşluğun üzeri yıne boşluk yapılar fakat bir boşluktan sonra batılan direklere 4 kez batılır.Burada artırmalar yapılmış olur.
5-Tüm sıra dolgu trabzan olacaktır.
6-Yine iki zincirli boşluklar yapılır
7-Örnek bu şekilde resimdeki gibi devam eder.Artırmalar direklerin yanından yapılır.

Her sırada arttırmalar yaparak bedeninize göre büyültebilirsiniz. Tığ tutmayı bilen herkes örebilir.
En zorlandığınız kol kısmında.kolunuzun genişliği kadar boşluk bırakılır ve bir sonraki sırada bırakılan boşluk kadar zincir çekilerek kol bölümünde delik oluşmuş olur,yine döne döne ornek devam edilir,kol kısmında bırakılan boşlukta yine döne döne aynı ornekle örulur.Kolun volanlı olmasını istersenız artırmalarak yapabilirsiniz.

örgülerimiz.com'dan alıntıdır..

ben tüylü beyaz bir ip kullanmayı düşünüyorum.. ayy yapabilicekmiyimkieyvahedigeldismile
herkese kolay gelsinyerimseniben

:hulya:sergüm sen ör daha sonra bende örecegim zorluklarıguclubacismile sen çöz sonrası kolay haydi sana kolay gelsinolumunekankayizsmile

sergüzeşt çok basit ve kolay bi model
ben yaptım ama büyük değil küçük yaptım hediye ettim
güle güle giy emeklerine sağlık güzel şık modelll

sergüzeşt çok basit ve kolay bi model
ben yaptım ama büyük değil küçük yaptım hediye ettim
güle güle giy emeklerine sağlık güzel şık modelll

esmercim güzelcim çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan
kol oyuntularını yaprım nasıl olacak bende merak ediyorum, bitsin foto atmaya çalışacağım, bide ip tiftik olmassa geri nasıl sökeceğim onu düşünüyorumboshayallersmile

yolun yarısı bitti vede çok güzel oluyor ben birebir takipciyim bitdiginde herkes begenecek eline saglık

yolun yarısı bitti vede çok güzel oluyor ben birebir takipciyim bitdiginde herkes begenecek eline saglık

ben senin o avatarındaki bebişi varya yerüümmcokacimcoook ,
nan bu yaşdan sonra bebe yaptıracaksın bana:CüvCüv: :1shok::1shok::1shok:
koyma böle güzel fotolaralsanaalsanasmile

bitmesine 4-5 sıra kalan örgüyü söküyorummafoldumben
çünkü istediğim gibi olmadı,
çünkü içime sinmedi :sm_confused:
ama pes etmek yok yeniden öreceğim:hulya:
aman yaaa sökmek örmekden zormuş:1no2:
bi daha tüylü iple bişey örenin varya ben aklinialirimsmile

Back