Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Yuvalarda kamera yasağı

YUVALARDA KAMERA YASAĞI OLMALI MI?

• HAYIR

OY: 33 68,8%
  • EVET

OY: 15 31,3%

• Ankete Katılan
    48
veli için rahatlatıcı bir durum olsada kesinlikle yanlış bir uygulama old. düşünüyorum,,izleyen izlenen ve izleten her ne kadar olagan bir durum diye düşünsede hassasça incelendiğinde baskılanan davranışlar ileride bir artı daha büyüyerek ort. çıkabilmektedir,,,,,,,veli evde dikkattli olmaya çalışsada çocuğuna "seni izledim,neler neler yaptın bugün,düştün dikkatli olsaydın ya,yemeğini neden bitirmedin,bir daha yere oturma..."gibi sözlerle çocuk üzerinde baskı kuruyor,,,,buyrun sonrasında çocuğun kişiliği kimliği özgürce gelişsinnnnn????? nasıııll yaniii,,,,eminim oldukça hassas bilgili ailelerde vardır tüm bunları sarfetmeyip sadece izleyip hiçbir zarar vermediklerini düşünüyorlardırr,,,ama hayır bu velilerde aslında kendilerini fazla düşkün hazırlıyorlardır,,,siz zaten güvenip evladınızı teslim etmişsiniz hala kopamamak neden??? bence çocukları özgür bırakmalıyız kendi ruhumuzuda bizler nasıl büyüdüysek çocuklarımızda herşeyiii yaşayarak tadarak büyümeliii,,,,emin olun çocuğunu izlemeyen veli izleyenden çok daha huzurludur,,,çocuğun peşinde süreklikontrol halinde durmayı ne kendimize ne de ona alışkanlık haline getirmemeli,,,,

Bir zaman sonra sizde bu saplantı haline gelecek .acaba ne yapıyor yemeğini yedi mi uyudumu arkadaşı ile kavga mı etti.çok mu sakindi acaba öğretmeni nasıl davrandı neden o çocuğa öyle baktı neden sesinin tonu yüksekti derkennnnnn.......

İşin içinde engel olamadığımız merak konusu var.Merak ediyoruz evet çocuğumuz daha önce geliyor ama ya orda gördüklerimiz bizi yanıltırsa ya yanlış anlıyorsak.ya çocuğumuz aslında çok mutlu da biz o gün onu sessiz görmüşsek!!

Hele bir de öğretmenlerimizaçısından düşünelim.Kral TV de sunucu değiller ki her daim şirinlik yapıp kameralara gülğmsesinler onlar da insan aralarında anne bile olan var.oturmasına kalkmasına,sesinin tonuna sırf siz izleyip puan vereceksiniz diye mesai saatleri içinde dikkat etmek zorunda kalıp oldukları gibi olamayacaklar.

Bırakın biraz merak edin.Bırakın çocuğunuz anlatsın size olanı biteni.Anlatmıyor diye de yadırgamayın dedikoducu çocuk yetiştirmiyoruz.Önemli olan o2nun orda mutlu olduğunu ve Öğrendiğini bilmek.Öğretmen kızmışmı yemeğini yemişmi uyumuş mu.Dİyelim ki uyumadı ee ne olacak ? okuldan mı alacaksınız Koşup öğretmenine benim çocuğum uyumadı yemedi ben gördüm kameralarda mı diyeceksiniz! Ondan sonra da O öğretmenden doğal performans bekle..

Ben kameralıda da kamerasız da da çalışmış bir Öğretmen ve anne olarak karşıt görüşlere hak veriyorum fakat;bu uygulamayı her zaman için yanlış bulduğumu söylemeden geçemiyorum.

bencede de kamera olmalı sonuçta bu çocuklar ilkokul çağında değilller kendilerine çok iyi sahip çıkamazlar ne öğretirlerse yapar ne verrlerse yerler benim görmem lazım çok mantıksız nerdeyse bebek olan yavruları oryaa teslim ediyoruz ve bu bizim hakkımız

ayrıca benim bi arkadaşım da öğretmen yardımcısıydı bu tür kreş yuva tarzı bi okulda ve kendisi bana dediki biz dedi çocukları öğlen uyuturduk bunun içinde pasiflora verirdik ama onlara uyku perisi geldi hadi uyu bakalım derdik dedi inanamadım pasiflora veriyolar çocuklara çok şaşırdım ya

ay inanamıyorum ya işte korunmasız ve savunmasız çocuklarımız onlara emanet ediyoruz ama oralarda neler yapılıyo hiç bilmiyoruz. pasiflora ne demek ya sırf uyusunlar diye yapılıcak şey mi?kesinlikle kamera gerekli işte ya bu işi bu şekilde yapıcaklarsa hiç yapmasınlar anlıyamıyorum ya küçükcük çocukları hiç mi hiç düşünmüyolar sadece o anlık kendi rahatları için yapmadıkları yapmıcakları yok işte

kesinlikle kamera olmalııı..herkes yeri gelince kendi çocugunun yaramazlıgından bunalıp bagırabiliyorken,anaokulundaki bayanlar kesinlikleee rahat durmazlar...çocuklar daha çok küçük oldugundan korkularından evdede bşy söyleyemesler...
kamera şart ,sadece anaokulu için değil tüm devletle ilgili her kurum için gecerli bu...
bugun ssk nın ana binasına gittim adamlar yan gelip yatıyorlar ,soru soruyorum cvp bile vermiyorlar,kaprisleride cabası..şimdi o odada kamera olsa bana öyle vurdumduymazlık yapabilirlermiydi.. hayırrrrr tabiki..

:1shok::1shok::1shok:
yok artık canım
:1shok::1shok::1shok:
çocuğum yok ama bunları duyunca asla kreşe vermem gibi geliyor bana
asıl bunları duydukça paranoyak oluyor insan
kamera şart:1ninca:

Benim kuzenimde küçükken çok yaramazdı,hiperaktiflik derecesinde.Halam,kuzenim biraz uyusun,yaramazlık etmesin ve biraz rahat etsin diye Pasiflora dan veriyormuş,bizimki de mışıl mışıl uyuyormuş.Halama da bu aklı arkadaşı varmiş,o da kendi çocuğuna veriyormuş.Eniştem de uyuz olmaya başlamış,uyumayan çocuk neden bu kadar çok uyur diye napıyorsun diye çıkışmış halama,halam da itiraf etmek zorunda kalmış.

ben hiç bu açıdan düşünmemiştim. böyle bakılınca kamerayla izlenmesin diyor insan

bence yasak olmamalı. işyerlerinde de güvenlik kameraları yasaklansın o zaman. insanlar çalışırken güvenlikçi izlemesin onları....

yuvadaki bu kameralar sayesinde öğretmen ya da yuvadaki diğer çalışanlar çocuklara karşı olan davranışlarını frenlemek zorunda kalıyor ki bu da gayet iyi bir durum. yine bu kameralar sayesinde kaç tane dayak olayı çıktı yuvalarda. bence öğrenciler kesinlikle bilememeli ki sürekli izleniyorum duygusu gelişimleri için iyi değil. ama olmalı. veli istediğinde netten girip takip edebilmeli.. sürekli girip girip bakacağını, paranoya haline geleceğini düşünmüyorum. çünkü paranoyak zaten paranoyaktır, kamera yoksa günde 10 kere telefon eder...

bence yasaklanmamalı.

kesinlikle yasaklanmamalı. akşama kadar her adım attığımız yerde izleniyoruz. alışveriş merkezi, marketler, mağazalar, işyerlerimiz. çocukların izlenmesi daha mı sakıncalı izlensin tabi.

katılmıyorum.. minicik (daha bebek diyeceğimiz yaşta) bir çocuğu özgür!!! olması adına kendi doğasına bırakamayız.. herşey yaşayarak öğrenilmez, anlatılarak - dinleyerek de öğrenilir.. kaçımız elimizi yakarak ateşin sıcak olduğunu öğrendik ki?? .. :umursamaz:

kaldı ki tabağındaki yemeği bitirttirmek, düşmemesini veya yere oturmamasını sağlamak öğretmenin görevidir.. "saldım çayıra" mantığını güdeceksek okula göndermemizin bir anlamı kalmaz değil mi?

emin olun çocuğuna düşkün olmayan bir veli yoktur.. ve en iyi şartlarda eğitim almasını ister.. koyulan bir kameranın çocukları çok etkileyeceğini düşünmüyorum ama çocuklardan sorunlu kişilerin kendilerine çeki düzen vermesinde oldukça etkili olacaktır.. bu mantıkla bakıcıları denetlemek için de kameraya karşı olunması gerekir ki bence çok da önemlidir..

ben kamera konulmasından yanayım.. nerdeyse daha annesinden başka insan görmeyen minicik evlatlarımızı emanet etiiğimiz de, (kim ne derse desin) önemli olan ebeveynlerin iç huzurudur .. yerimseniben

bencede senin dediğin daha mantıklı kamera ile izlenmeli ama çocuğa çaktırılmamalı böylelikle çocukta etkilenmez, çocuğa bakan bazı sabırsız insanlarda daha sakin davranmak zorunda kalır.

arkadaşlar genellikle bu olaya çocuklar ve veliler açısından bakmışsınız..öğretmenlerden bahseden kimse yok..Eğer sınıfa kamera koyulursa öğretmen kendini kesinlikle rahat hissedemez.sürekli acaba yanlış bişey yapıcakmıyım diye düşünür.Bir okul öncesi öğretmenin sahip olması gereken en önemli özelliklerinden biri onun özgürlüğü yaratıcılığıdır.Bu kamera uygulamasıyla öğretmende ne özgürlük kalır ne de yaratıcılık.Basmakalıp bir eğitimin dışına çıkılamaz diye düşünüyorum bir okul öncesi öğretmeni adayı olarak...

ben anasınıfı öğretmeniyim.eşofmanımı giyip çocuklarla yerde oyunda oynarım taklada atarım.arada müzik açıp çocuklarımla oynarım.ama kamera olsa acaba kim izliyo şimdi çocukların babası falan seyrediyodur oynamayım, bi yerim gözükür takla makla atmayım derim.kendi açımdan düşününce çok gereksiz.zaten çocuklar konuşup derdini anlayabiliyor öğretmen yada bi başkasının ona davranışını anlatabilir zaten.bide bu konu artık tartışılmamalı bence denendi ve olmayacağı görüldü.:umursamaz:

evet ama her eğitmenin!! de sizin gibi olmadığı açık. çocukları yere yatırıp, üzerine basanlar da var maalesef.. neler duyuyor neler okuyoruz.. siz öğretmen olarak gereksiz görmüşsünüz ben ise temkinli bir veli olarak gerekli görüyorum.. yuvalarda / anaokullarında kesinlikle olmalı bence..

Son düzenleme:
ben anaokulu öğretmeni adayıyım ama staj yaparken lisede özel bir kreşde yaptım stajımı.heryer kameralıydı. normal düzeyde çocuğunu izleyen anne babalara sözüm yok ben de izlemek isterdim ama bir gün şöyle birşey geldi başıma. ben 2-3 yaş grubuyla ilgileniyordum. uykudan uyandılar hepsinin aletlerini değiştiriyordum teker teker. birinin tam üstünü çıkardığım sırada diğeri geldi birşeyler anlatmaya çalıştı ben ona cevap veriyordum ama kameralar ses kaydetmediği için anne bunu yanlış anladı. bir güzel geldi kapıya dayandı. yok sen benim çocuğumla ilgilenmiyorsun da yüzüne bile bakmıyorsun da. çook güzel işittim lafları Allah tan müdüre hanım yetişti, yoksa kadının beni dinlediği yoktu. izlenmesine karşı değilim ama mantıklı davranmak şartı ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…