Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Yuvalarda kamera yasağı

YUVALARDA KAMERA YASAĞI OLMALI MI?

• HAYIR

OY: 33 68,8%
  • EVET

OY: 15 31,3%

• Ankete Katılan
    48

bartuarda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
744
1
116
İstanbul
Çocuğun okul öncesi eğitim kurumlarında kameralarla izlenmesi, `mahremiyete saygısızlık` olduğu gerekçesiyle yasaklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların kamera ve internet aracılığıyla izlenmesi uygulamasını, `çocuk ve eğitmen haklarının ihlaline ve çocukların mahremiyetine saygısızlık`` olduğu gerekçesiyle kaldırdı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı`nca alınan (TTK) kararda, bu kurumlardaki eğitim etkinliklerinin kameralı sistemle izlenmesinin uygun olmayacağı, ancak güvenlik amacıyla öğretim etkinlikleri yapılan bölümlerin dışında kalan yerlerin kamerayla izlenebileceği belirtildi. TTK, okul öncesi eğitim kurumlarının bir kısmının Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü`ne (SHÇEK) bağlı olmasından dolayı SHÇEK`e yazı gönderdi. SHÇEK kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulübü bulunan illeri bu konuda bilgilendirdi. Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Birliği Başkanı Nebahat Boğut, kameraların reklam amacıyla okullara konduğunu belirterek, `Bu uygulamada yasal olmayan durumlar vardı` dedi.

`Evde onu yemiyor ama`

Boğut, şunları söyledi: `Öğretmenden ve veliden onay alınmadan yapılan bir gözetlemeydi bu. Şöyle manzaralar vardı: Çocuk izlendiğini bildiği için anne ve babasına resim yapıyordu. Sosyalleşmek ve yaratıcılığı geliştirmek ikinci plana atılıyordu. Veli evde ıspanak yemeyen çocuğun okulda yediğini görünce sinirleniyordu. Ya da `Çocuğumu göremiyorum, başka yere oturtun` diyordu.`

ARKADAŞLAR BEN BU KONUDA ALINAN KARARDAN HİÇ AMA HİÇ MEMNUN KALMADIM. YAPILAN İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BANA ÇOK YETERSİZ GELDİ. BUNLARIN BÖYLE OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. SİZ BU KONUDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?:1no2:

ben haklı bulmuyorum bu uygulamayı .ben bugün kamerayla izlerken oğlumu katılımlarını görüyorum öğretmeniyle beraber feğerlendirebiliyoruz ben her zaman doğru konuşulduğunu düşünmüyorum. enbasit olaylar da bile sizi aydınlatıyo örneğin bugün hatta birkaç defa oldu bu olay bize verilen menü yerine farklı yiyecekler veriliyo ben bunu kamera olmasa anlayamam.veya oğlumun hareketlerinin nedenlerini yada tepkilerini izleyip sorunu olduğu konuda ortak karar alabiiyoruz hijyen önemli çocuklara nasıl servis yapılıyo ne biliyim bence kameraların artıları fazla ayrıca daha titiz davranılır diye düşünüyorum sunulan gerekçeler çok basitbence kaldırmasınlar ben kameralı diye zaten zar zor göndeiyom şimdi ne yaparım kamerayı kaldırana kadar denetlemeleri arttırsınlar hijyeninden ,çalışanların eğitimini araştırsınlar eğitimsiz insanlar bile kreş açıyo onları açtırmasınlar biz de gönül rahatlığıyla gönderelim çocuklarımızı

ben haklı bulmuyorumm bende oğlumu izlemek isterim:1closedeyes:
ne yapıyo ne ediyo ona nasıl davranıyorlar arkadaşlarıyla uyumu nasıl görmek isterim a.s
bana saçma geldi

bence de doğru değil izlememiz gerekir cocuğumuzu hatta bu kararı nasıl dava edebileceğimizi düşünmeye ve yardım istemeye başladım ben yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen özelden görüşelim

bir yöndem cok güzel bir yöntem bir yöndende gereksiz,cünkü cocuklar bile izlenmekten hoslanmiyorlar.rahatsiz oluyorlar.özgürce hareket edemiyorlar bizi seyrediyor ögretmenler diye.zaten güzel güvenilir bir ana okulsa iciniz rahat olsun.

bencede ..bırakın çocuklar kendilerini rahat hisstesinler ayrıca oradaki eğitmenide düşünmek gerek onun mahremiyetinede saygısızlk olurdu bence ewet biliyoruz ki anneler bu konularda doğal olarak hhassas oluyolar ama okulada gücenmiyorsan yada endişelrin varsada göndermeyin sizde..unutmayn aklınıza kötü şeyler getirp paronoya olmayın..( ha şunuda ekliyim anaokulu yada yuvada çalışan bir eğitmen diyilim)merak edenler için

iyide arkadaşlar benim yeğenim 4 yaşında ve izlendiğinden habersiz gayet mutluydu ayrıca orada çalışsan kişi izleneceğini bilerek işe başlıyor bizler çocuğumuzu izleyebilmek için oraya veriyoruz bu yasaklamanın altında özel hayatın korunmasından çok başka şeyler yatıyor

Benim çocuğum kamerasız bir okulda ana sınıfında okuyor, ama bir çok arkadaşım kameralı okula verdiler. İş güç hak getire her daim bilgisayar başında çocuklarını gözetliyorlar. Aslında çocuğunuzu takip etmek açısından çok güzel bir yöntem. İçiniz rahat ediyor hiç olmazsa. Ancak birde orada çalışanları düşünmek lazım. Çünkü bizde de kamera konulacaktı işyerine, ortalık ayağa kalktı. Özele saygısızlık diye kıyametler kopardık hatta mahkemeye kadar gidecektik vazgeçtiler. Bu nedenle baktığımda çalışanların işininde zor olduğunu anlıyorum.
Yani kararsız kaldım bu konuda. Belki kızım kameralı bir okulda olsaydı bu karara bende tepki gösterirdim.

ben sonuna kadar kameranın gerekliliğini savunuyorum dediğim gibi izlenmek istemeyen personel çalışmasın kreşlerin insanları cezbetmesinin sebebi kameralı olmasıydı meb bu konuda nerde araştırma yaptı ve neye göre bu kararı aldı merak ediyorum

kesinlikle her kelimesine katılıyorum. tek denetim kontrolümüz olan kamerayı kaldırana kadar onları daha ii denetlicek çözümler bulmaları gereklir.

evet arkadaşlar o yaşta ki çocuklar kamerayla izlendiğini bilemezki ona özel olarak anlatılmadıktan sonra anlatılsa bile çocuklar bunu zamanla unutur. çocuklardan kaynaklı hiçbir problem olmaz bunlar bahaneleri.
özel hayat konusna gelince biz onların sonuçta çalışanların evdeki özel hayatlarını izlemiyoruz. işyerindeki canlarımız kanlaramız olan çocuklrımıza neyi nasıl yaptıklarını izliyoruz ve bu kesinlikle gerekli savunmasıuz küçücük çocuklarımız emanet ediyoruz kime ne kadar güvenebiliriz ki

peki kameraları geri isteyen arkadaşlar ne yapıyolar yani ne yapabiliriz araştırıyormusunuz hukuki olarak bir çözümü var mı acaba bunun

mamamiya ve feyza hanımların düşüncelerine katılamayacağim! çocuklardan bahsediyoruz arkadaşlar kameraya oynayan yarışmacılar değiller oyun aktve arasında kamerayı düşünen çocuk olacağinı düşünmüyorum .olaylara çok yönlü bakmaya çalışalım bir çok sektörde kamera ile hizmet veren insanlar var.onlar da işlerini yapıyorlar yine güvenlik amaçlı kullanılan bir çok kamera var bankalrda ,hatta bir psikoloğa dda gitseniz çocuğunuzu alıp bir odaya girer testler için ve siz bunu izlersiniz.çocuklarımızdan daha mı değerli kamerayla korunan iş yerlerinde korunan şeyler benim çocuğumdan değerli değil.eğitimciler de işlerini yapıyorlar mahremiyet bunun neresin de benin gıda üretimi yapılan bir işetmenin sorumlusuyum direkt üretimde tepelerindeyim çalışanların daha iyi bir hijyen şdaha iyi bir üretim için ve buunu kmerayla da takip ediyorum.bunu herkez ister takdir eder ne güzel hijyyene önem veriyo diye .eeeya çocuklar her sektörde denetim önemlidir çocuk eğitimi aile ve eğitimci ve çocuk üçgeni karşılklı diyalaoglarla güçlenir olumlu sonuçlar doğurur çünkü herşeyi devlettten beklememeyi öğrendik biz keşke herkezin parası çok olsada çok daha donanımlı yerlere gönderseler çocuklarını ama maalesef bu olamıyor ve maalesef kimsesi olmayan çalışmak zorunda olan anne babalar var ne yapsınlar göndermesinler mi çocuklarını veya başka problemleri olan çocuklar olabilir içine kapanık asosyal konuşma zorluğu bunların tek i,lacı çoğu zaman kreş oluyor peki şimdi ne olacak göndermeyelim mi yoksa herkez bir denetmen olsun ve eksiklik ve problemleri beraberce kapatalım. kreşler memnun zaten olmasa takmaz kamera kendilerine; farkında olmadıkları eksıkliklerin giderilmesinde;arz ve talabin getireceği olumlu sonuçlarda yararlı olacakdır.bunun tek nedeni eğitimdeki aksaklıkların ortaya çıkıp baş ağatmasının istenmemesidir

ben kreşe verdiğimde kamera sistemini yeni kaldırmıştı yuva sahibi.. gerekçe olarak da telefondan başımızı kaldıramıyoruz demişti. veliler abartım arık sürekli arıyolarmış, yok benim ki neden aktiviteye katılmıyo, arkadaşıyla kavga ediyo, yok o yemeği yemez o şööle yapın falan.. ben hak vermiştim kadına..

ben aılenın ve okul personelının bahsetmedığı ve kameraya dıkkat cekmedıgı surece cocugun ızlendıgını bılmeyecegı,sorun olmaacagı kanısındayım.
bır egıtımcı olarak cameralı hatta sesınde yayınlandıgı ortamda çalıştım.
ama hıcbırzaman benm ıcın sorun olmadı.herzaman oldugu gıbı ısımı yaptım.hıcbır zaman gocunmadım.
sımdı bır anne olaara dusundugumde bnde ızlemek ısterım cocugumu dıye dusunuyorum.ve velılere hak verıyorum.kamera olmalı!!!!

kamerayı savunuyorum ama bu gerekceyı haklı buluyrum.bazıı velıler gercekten boyle oluyor her dk arayı yok atletını duzeltın,yok sunu yapın yok bunu yapın derse ozaman yonetım de eğitim de aksar..

benimde kardeşim kreş öğretmeni..
ondan duyduğum kadarı ile yazıyorum bunları...
demiştiki bana bir ara,tam çocuklar adapte olmuş ya hikaye okuyorum yada oyun oynuyoruz bir telefeon
e benim oğlan arka sırada kalmış sizi dinleyemiyor,yada benim kız çok terlemiş sırtına havlu koyarmısınız gibi saçma şeyler..
tabi bu arada çocukların bütün ilgi dağıldı demişti...
evet anne diilim sanırım olunca bende belki görmek isterim ama birde karşı taraftan bakmak var olaya...
hem çocuklar da bunu kullanabiliyormuş duyduğuma göre..
nasılsa ailem izliyor diye saygısızlık hatsafhada olabiliyormuş..
hemde derki kardeşim kötü bir şey yapmak istenirse her kameranın bir kör noktası var ,içinde ALLAH KORKUSU olmıyan,çocuk sevmiyen tuvalette yada kameranın görmediği bir yerde yapar yapıcağını..
toplum olarak evet söz konusu çocuklar ama yinede bu kadar güvensiz olmamak lazım aslında ama..iştee konu çocuk sizi çok iyi anlıyorum..
inşallah bütün çocuklar onları çoook seven eğitimcilerin ellerinde olurlar....

bence kamera olmalı..

çocukların ne yaptıgını anne baba görüp içi rahat eder en azından...

okul orası kamera olmalı çünkü burda bir ögretmen çocuklara kötü davranmış bizim çok sonra haberimiz oldu..

kızm okuldan sogdu.. en azından ögretmen tedbirli ve saygılı davranır bazı ögretmenler hepsi öyle diil zaten........
...

güvenlik açısındanda şart.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…