• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuvada dayağa 8 yıl sonra eziyet cezası

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Malatya Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklara eziyet ettiği iddiasıyla yargılanan 15 bakıcıdan 3’ü çeşitli cezalara çarptırıldı.

Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada bakıcılardan Şefika Solmazgül’e 25 eyleminden dolayı 14 yıl 1 ay 10 gün, Elif Biradlı’ya 5 eyleminden dolayı 3 yıl 1 ay 20 gün ve Nezaket Demirtaş’a 2 eyleminden dolayı 9 ay 5 gün hapis cezası verildi.

YÜREK YAKAN İŞKENCEDEN FOTOĞRAFLAR

‘KAKAMIZI YEDİRDİLER’

Ekim 2005’te 0-6 Yaş Çocuk Yuvası’nda yaşanan skandal, gizli kamera görüntülerinin bir televizyon kanalında yayınlanmasıyla ortaya çıkmıştı. Hürriyet’e konuşan çocuklardan 2000 yılı doğumlu M.K., “Bizim odada kalan Ali isimli çocuk altına kaka yapmıştı. Şefika Solmazgül, Ali’nin kakasını külotundan peçeteyle alarak zorla yedirdi. Ali bu sırada ağlıyordu. Kaka yedirme olayının başka bir çocuğa yapıldığını görmedim” demişti. Bakıcı kadınlar hakkında “eziyet” suçundan dava açılmıştı.

Allah belalarını versinler iğrenç insanlar aynısını inşallah girdikleri hapiste onlara da aynısını yaparlar

8 yıl bu insanlar(!) işten uzaklaştırıldılar mı acaba yoksa eziyete devam mı ?

Ayrıca yargıdan çıkan sonuçta az , 2 eyleme 9 ay . O eyleme kaç kişinin maruz kaldığı değil , eylemin niteliği göze alınmalı bence.

Off , bu insanlardan korkuyorum ben ya .Pamuklara sararak çocuk yetiştirmeyi sevmem ama koruyacağız kollayacağız diye herşeyden kaçırır olduk çocuklarımızı. Gözümüzden bile sakınır hale geldik.

of ya konuyu sildiğimi sanıyordum, ama yine açılmış. bu haberi görene kadar gayet neşeliydim. sizleride üzdüğüm için özür dilerim.
8 yıl sonra gelmiş miş ama adalet bu değil ki. böyle olmamamı.. kararan çocukların hayatı 14 yıl olmamalı. bu işte parmağı olan herkesin allah bu dünyad da öbür dünya da da belasını versin.

Sinirlerim bozuldu ama kötü birşey yazmak istemiyorum:47: Allah büyük Allah deyip geçeyim.
Ya yuvalara niye işinin ehli insanlar yerine üç kuruş para gelsinde nerden gelirse gelsin mantığındaki insanları alıyorlar, belli o işkenceci kadınlar üç beş çocuk bakar, arada ağzına patlatır, ay başında alacağım maaşa bakarım diyen tipler, çocuklar, engelliler ve yaşlılarla ilgilenen insanların bu konularda eğitim almış, psikolojik testlerden geçmiş insanlar olması gerekir, en azından 3 ayda bir sağlık taramasından ve psikolojik testten geçmeleri gerekir, çalışanların sabıka kayıtlarına bakılmalı, taciz, tecavüz, şiddet eğilimi olup olmadıkları saptanmalı.

Sonra tüm okullar, yuvalar, bakım evleri vb kameralarla donatılmalı, bu o kadarda maliyetli zor birşey değil, kurumların online kamera görüntülerinin izlenebileceği siteleri olmalı, ben malatyada işkence gören yavrunun o anına kameradan şahit olan bir vatandaş olarak yuvada olanları şikayet etme hakkımı kullanabilmeliyim, bak bakalım o zaman o yavrucaklar, yaşlılar veya engelli insanlar eziyete maruz kalıyor mu:47:

Etrafımız pislik kaynıyor.

Ttaksim Kimsesizler Yurdunda Fuhuş Skandalı! İşte Ayrıntılar

Boşanan çiftlerin çocuklarının bakım ve rehabilitasyonu için 10-17 yaş arasındaki çocukların rehabilite edildiği Yurtta ortaya çıkan fuhuş ilişkileri kan dondurdu.

Boşanan çiftlerin çocuklarının bakım ve rehabilitasyonu için 10-17 yaş arasındaki çocukların rehabilite edildiği Yurtta ortaya çıkan fuhuş ilişkileri kan dondurdu

Akşam'ın haberine göre, kızlara civardaki gece kulüplerinde striptiz yaptırıldığı ortaya çıktı.

Bizzat yurt müdürü, yardımcısı ve görevlilerin başrolü oynadığı skandalda, küçük yaştaki kızların fuhuş yapmalarına göz yumulduğu anlaşıldı.

Geçen haftada bu haberi okuduğumda kanım donmuştu.
Yurdun 2 müdürü gözaltına alınmış ve en acısıda müdür yardımcısı kadınmış.
Bir kadın,çocuğu yaşındaki kız çocuklarını pazarlıyor,hemde kendine emanet edilen kızları....
Bunlar kaç yılda ceza alacaklar merak ediyorum,veya alacaklar mı....

Etrafımız pislik kaynıyor.

Ttaksim Kimsesizler Yurdunda Fuhuş Skandalı! İşte Ayrıntılar

Boşanan çiftlerin çocuklarının bakım ve rehabilitasyonu için 10-17 yaş arasındaki çocukların rehabilite edildiği Yurtta ortaya çıkan fuhuş ilişkileri kan dondurdu.

Boşanan çiftlerin çocuklarının bakım ve rehabilitasyonu için 10-17 yaş arasındaki çocukların rehabilite edildiği Yurtta ortaya çıkan fuhuş ilişkileri kan dondurdu

Akşam'ın haberine göre, kızlara civardaki gece kulüplerinde striptiz yaptırıldığı ortaya çıktı.

Bizzat yurt müdürü, yardımcısı ve görevlilerin başrolü oynadığı skandalda, küçük yaştaki kızların fuhuş yapmalarına göz yumulduğu anlaşıldı.

Geçen haftada bu haberi okuduğumda kanım donmuştu.
Yurdun 2 müdürü gözaltına alınmış ve en acısıda müdür yardımcısı kadınmış.
Bir kadın,çocuğu yaşındaki kız çocuklarını pazarlıyor,hemde kendine emanet edilen kızları....
Bunlar kaç yılda ceza alacaklar merak ediyorum,veya alacaklar mı....

Dediğime geliyoruz, donatsınlar heryeri kameralarla, yurtlar, yuvalar, bakım evleri, rehabilite merkezleri sıkı denetlensin, var mı öyle çocuklara fuhuş yaptırmak, müdür yardımcısı kadın küçücük bedenler üzerinden kazandığı kirli parayı tatlı bulmuştur, emanet kimin umrunda parkon.
Çok şey söylüyorumda, klavyeme uygun kelimeleri döküyorum:47:

[video=youtube;5TxfT1tX_s4]http://www.youtube.com/watch?v=5TxfT1tX_s4[/video]
Olayın videosu
Yorum yapamayacağım çok sinirliyim.:47::47:

Dediğime geliyoruz, donatsınlar heryeri kameralarla, yurtlar, yuvalar, bakım evleri, rehabilite merkezleri sıkı denetlensin, var mı öyle çocuklara fuhuş yaptırmak, müdür yardımcısı kadın küçücük bedenler üzerinden kazandığı kirli parayı tatlı bulmuştur, emanet kimin umrunda parkon.
Çok şey söylüyorumda, klavyeme uygun kelimeleri döküyorum:47:

Yapılamayacak şeyler değil bunlar.
Biran önce adımlar atılmalı.
Ve bu ülkede çocuklara karşı işlenen tüm cezalar ağırlaştırılmalı.
Insan hakları ve özgürlükleri diyoruz heryerde ama çocuklarımızın hak ve özgürlüklerini bile sağlayamıyoruz malesef.

8 yıl bu insanlar(!) işten uzaklaştırıldılar mı acaba yoksa eziyete devam mı ?

Ayrıca yargıdan çıkan sonuçta az , 2 eyleme 9 ay . O eyleme kaç kişinin maruz kaldığı değil , eylemin niteliği göze alınmalı bence.

Off , bu insanlardan korkuyorum ben ya .Pamuklara sararak çocuk yetiştirmeyi sevmem ama koruyacağız kollayacağız diye herşeyden kaçırır olduk çocuklarımızı. Gözümüzden bile sakınır hale geldik.

Bunu bende merak ettim. Var mı haberin ayrıntıları?

Bunu bende merak ettim. Var mı haberin ayrıntıları?

8 yıl önce mahkemenin verdiği ilk cezalar düşük bulunduğu için , yargıtay kararı bozmuş ve yargılanma süreci yeniden başlamış.

O sebeble görevde değillerdir o süre içinde (neyse ki) , zaten suçlu bulunmuşlar .

benim meleğim de yuvada doğan çocuklardan..bu haberleri her gördüğümde gözlerine bakamaz oluyorum...senelerdir gönüllü anneyim yuvalarda, 5 yıldırda koruyucu anneyim, çok yol katettiğimize bizzat şahidim ama maalesef insan olmanın eğitimi yok...kızım 18 aylıktı evimize geldiğinde ve banyoda duş fıskiyesini görünce aklını kaybedecek gibi ağlıyor, nereye saklanacağını bilemiyordu...sonra gönüllü annelik yaptığım yuvada çocukların banyosuna şahit oldum (ki pilot yuva olduğu için yani bütün büyük!!! otorite şov yapmaya oraya geldiği için oldukça iyi ve sevimli bir yerdi) minimum 2-3 çocuğu yanyana oturtuyor ve fıskiyeyi ağzına gözüne yüzüne hiç bakmadan araba yıkar gibi tutuyorlardı. bunu atlatmak için bile psikolojik destek aldık gerisini siz düşünün!! allah onları da ıslah etsin süründürsün inşallah :/

Back