• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yutkunurken takılma

hulya145

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2022
67
11
18
30
Arkadaşlar söyle bi soru sorcam örnekli olarak farz edin büyük bir dilim kek geldi üstü bol cevizli keki yerken sorun yok üstündeki cevizler küçük de olsa bogazınjza ceviz yapışıyor . Pilav da tam pişmemiş pirinç de bogazınızın yukarı ya da asgaı bir yerinde yapışıp kalıuor gıcık veriyor bu durumu yaşayan var mı o kadar ilginç bi durum yaşıyorum bi türlü çözemiyorum. 😞😞yutkunma zorluğu mu bogaz sorunu mu anlayamıyorum

Kbbye muayene olarak boğazınızdan ince kamerayla baktırın bir kist olabilir. Geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun sizin ne boyutta bilmiyorum ama
yutkunma güçlüğü diye bir hastalık var adı akalazya
önce bir KBB gidin olmadı bir çare genel cerrahla görüşün

Yalnız akalazyayı tespit ve teşhis etmek kolay değil
yemek yerken suyla mı yemek zorundasınız ?
Ben endoskopi yaptırdım Prof gastroentoloji doktoruna dedi akalazya olsa ben anlardım yok dedi yok yemek yerken su almaya gerek duymuyorum ama sert gıdalar yutamıyorum mesela bi ekmek yiyorum ama bi havuç elma haplar asagı gitmiyor her gıdaya karşı olmuyor kilo kaybım bulantı kusma boğulma akciğer kaçma yok sıvı şikayet yok makarna çorba vs yiyorum ama ceviz havuç fındık elma haplar bunlar takılıyor akalazya endoskopi de çıkar mj

Ben endoskopi yaptırdım Prof gastroentoloji doktoruna dedi akalazya olsa ben anlardım yok dedi yok yemek yerken su almaya gerek duymuyorum ama sert gıdalar yutamıyorum mesela bi ekmek yiyorum ama bi havuç elma haplar asagı gitmiyor her gıdaya karşı olmuyor kilo kaybım bulantı kusma boğulma akciğer kaçma yok sıvı şikayet yok makarna çorba vs yiyorum ama ceviz havuç fındık elma haplar bunlar takılıyor akalazya endoskopi de çıkar mj
psikiyatriye de gitmişsinizdir.

Back