Yutkunma güçlüğü...

sebiyla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2009
14
0
45
Arkadaşlar benim derdim eşimde hasıl olan yutkunma güçlüğü:çok üzgünüm:..özellikle morali bozuk olduğu zamanlar bu rahatsızlık onu daha bi şiddetli ziyaret ediyor,katı ve sıvı her türlü gıdayı daha bi zor yutuyo...kimi doktor reflü diyo kimisi de hayır bu reflü olamaz diyor zamanımızın tıbbı bilirsiniz işte...verilen ilaçlar bi işe yaramadı..arkadaşlar aranızda böyle bi sorunu olan var mı? Varsa siz ne tür bi yöntem deniyorsunuz,ilaç tavsiyesinin teşhis konulmadan yapılması uygun olacağını sanmıyorum varsa uyguladığınız ve iyi gelen bi yöntem paylaşmak isterim...

benzer bir sorunum,bazı zamanlarda ki özellikle çok gergin olduğumda göğüs kafesimde öncelikle sıkışma başlıyor ve kısa bir süre sonra yutkunurken batma zorlanma nefes alırken batma ve zorlanma ..bir gün acı ağrı dayanılmaz olduğunda acile gittik..ağrı kesici iğne yaptılar.. 20 25 dakika sonra hafifledi.. özafagus borusundan kaynaklandığı söylendi..akciğer grafisi istendi ve endoskopi yapılmalı dendi..reflüye benzer bir hastalık..eşinizin de şikayetlerine benzediğini düşündüm..bence mutlaka bir doktora görünün.. geçmiş olsun

canim bende de reflu var ozellikle uzgun ve sinirli iken yutkunamiyorum.. cok buyuk bi aci cekiyorum yutkunurken..
reflu belirtisi bu malesef..

X