• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yusuf Yerkel görevinden alındı!

Elvo

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
698
885
333
[h=1]Yusuf Yerkel görevinden alındı
Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel görevden alındı.[/h]Yusuf Yerkel, Soma'da Başbakanlık konvoyu geçerken bir araca vuran bir vatandaşı tekmelediği için büyük tepki çekmişti. Yusuf Yerkel, olayın ardından 7 günlük doktor raporu alarak çok konuşulmuştu.
Yerkel'in, 2011 Genel Seçimleri öncesinde getirildiği Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevi yaklaşık üç yıl sürdü.
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yerkel'in ardından Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevini kimin devralacağı ise henüz netleşmedi.

YENİSAFAK.COM.TR | 24 MAYIS 2014, 11:27

ne sözler verdiler acaba:ssz:

Yeni üst pozisyonunun ne olacağını merakle beklemekteyim.
Nerenin üst düzey yönetici olarak görevlendirilecek acaba?
Tahminleri alalım :ssz:

milat gazetesi yazarı ali adakoğlu sitem etmiş yerkele,

Bahanesi, gerekçesi ne olursa olsun o ortamda Başbakanlık Müşaviri sıfatını taşıyan kişi o davranışta bulunma hakkına sahip değildi. Hele ki düşene bir tekme de bizim vurmamız asla söz konusu olamaz." diyen Adakoğlu, şöyle devam etti. "Yusuf kardeşim istifa et ki bizi seni savunma zahmetinden kurtar. Sana dil uzatanlara karşı, “Kardeşim adam bir hata yaptı ve hatasının bedelini istifa ederek ödedi”diyerek göğsümüzü gere gere yazılar kaleme alalım."

Yüzünü dinlendirmek için izdivaya çekilmiştir beyimiz.Olaylar unutulsun alır baba gibi bir terfi.Kötüler ödüllendirilir bizde malesef tersine işler herşey.Gavat diyen vali bile ödüllendirilmiştir tekme atan müşavirin neyi eksik ?

Yeni gorevi neymis peki bas danisman mi olmus¿ cift maas ikramiye vermislerdir. Saka maka gorevden alindigi iyi olmus.İnsan degil ki zaten.

kesin üst bi makama atanmıştır yaptığı büyük davranışından sonra :20::20:

Zaten raporu da göstermelik almıştı. Yazık tekmeleri savururken ayağı sakatlanmış hani darp almıştı.

Peki Hüseyin Çelik sözlerini geri alacak mı. Hani kendini savunmuştu, hani hayatı tehlikeye girmişti, darp edilmişti, linç edilecekti filan diyerek adamcağız 7 gün rapor almış diyordu da tekme yiyen vatandaştan söz etmiyordu ne oldu havada mı kaldı o sözler? görevden alınan birini başka bir bakan övüyor. Peki bu kişinin de görevden alınması gerekmez mi. İşin enteresanı partide uyum yok, düşünce birliği yok. Birinin ak dediğine biri kara diyor Hüseyin Çelik övüyor sonra Yerkel'in suçlu olduğu ayan beyan ortaya çıkınca geri vites alınıp bu sefer Bülent Arınç devreye giriyor kınıyor ve bu devlet ülke yönetiyor. Görevden almak için halktan tepki alması mı lazım daha öbür gün alınması gerekirdi başbakandan bir kınama mesajı da almadık. Yani aslında devlet tarafından onaylanıyor iyi olmuş provakatör deniyor ama göstermelik göerevden alınıyor olay biraz soğusun kimbilir ne üst kademe ile ödüllendirilecek kendisi. Bekliyoruz.

Nasıl yani ya ben mi çok iyi niyetliyim yoksa kk mı abartıyor.
Görevinden alınmış ama bir tane olmulu yorum yok ve bu durum bile eleştiriliyor.

Bu arada o raporu veren doktorun da insanlığından şüphe ediyorum.

Cok sukur. Bu kadar gun beklemeleri hataydi. Olayi unutturup baska gorevler verirler mi? Valla olur mu olur. Her seyi beklerim.bunlardan

Zaten raporu da göstermelik almıştı. Yazık tekmeleri savururken ayağı sakatlanmış hani darp almıştı.

Peki Hüseyin Çelik sözlerini geri alacak mı. Hani kendini savunmuştu, hani hayatı tehlikeye girmişti, darp edilmişti, linç edilecekti filan diyerek adamcağız 7 gün rapor almış diyordu da tekme yiyen vatandaştan söz etmiyordu ne oldu havada mı kaldı o sözler? görevden alınan birini başka bir bakan övüyor. Peki bu kişinin de görevden alınması gerekmez mi. İşin enteresanı partide uyum yok, düşünce birliği yok. Birinin ak dediğine biri kara diyor Hüseyin Çelik övüyor sonra Yerkel'in suçlu olduğu ayan beyan ortaya çıkınca geri vites alınıp bu sefer Bülent Arınç devreye giriyor kınıyor ve bu devlet ülke yönetiyor. Görevden almak için halktan tepki alması mı lazım daha öbür gün alınması gerekird
i başbakandan bir kınama mesajı da almadık. Yani aslında devlet tarafından onaylanıyor iyi olmuş provakatör deniyor ama göstermelik göerevden alınıyor olay biraz soğusun kimbilir ne üst kademe ile ödüllendirilecek kendisi. Bekliyoruz.

başbakandan kınamayı geç,destekler gibi ertesi gün yanında gezdirdi.:ssz:

kk olarak ne kadar abartıyoruz,ne kadar kötü kalpliyiz,darp raporu alarak günlerce başbakanın yanında gezen biri ve günler günler sonra görevden alınmanın ardında art niyet arıyoruz,çok çok ayıp:ssz:

Soma’da eylemciye tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e 7 gün iş göremez raporu verdiği için tepkilere hedef olan Doktor Şervan Gökhan, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) e-posta grubuna mesaj göndererek kendini sevundu.

Başbakanlık’tan aradılar
Gökhan, olay gününü ve sonrasını şöyle anlattı: “Üç günden bu yana ciddi anlamda bir yargısız infaz durumuyla karşı karşıya olduğumu belirterek yazıma başlamak istiyorum. Bu durumlara söz konusu olan raporun verilme hikayesini paylaşmak istiyorum. 14.05.2014’te arandım ve hastaneye Başbakanlık’tan bir hastanın geleceği ve hastanede veya yakınlarda isem tarafımdan hastanın değerlendirilip değerlendirilemeyeceği soruldu. Ben de 5 dakikalık mesafede olduğumu ve hastaya bakabileceğimi ilettim. Hastaneye geldiğimde hasta o günün acil tıp uzmanı tarafından görülmüş, o esnada acilde bulunan ortopedi asistanı tarafından ve bizim asistanımız tarafından da değerlendirilmişti. Hastanın ne olduğunu sorduğumda arkadaşlarımdan yaşanan bir arbede sonrasında hastanın kliniğimize başvurduğunu öğrendim, ancak olayın oluş biçimini sorma ihtiyacı bile hissetmedim. Ben hastayı grafi çekiminde iken gördüm ve grafi çekildikten sonra hemen orada muayene ettim. Hastanın özellikle sağ alt ekstremitesinde hareketle ağrı ve hassasiyet mevcuttu. Aynı zamanda sağ dizde ve tibiada (ki bunu da rapora yazmayı unutmuşum) yumuşak doku şişliği vardı. Bu arada ben gelmeden önce hastayı muayene eden arkadaşlarımız hastanın muayene formunu zaten doldurmuştu ve muayene bulguları da benim fizik muayene bulgularım ile aynı idi. Bu arada hastayı kendi odama alıp oturttum ve yaklaşık 5 veya 7 gün bacağına yük bindirmemesini kendisine istirahat raporu yazabileceğimi ifade ettim ve yazdım. Bu arada hastanın hastanemize girişi benim adıma değildi, hastaya raporu ben yazdığım için girişi kendi adıma çevirttim. Daha sonra hastayı önerilerle taburcu ettim.
3 gün öncesine kadar meslek hayatı boyunca toplumsal hiçbir olayda herhangi bir otoritenin yanında yer almamış olan, yaralanan göstericiye de polise de katile de hırsıza da eşit mesafede durarak mesleğinin gereklerini yerine getiren bir acil tıp uzmanıyım. 3 günden beri sahtekar, diplomasının hakkını vermeyen, soysuz, TV ekranlarında resmi çıkan ve 6 yaşındaki çocuğu tarafından ‘Baba sen sahteci misin’’diye çağrılan birisiyim. Beni asıl üzen şarkıcı/sanatçı vs kişilerin attıkları twitler olmadı. Bir çok meslektaşımın, tıp fakültesi öğrencilerinin dahi eşime, aileme bana yaptığı hakaretler oldu...” { ANKARA / HÜRRİYET }
Facebook'ta Paylaş

yalnız erdoğan neden müşavirimi size yedirmem demedi acaba:44:ne kaa kötüyüm:27:

başbakandan kınamayı geç,destekler gibi ertesi gün yanında gezdirdi.:ssz:

Erdoğan'ı izlemeye dayanamadığım için görmemişim iyi ki de izlemiyormuşum işte onu diyorum ya görevden alma halka göstermelik sırtını sıvazlayıp aferin dediler zaten mutlaka ödüllendirilir.

Görevinden alınmış ama bir tane olmulu yorum yok ve bu durum bile eleştiriliyor.

Meryem neden her konuda suçlayıcı yorumlar yazıyorsun ? Birkaç konudur dikkat ediyorum da...Neden eleştiriyoruz hiç düşündün mü ? Ya da böyle düşünmemizin sebebini ? Çünkü Zonguldak'taki kömür ocağında meydana gelen faciada sorumlu olan adam,şu an Türkiye Kömür İşletmeleri'nde üst düzey görev sahibi...

Bilmem anlatabildim mi ?

Meryem neden her konuda suçlayıcı yorumlar yazıyorsun ? Birkaç konudur dikkat ediyorum da...Neden eleştiriyoruz hiç düşündün mü ? Ya da böyle düşünmemizin sebebini ? Çünkü Zonguldak'taki kömür ocağında meydana gelen faciada sorumlu olan adam,şu an Türkiye Kömür İşletmeleri'nde üst düzey görev sahibi...

Bilmem anlatabildim mi ?

Anlatamadın canım.Bu kadar net.

Medya bu kadar üzerine gitmeseydi bu yusufcugun,bu kadar tepki göstermeseydi zannediyor musunuz ki görevden alınacaktı.Yahu onu bırakın kibrinden tayyip çıkıp hata yapmıstır bile demedi.Üstüne vazife olmayan herşeye cıkıp demeç veren adam niye danışmanı hakkında tek kelime söylemedi.Her zamanki gibi tüm pis işleri Arınc'a yaptırdığı gibi bunu da ona yükledi...

Evet konunun başında tüm kötü kalpliliğimle sordugum gibi tekrar soruyorum bu yusuf paşamız sizce hangi üst düzey yöneticiliğe getirilecek ?
Jöle kafa Yiğit bulut telekomu parselledi.Bu küçük kahraman nereye gider ?

Çünku herşey kabak gibi ortadayken fazla koruyamadılar mentlitelerinin onurlu olup koltuğu terketmek olmadığî biliyoruz hatta hüseyin çelik gözümüzün içine baka baka yalan söyleyip savundu iyi niyet yokken kimse de çıkıp bak aferin adamı görevden almışlar diyemiyor

Bilmem anlatabildim mi ?

SevdaLinka benim amacım suçlamak değil dışardan bakınca böyle görunmesine üzüldüm ve şaşırdım.
Genel olarak bakıyorum iyi,kötü,olumlu,olumsuz,alakalı,alakasız her konuda bir memnuniyetsizlik tatminsizlik var hep yıkıcı yorumlar hep suçlayıcı yorumlar.
Bunu sadece bu konuya bakarak değil hatta kk ya bakarak da değil her konuya bakarak düşünüp belirttim.

Yani örnek vermek gerekirse imamn 77 yaşındaki dedeyi dövmesi bile bir şekilde rte ye getirliyor.
Hiç birşey denmese RTE örnek alınmıştır deniyor.
Ben de buradan şaşkınlıkla izliyorum.

Bu konuya gelecek olursak ciddi ciddi düşünüyorum bunca haksızlıkların döndüğü hatta tekme atan ayağına rapor yazan doktorların ve bunu normal karşılayan devlet adamlarının olduğu bi ülkede şimdilik bana iyi bi gelişme gibi geliyor.
Ama sonra ciddi ciddi soruyorum bunda da mı herşeyde olduğu gibi bir suçlama var yoksa gerçekten de ben aşırı olumlu mu bakıyorum bu sonuca?

Başbakanı için tekme atan bir insanı görevden attıkları nerede görülmüş, duyulmuş?
Aynı şeyi başbakanı eleştirmek için yapsaydı ha bak o zaman kesin atılırdı tamamen ama bu durumda yeni bir göreve getirilmese dahi elbet vardır altında bir şey. Haklı veya haksız başbakanı savunan insanlar açıkta kalmaz..

Back