Yürüyüş

RABIS 2018

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
1.219
462
73
24
Kızlar ben bir kakar aldım ben 6 yıllık evliyim ilk yıl kendiliğinden hamile kaldım. 3 aylık düşük yaptım kürtaj oldu ve ben o siters ilaç derken aldet olmadım 2019 dan beri 5 yıl kadar sürdü bu süreçte 5 çatlatma tedavisi oldum iki aşilama oldum bunlar negatif rahim filmi temiz sperm testi temiz tüp bebek oldum 23 yumurtadan 10 tanesi döllendi 10 tanesi boş çıktı 3 tane 6 gün embriyosu oldu 3 günu dondurulamdi kaliteler kötü dedi sonuç bir tane 6 gün embriyosu transfer ettik tuttu ama dış gebelik oldu maddi açıdan ve manevi açıdan çok yıprandım sıfırdan başlamak düşünme de erteledik 2023'ün Haziran'da sonlandırdık dış gebeliği o günden beri düzensiz İlk başlarda adet olmaya başladım uzun süredir de belki de bir sene oldu düzenli adet olmaya başladım hatta gaza gelip bilenler bilir geçen ay ovulasyon testi denedim yumurtluyormuyum diye normalde polikistiğim ve o testlerde görünmez çok dengesiz çizgiler ya da çok geç yumurtlama görürulur genelde ben de yumurtlama olmaz çizgiler dengesiz olurdu neyse geçen ay da güzel yumurtladım kasık ağrım falan bunlar artık ben hissediyorum adet sancıları yumurta sancıları çok şükür artık hissetme devresine gelmişim çok uzun oldu gelelim benim soruma şimdi ben evlendiğim yıl 170 boy 60 kilodaydım çok zayıftım ya da normaldim bilmiyorum tüp bebekten sonra 95'e kadar çıktım tüp bebek sonrası ödemler şişler gidiyor ama ben de biraz diyet yaptım spor yok en geç 85'e düştüm şimdi adet oldum ben temizlendim adetimden beri her gün bir saat yürüyüş yapıyorum bizim burada yürüyüş yeri var oraya gidiş geliş toplam 2 saat yollarda oluyorum yani 6 gün yürüyorum sadece bir gün yürümüyorum o da evi temizlemeye kendimi veriyorum geçen ay da adetken hormonları mı daha baktırdım çünkü ben hastane kapısını gitmeyeli bayağı oldu hormonlarım düzgün çıktı rahmin düzgün dedi yumurtaların sayısı da iyi dedi devlet olduğu için göremedim nasıl yani dedim ben polikistiyim sayısı fazla olması lazım şu an böyle bir görüntü yok dedi 4 yıl düşükten sonra oğrendim tiroit sıkıntım varmis onun için ilaç kullandım bir yılda İnsülin direnci için ilaç kullandım diyetisyende bakılırken öğrendim o gün bugün diyeti de bıraktım ama ilaca devam ediyordum şimdi benim semptomlarım bu ilaçtan dolayı mı azaldı orada bir düşüncedeyim Bir de diyorum ki eski kiloma ulaşırsam ya da böyle aylarca yürüyüş yaparsam çünkü ben tembel bir insanım bu yürüyüş kararı da bir anda oldu ve azimliyim en az 3 ay yürüyüş yapacağım şartladım kendimi yani 3 ay olmazsa da en azından niyetlendim yani uzun bir süre yürüyeceğim neyse konuma geleyim bu yumurtalarım canlanır mı zayıflarsam hareket olursa hamile kalır mıyım çünkü ilk yıl 5 ayımızda karar aldık zamanı geldi yapalım dedik o ay oldu o zaman ovulasyon falan da bilmiyorum tabii bir gün dolu bir gün boş şey de yaptık tutmuş yani ilk aydan tuttu şimdi yıllar geçti olmadı adet olmadığım için ilaçsız umursamadım tedavilerden de cevap almayınca şimdi düzenli adet oluyorum hissediyorum yumurtlama görüyorum ovulasyon test senin güzel muayenelerim hormonlarım hepsi güzel maşallah sperm de tekrar baktırdık hani eşimden mi yıllar sonra sıkıntı çıkti diye o da temiz yani kalite attırıcı şeyleri şu an giriştim ben neye karar verip alıp kullanacağım bilmiyorum ama yürümede kararlıyım yürüyorum da içimi dökmek istedim hayatımı yazmak istedim okuyorsun okur okumayan okumasın sıkıntı yok sadece acaba kendi kiloma ulaşınca ya da sürekli hareket içinde yani yürüyüş olunca olur mu diye düşünüyorum kendiliğinden ya da kendimi mi kandırıyorum

Güzel bir diyet yapın spor yapın takviyeler kullanın. O ara korunun hamilelik düşünmeyin. Amh vs iyiyse doktor bi tedavi önermiyorsa yaş gençse 3-4 ay deneyin

Güzel bir diyet yapın spor yapın takviyeler kullanın. O ara korunun hamilelik düşünmeyin. Amh vs iyiyse doktor bi tedavi önermiyorsa yaş gençse 3-4 ay deneyin
Doktor çok istiyorsan tüp bebek yaptır diyor artık imkan yok yaptıramam korunmam Büyük ihtimal zaten olmuyor korumaya gerek yok ya şimdilik genç ben 24 yaşındayım eşim 33 yaşında öyle

Doktor çok istiyorsan tüp bebek yaptır diyor artık imkan yok yaptıramam korunmam Büyük ihtimal zaten olmuyor korumaya gerek yok ya şimdilik genç ben 24 yaşındayım eşim 33 yaşında öyle
Biraz deneyin hem gebelik için vücut hazırlanır. O ara para biriktirin en azından aşılama deneyin. Doktorla beraber yürütün

Biraz deneyin hem gebelik için vücut hazırlanır. O ara para biriktirin en azından aşılama deneyin. Doktorla beraber yürütün
Evet biraz böyle denemek istiyorum ya da boşuna mı uğraşıyorum kandırıyor muyum bilmiyorum uğraşacağım evet tedavi olamayız aşırı pahalı hele ilaçlar hani tek sadece folik asit ya da vitamin istiyorum ama iyi bir şey yani sperm ya da yumurta kalitesi için 2000 e tek ilacı bu kadarken 10 tane ilacın 20 ilaç muayeneler işlemler filan çok yani

Omega 3 kullan. İnostol kullan. Prenatal vitamin al. Bir gün balık bir gün et bir gün tavuk ye. Pcos için çare bu

Omega 3 kullan. İnostol kullan. Prenatal vitamin al. Bir gün balık bir gün et bir gün tavuk ye. Pcos için çare bu
Teşekkürler çok pahalı ben bir tane bir şey alacağım o da bilmiyorum hangisi artık yemekten yana sıkıntı yok yiyoruz sağlıklı besleniyoruz eşimle

Merhaba öncelikle şunu söylemeliyim pcos tiroit insülin direnci hepsi birbirine bağlı kısır döngüler...
İnsülin direnci için kullandığınız ilaç muhtemelen metformin bu pcosa iyi gelen bir ilaç o ve yürüyüşleriniz mutlaka etki etmiştir ama her gün 1 saat yürümek doğru değil gün aşırı yürümelisiniz sağlıklı olan budur bütün hekimler de bunu önerir gün aşırı 45 dk
Hareket çok önemli yumurtalıklar için , egzersiz yürüyüş şart ama ağır egzersizler vücuda çok yüklenmekte pcos için iyi değil kararında yapın Akdeniz usulü beslenin inositol içerikli bir takviye kullanabilirsiniz .

Rabbim en kısa zamanda tekrardan hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşallah herşey gönlünüzce olsun Amin

Egzersiz yuruyus cok dogru bir karar.. bir de glutensiz beslenmeye gecerseniz hem insulin direncinize hem kilonuza hem de yumurta kalitenize olumlu katkida bulunur. Yasiniz cok genc, Allah hayirlisini nasip etsin insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…