Yürüyüş yaparken ellerim şişiyor

wisper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2008
1.960
0
o kadar şişiyor ki acımaya başlıyor.gün içerisinde bir şeyim yok.gerçi ayaklarım öğlene kadar ayakkabının içinde davul gibi oluyor.dr a gittim dolaşım bozukluğu yok dedi 1 hap verdi günde 1 tane kullanacakmışım.kullandım ama faydası yok.

rahatsızlığım yürüyüşe başladıktan yaklaşık 20 dk sonra oluyor ve ellerimi açıp kapayarak rahatlatmaya çalışıyorum.mesela 2 saat oldu yürüyüşten geleli ama ellerim şişliği yeni yeni iniyor.

çok geçmiş olsun.doktorunuza yürümekle şiştiğini söyledinizmi.ilk defa duydum bu rahatsızlığı inanın yanlış bilgide vermek istemem ama doktorunuzun dediği gibi dolaşım bozukluğudur.yürüyüş esnasında şişme oluyomus

bu bana da oluyo dikkat ettim özellikle yürürken
mesala parmağımda yüzükle uyusam sabah o yüzük çıkmazgün içinde sürekli şişer durur
ayaklarım acır basamam o derece şişer
neden acaba bilmiyorum

bi cesit alerji olabilir bence canım yürüyüşle alakalı degilde vücut ısınla alakalı. yürümeye basladıktan 20 dkka yani terledigin dönemlerde oluyordur.

o bendede olii..spor yaparken elelrim şişer kızarız ve kaşınır...vücuttaki fazla su-tuz yüzünden..ve işin ilginç yanı tuzla aram hiç yok ama su tutan bir bünyem var..yani takacak bişi deel...sporunu yap tuzu azalt ve suyu arttır...iyi sporlar

bende de var.ama acı falan olmuyor.doktora gittim.dolaşım bozukluğu yok,normal dedi .

Egzersiz: Spor yaparken ya da spor yaptıktan sonra ellerinin şişmesinden yakınanların sayısı hiç de az değildir. Nedeni tam olarak henüz anlaşılmış değilse de, bu duruma kasların artan enerji ihtiyacına karşılık kan damarlarının verdiği tepkinin neden olduğu düşünülür. Egzersiz sırasında kalbe ciğerlere ve kaslara doğru kan akışı artar. Ancak bu esnada ellere daha az kan gitmeye başlar ve eldeki damarlar buna tepki olarak genişlediğinden, egzersiz sırasında eller şişiyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum bir böcek ısırığı olabilir, aşırı sıcaklık, yüksek tuz tüketimi ya da vücuttaki hormonal değişikliklere bağlı olabileceği gibi, burkulma, parmağın herhangi bir yerde sıkışması, parmakta meydana gelen döküntüler, sıvı tutma, enfeksiyona maruz kalma veya yaralanma gibi durumlar nedeniyle de meydana gelebilir.
Parmak şişmesi aynı zamanda bursit, karpal tünel sendromu, tırnak çevresindeki selülit, ganglion kisti, enfeksiyon, osteoartrit, romatoid artrit ve septik artrit, mantar enfeksiyonu gibi altta yatan bir sağlık sorunu sonucu olabilir. bunlarla ilgili detaylı bilgi şu adreste var:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hamileyken vucudumda ciddi oranda ödem vardı ve son zamanlarda yürüyüş yaparken ellerim şişiyordu. Ödem atinca o da bitti. Tuzu ciddi oranda azaltıp suyu arttırarak çözüm bulabilirsiniz.

X