yürüyerek yemek yeme sorunu

rabisp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2006
22
0
merhaba
16 aylık bir oğlum var. yürümeye başladığından beri sürekli hareket ederek ve yürüyerek yemek yiyor. ve gitgide yemek yedirme süreci zorlu ve benim açımdan sıkıcı bir hal almaya başladı. bebekken yerde oturtarak yediriyordum, şimdi ne yerde ne sandalyede oturmuyor. böyle çocuğunun arkasında dolanarak yemek yediren annelere hep kızardım oysa kaydirigubbakcemile3
mama sandalyesi almamı önerir misiniz? oturur mu bilmiyorum ki?
yemek yerken oturma alışkanlığını nasıl kazandırabilirim?
önerileriniz ve tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız?
şimdiden teşekkürler.

oğlum 4 yaşında, değil yürümek; koşarak,zıplayarak, top oynayarak, arkadaşlarıyla maç yaparak yemek yiyoruz.. yemiyor yemiyor yemiyor.. allah hastalık vermesin, yemek yemeyen çocuk çok zor.. o "erken yaşta yemek terbiyesi" zırvalarına artık inanmıyorum mafoldumben her çocuğun kişiliği farklı.. ama mama sandalyesini öneririm.. en azından birkaç öğün de ola kolaylık olur size.. benim küçük oğlum 13 aylık.. mama sandalyesinde yiyor şimdilik.. ama abisine baka baka koşarsa şaşırmam kaydirigubbakcemile3

Merhaba,

Çoook geç kalmışsınız mama sandalyesi almak için, neden bugüne kadar beklediniz ki? Benim kızım da 16 aylık, 6 aylıktan beri mama sandalyesinde yiyiyor. Yemek masada, mama sandalyesinde yenir fikri oluştu böylece. Anneannesine de sık gittiğimiz için oraya bir tane aldık. Şu anda benim kızım da normal sandalyede oturmaz sıkıldıgı an kalkıp gitmek ister. Tavsiyem hemen bir mama sandalyesi edinin. İlk başlarda biraz zorlanabilirsiniz ama kararlı olun, alışacaktır. İkea nın Antilop modeli mama sandalyesini tavsiye ederim. Hem ucuz(43 tl. civarıydı sanırım), hem hafif ve portatif, hem kolay temizleniyor hem de uzun süre kullanılabiliyor. Ben çok memnunum.

Kolay gelsin.

17 aylık oğlum var ve 6 aylıktan itibaren masamızın yanında mama sandalyesi duruyor
ama o kadar iştahsız bir çocuk ki mama sandalyesinde oturup yemeğini yemiyordu
yüksek yastığa yatırarak yedirdim takii 1 hafta öncesine kadar
ama biz ne zaman yemek masasındaysak oda yanımızda oturur ve önündeki tabağı çatalıyla ilgilenir
bende 1 hafta önce kararlı olup alıştırmaya başladım
eline kalem kağıt yada sadece mama zamanı ortaya çıkan oyuncakları verip bir yandan yedirmeye çalışıyorum

kesinlikle mama sandalyesi almanızı öneririm
yemeğini yemesede siz tabağını koyun önüne ve eline kaşığını yada çatalını verin
zamanla anlamaya başlayacaktır

Son düzenleme:

ahanda ayni benim oglani tarif ettiniz.
gerci bilgisayar oyunu oynarken yedirebiliyorum ,yada sevdigi cizgifilm izlerken. ve oda 4 yasinda, size ictenlikle katiliyorum ''cocuk terbiyesi'' hakkinda dediklerinize.

Allah yardimciniz olsun, bizimki sandalyedende tirmaniyordu ,ilgisini biyere toplayabilemedigim zaman.
kolay gelsin

kuzenimin 10 aylık kızı var çok hareketli bir bebek hiçbir zaman mama sandalyesine oturmadı. arabada oto koltuğunda kıyameti koparır uzun yola çıkmıştık. çok ağladığı gece uyku zamanında yolculuk yaptık. dışarda gezerken kullanılan arabasına bile oturmak istemiyor. sürekli hareket halinde çocuk oturmaya tahammül edemiyor.
hala yemeğini gezerken kucakta falan yer. bazı bebekler farklı oluyor

Bazı bebekler kolay uyum sağlıyorken, bazı bebekler daha dişli çıkıyor evet ama araba koltugunda oturmaktan başka şansı yoksa orada oturması gerekiyorsa oturacak. Ama eğer siz çok ağlıyor diye bir kere bile arka koltukta yolculuk yapmasına izin verirseniz, bir daha onu o koltuga oturmak neredeyse imkansız olacaktır. Aynı şekilde mama sandalyesinde durmuyor, ağlıyor, inmek istiyor diye siz oradan alıp aman yeter ki yemeğini yesin diye kucakta, tv karşısında, gezerken yemek verirseniz tabi ki mama sandalyesinde oturarak yemek yemeyi tercih etmeyecektir. Siz onu mama sandalyesinde yemek yemeye ikna etmeye çalışırken, bir saat sonra tv karşısında elinizde tabak bir şeyler atıştırıyorsanız çocuk yine sizi örnek alacak ve yemeyecektir. Bazı şeylerin tercihi olmamalı, kesin ve net sınırlar çizilmeli. Mesela bebek arabasında durmak istemiyorsa ve yürümeyi de biliyorsa bir daha kullanmazsınız, yürümeyi tercih etmiştir, edebilir. Çocuklar sınırlar net çizildiğinde, bu sınırlardan taviz verilmediğinde inanın çok da güzel alışıyorlar. Ama anne yüreğimiz ile bu sınırları çizmekte zorlanıyoruz zaman zaman maalesef. İyilik yapmak isterken kötülük yapıyoruz. Aman oto koltugunda ağlamasın derken bir kaza oluyor camdan uçuyor, aman yeter ki karnı doysun derken karnını orda burda doyuran yeme adabını ögrenemeyen, yarın bir gün kreşe gittiğinde masada oturup yemek yemediği, orda burda dolaştıgı için uyumsuz damgası yiyen çocuklara sahip oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…