Yürüteçler zararlı çıktı

bneim oğlumda 4-5 ayda emeklemeye başladı 6-7 aylıkken ayakta dikilebiliyordu. günde 10-15 dk kontrollu olarak bindirdim 7 aydan sonra. hoşuna gidiyordu. 8-9 aylıkken kendi başına 4-5 adım atabiliyordu. kayınvalideme yürüteç kolay geliyyordu ona koyalımda yemek yiyelim gibi gerekçelerle daha uzun süre üzerinde kaldı çocuğumun yürümesini beklerken artık adım atmaya üşenir oldu. çok hareketli emeklemeye devam ediyor , ayağa kaldırmaya çalıştığımda ise poposunu yere koymak istiyor. yaklaşık son bir aydır yürütecini ortaya bile çıkarmıyorum.bugunlerde yeniden adım atmaya cesaret etmeye başladı. gecikmeyi yürütece bağlıyorum. yürüteci karnı ile ittiği için ayağa kalkınca da öyle yapmaya çalışıyor ve dengesi bozuluyor. ayak üstü uzun zaman dikilebiliyor ama henüz yürümüyor. artık sadece ellerinden tutarak yürütüyorum. ayakkabı aldlım, dışarda bile bazan arabasından indirip yürütüyorum, tabi kendi isteği üzerine.. yürüteç üzerinde kendini kontrolsüzce geriye attığı için ileriki yaşlarda bel sıkıntılarının da ortaya çıkabileceğini duymuştum. bu da beni endişelendiriyordu. sanırım artık kolay kolay bindirmem

bende 2 çocuğumu 7,5 aylıktan itibaren bindirdim, büyüttüm erkenden yürüdüler bir fiziksel problemleri yok şükür belkide şanslı olanlardanız bilmiyorum ama çevremde herkez kullanıyordu eskidende şimdide.

sanırım en sık yaptığımız hata bu..

eskilerde bizi bindirdi bize bişey olmadı filan..

ama bebeklerimizin illede başına çok öenmli bişey gelmesine gerek yok ilerde erkenden yorulma bel bacak ağrısı şeklinde kendini gösterebilir zararları..

bence geleceği için sağlığına yatırım yapmak adına yürüteç kullanmamalı..

evet annenin yükünü hafifletiyo kolaylık sağlıyo ama öncelikle onları düşünmeliyiz..

katılıyorum

canım kesinlikle katılıyorum alkisalkisalkis
farklı topiclerde aynı şeyleri söyleyip birbirimize katılıp duruyoruz habire farkında mısın :roflol:

canım kesinlikle katılıyorum alkisalkisalkis
farklı topiclerde aynı şeyleri söyleyip birbirimize katılıp duruyoruz habire farkında mısın :roflol:

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 öyle valla..

ama aklın yolu birdir yani:))

ben de eşimle sürekli tartışıyordum.ben evet o hayır diyordu. bunu buldu. okuttu bana asla bindirmem kızımda bindirdim bi sorun olmadı ama bile bile bindirmem artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…