• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yürüteçler zararlı çıktı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.066
30.547
1.123
61
Konya
Bebekler için kullanılan yürüteçler zararlı çıktı. İşte yürütecin şaşırtan zararları;
Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyledi.

Yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret eden Doğan, şunları kaydetti: "Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine sebep oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor.

Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor." Doğan'a göre, yürüteç kullanımı, bebeğe normal yollardan geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağlıyor.

Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar bebeğin kaslarını güçlendiriyor. Anne-baba elinden tutup yürütebilir.

BEN BUNU ÇOK ÖNCEDEN DUYMUŞTUM VE KIZIMDA HİÇ KULLANMADIM.
BELKİDE BUNDANDIR DAHA 11 AYA GİRMEDEN YÜRÜMÜŞTÜ.

Evet yürütecler cok zararli.. Cocuklarin yürümesini geciktiriyor.. Ben büyük cocugumda kullanmamistim, cocugum 10 aylikken kosturuyordu. Kücük oglumda kullandim cocuk 13 aylikken ancak yürüyebildi. Kaslari yürütecin rahatligindan dolayi gelismemis..Doktor yürüteci atin dedi. Bir biraktim yürüteci, cocuk 1 ayda yürümeye basladi..

kızlar bende tereddütle yaklastım oğlum 6 aylık bindirmek istiyodum ama bindirmiyeceğim

şimdi ben ne yapsam acaba benım kı 3 bucuk aylık sımdıden yurutec alıyımda yakında bınebılecek dıye düşünüyordum :uhm:
bu yazı dikkatimi çekti şimdi almıcam yürüteç falan eger kızımın yürümesini geciktiriyorsa almam tabiki:emir_bebek:a.s. teşekkürler bilgileriniz için

kızlar doğrusu ben inanmıyorum çünkü benim üç çoçuğum var ve üçünüde yürüteçe bindirdim ve üçüde yaşına girmeden yürüdü hatta en küçük kızım şu anda 11 aylık ve yürümeye geçen ay başladı vede hiç brinde bir sorun yaşamadım. tam tersi yürüteçin yararrı oldu bana..

Zaraliysa Niye Yürüteç Var Ya Kaldirsinlar Ozaman.bende çok özenirdim Ama Bunlari Okudauktan Sonra Bindirmeme Karari Aldm Zaman.yürüteçler çocuk Için Değilde Anneler Için Rahat çocuk Için Zararli Sanirim.

kızlar doğrusu ben inanmıyorum çünkü benim üç çoçuğum var ve üçünüde yürüteçe bindirdim ve üçüde yaşına girmeden yürüdü hatta en küçük kızım şu anda 11 aylık ve yürümeye geçen ay başladı vede hiç brinde bir sorun yaşamadım. tam tersi yürüteçin yararrı oldu bana..

Aynen sana katılıyorum.Bende oğlumu yürütece bindirdim ve oğlum tam 10 aylıkken yürümeye başladı. Şimdi 7 yaşında ve Allaha şükür problem yok. Yürüteç biz annelere faydalı biz elini tutup yürütsek ne kadar yürütebilirizki. a.s

Bizim doktorumuz da bindirmeyin demişti ama doğrusu ben bindirdim.Buna rağmen oğlum 10 aylıkken yürüdü.şu an 3.5 yaşında ve bir problem yok.o zaman valla yürüteç benim elim ayağım olmuştu.Çünkü sürekli ellerinden tutup yürütmemi istiyordu.

Sayın Doç. Dr. Metin Doğan'ın açıklamasına saygım var,benim kızım ele avuca gelmeyen bir çocuktu,5aylıkken yürüteç almaya karar verdim hatta bunu doktoruna da söyledim,erken olduğunu söyledi ama ben kızımın hiç durmadığını kendi başına özgürce hareket etmek istediğini söyleyince günde 10dakikayı geçmemek suretiyle yürüteç önerimi onayladı,benim cimcimeye 10 dakika yeter mi,üstünden alamadımki onu,inanın yürütece biniyordu ve resmen F1 pilotu gibi büyük bir süratle bulduğu heryere gerinip çarpıyordu,9 ayı bittiğinde yürümeye başladı ve şuanda 12 yaşında maşallah gayet sağlıklı bir kız.Ama tabii bu demek değildirki yürütece binen çocukta bir problem olmaz,olabilir.
O yüzden bebeklerinizin doktoru ne tavsiye ederse onu uygulayın.

Banada cocuk doktorumuz soylemisti zararini, ben kullanmadim hic oglum 10 aylikken yurudu....
ikinci oglumdada kullanmayi dusunmuyorum.

Benim bildiklerim su, zaten bir cocuk daha emeklemiyorsa kendi tek basina yani destek olmadan oturamiyorsa kesinlikle yürütece konmamalidir, ayrica bütün gün icinde birakmak tabikide cok zararli ama bence günde 1 veya 2 saat bölüm bölüm bir sekilde cocuklari yürütece koymak hicte zararli degilmis, bunu bana cocuk doktorumuz söyledi.

Bebekler için kullanılan yürüteçler zararlı çıktı. İşte yürütecin şaşırtan zararları;
Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyledi.

Yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret eden Doğan, şunları kaydetti: "Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine sebep oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor.

Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor." Doğan'a göre, yürüteç kullanımı, bebeğe normal yollardan geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağlıyor.

Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar bebeğin kaslarını güçlendiriyor. Anne-baba elinden tutup yürütebilir.

Ayrıca erkek çocuklarına, testislere basınçtan dolayı da zararlıymış.a.sa.s

benim kuzenimin çocuğu da yürütece çok bindi şu an 14 yaşınd ve hala ayağının parmak ucuna yakın kısmıyla yürüyor topuklarına basmıyor topuklar havada, düzeltemediler bir türlü bu yürüme biçiminden dolayı da çabuk yoruluyor, profesyonel anlamda spor yapması da zor, yürüteç yadigarı oldu ona, yürüteç lehine yorum yapan arkadaşlara şaşırdım onların çocuğunda sorun olmaması doğru olduğunu göstermez, doktorlar da sonuçta bişey biliyolar ki söylüyolar, araştırma sonuçlarına göre konuşuyorlar..

görümcemin oğluda parmak uçlarında yürüyo topukları neredeyse erimeye başladı..şimdi 7 yaşında özel ayakkabılarda fayda etmedi ya ameliyat olacak yada öyle kalacakmış..
benim kızımda 3 aylık hiç düşünmüyorum yürüteç falan..

bende duymuştum zararlı olduğunu, bizde kullanmayacağız.:1closedeyes:

valla oğluma almıştım... bindi ama öyle saatlerce değil en fazla 15-20 dak. duruyodu üstünde.. 11 aylıkken yürüdü, yürüyene kadar da emekleme, tutunarak yürüme gibi aşamalar da kaydetti... hiçbir zararını görmedim, kızımı da bindiricem, tabii ööle saatlerce değil....

Back