Çocuk Hastalıkları !!!yürüteç!!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

KBY

Yupukçuk böceğimmm
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
148
3
96
İstanbul
yürüteç hakkında bi olumlu şeyler duyuyorum bi olumsuz!karar weremedim.bebeğim 7 aylık acaba alsam mı?kullanabilir mi şimdi?sağlıksız olduğunu duymuştum hala gel gitler yaşıyorum alsam mııııı almasam mı?kullanan we bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cewaplarınızı bekliyorum

canım benim kızım 7.5 aylık ben 1 aydır çok sık olmamak şartıyla yürütece koyuyorum.çok hareketli bir bebek doktorum yürüteci önermediklerini ama illa koyacam diyorsan 7 aylıktan sonra günde en fazla toplam yarım saat kullanabileceğimi söyledi.bende bir sürü olumsuz şey duyup okudum ama yiğenlerimde yürüteç kullandılar ve hiç sorun yaşanmadı.onlarıda görünce kullanmaya karar verdim.tercih meselesi yani.

arkadaşım bende senin gibi çok kararsızdım yürüteç aldım ama sadece günde yarım saat hatta bazen hiç yürüteçe bindirmiyrum bebeim dokuz aylık isterrsen al ama ona saatlerce binmesin biraz onunla vakit gecirsin oynasın sonra sen tekrardan kendi kendine emeklesin emeklemek kalça kaslarının gelişmesine yardımcı oluyormuş bebekler daha çabuk yürüyormuş ama biz anneler bebeeğimizi hiç bi şeyden mahrum bırakmak istemiyoruz(psikolojik olarak da rahatlarsın alırsan canım bebeeğini mis gibi kokulu kokulu öptümmmmmmm)

bende çok duydum kalça çıkıgı olur bacakları ayrık olur
etrafımda birtane bebekte görmedim bu sorunları
kuzenlerim var 9 11 12 14 yaşlarında hepsinin bebekliğini hatırlıyorum hepside yürüteçte gezdi en ufak bir sıkıntı olmadı
bende kızımı bindirdim ve bindirine kadar hamur gibi olan kızım inanılmaz hareketli bi bebek oldu
kendisiyle aynı ay dogan bebeklerden çok daha önce oturabilmeye hareketlerini kontrol edebilmeye başladı
algıısı inanılmaz gelişti
birkaç bebek biryerde yatarken digerleri uzanmak istedigi şeyi alamazken benim kızım kendine çekerek bişekilde ulaşabiliyor
ben çok büyük farklar gördüm kızımda yürütece bindikten sonra
ayrıca 5 ayı dolmuştu sanırım ilk başladıgımızda hergun 5 dkyle başladık
yavaş yavaş artırdık
ve çok yakın zamanda kalça ultrasonu çektirdik gayet saglıklı hiçbir sıkıntı yok

yani şimdiki doktorlar çıkardı herkes kullnıyodu önceden ben daha önce hiç duymmamıştım çevremden bizde 5. aya girecez ama genede sorcam doktorumuza

arkadaslar benım yegenlerımde kullandı.allaha şükür bır problem olmadı.fakat gözünüzün önünden de ayırmayın yürüteçdeyken çünkü bir yere takılınca devrılıyor.benım yegenım cok hareketlıydı devrılmıştı öyle...

Annemin anlattılarına göre yürüteç üzerinde soğan yerken düştüğüm ve bir daha da asla binmediğim tekerlekli araç vay be:)
Bu arada kkelle soğan yiyormuşumkaydirigubbakcemile3

cnm benim bebeğim 6aylık 15gündür felan yürütece koyuyorum rahatladım valla çünkü çok hareketliydi inanılmaz yoruyodu şimdide pk fazla durmuyo ama 10dak durması rahatlatıyo bide herşeyi daha çabuk kavramaya başladı mesela altına yaptığında hep yatak odasında alırım eğer yürüteçdeyse direk odaya gider ağlar yanına gidince ne oldu oğlum diyorum gülüyo çıkmıyo odadan altını alana kadar benim kardeşimde bindi hiç zararını görmedim 1yaşında yürümeye başladı şimdi 7yaşında bacaklarında felan da sorun yok gayet sağlıklı ben tavsiye ederimopuyorumnanaktan

arkadaşlar zaten yürütecin zararları hemen belli olmuyor ergenlik döneminden sonra çıkmaya başlıyor.gelişmiş ülkelerde yürüteç yasaklandı.bir bebeğin yürümesi hareketlenmesi genetik ve çevreseldir.eskiden çok kullanılırmış o yüzden bizim ülkede 5 insandan 3 ü bel agrısı çekiyor.bırakın halının üstüne kasları gelişsin kolları güçlensin yanınıza gelmek için uğraşsın.allah korusun ev kazalarından ölen bebeklerin %75 i yürüteç yüzündenmiş.ne olur dikkat edin herşeyin en iyisi bebeklerimizin olsun. onun yerine mama sandalyesi alın yemek yeme düzenine alışsın üstelik %100 güvenli ve kullanışlı o orda oyalanırken siz bulaşık yıkarsınız habire nereye gitti birşey mi kıracak demezsiniz....

bizim yürütecimiz var ama kızım suan 1 yasında 10 aylıkken bindirmeye başlamiştim ama günde 10 dk.oda yaninda duruyordum halının önüne oturuyordum o gidip geliyor çekecek edecek bişeyde olmadigi için rahat ediyorum ama kesinlikle bende mama sandalyesini tavsiye ediyiyorum iş yaparken emniyet lkemerinide baglayınca çok daha güvenli oluyor.asla yürütüceinde bırakmam..sende istersen az az da olsa koyabilirsin ama biraz erken canim ya daha 7 aylık istersen 1 2 ay daha geçsin benim fikrime göre

aynen katılıyorum..esila nın doktoru da mümkünse hiç yürüteç kullanmayalım dedi çok zararlıymış ilerki hayatı için kaslarının ters yada erken calışmasına neden olup ya 1kaç sene sonra yada ilerde kas omurilik bel ağrılarına neden oluyormuş evet yürüteç rahat olabilir hele benim gibi zıpır bir kızı olan için 7 aylık kıpır kıpır ve sürekli ilgi istiyor ama gel gelelim onun sağlığı herşeyden daha önemli biraz daha yorulalım ama bebeklerimizin sağlığını bozmayalım derim..sağlıkla kalın opuyorumnanaktan

canım bende kullandım yürüteç bebeklerim onun sayesinde çabuk yürüdüler bence iyi bir yardımcı doktorlara kalsa herşey yasak yinede sen bilirsin tabi

benım bebegım de cok hareketlı yerde bırakıyorum emekleyerek her deliğe giriyor.mutfakta işim olunca gözümün önünde olsun diye koyuyorum.bazen de kendı sıkılıyor bınmek istiyor.zararı bu aylarda cıkmayabılır ama ben de cok sık kullanma taraftarı degılım dıkkatlı olmak lazım

vallahi benim oğlum 9 ay 20 günlük ve ben yürüteç kullanıyorum.8 aylık olmuştu ve inanılmaz hareketsizdi,bizi çok şaşırtıyordu.bırakın emeklemeyi falan yüzü koyun bile dönemiyordu,oturamıyordu.hareketlenmesi için yürüteç aldım ve şimdi inanılmaz hareketli bir bebek.evet ben de abartmıyorum yürüteçi çok kullanmamaya dikkat ediyorum ama ben bebeğimin hareketlenebilmesi açısından faydasını gördüm.gerçi hala emekleyemiyor ama sanırım direk yürüyecek o yüzden böyle.

canım benim oğlum şu an 17 aylık,bende 7 aylıkken yürüteç aldım ve rahat ettim,hareket özgürlüğü sağlıyo bence yürüteç,zarar değil çok yararını gördüm,oğlum çok tombuldu ama 13 aylıkkende yürüdü.hiçte problem yok yürümesinde.ama günde 2 satten fazla bindirmemeni tavsiye ederim,her 20 dk filan indir bacak araları dinlensin

arkadaşım bu söylediğin bence 100de 1 ihtimal bu sadece yürütece binenlerde değil binmeyenlerdede olabilecek birşey
ben sanmıyorumki kimse çocugunu yürütece bindirip üstünde saatlerce bıraksın
ben kızımı yere oturtup oyuncaklarınıda veriyorum yerlerde yuvarlanıyor oynuyor
mama sandalyesindede oturtup peşimde gezdiriyorum evde benimle masaya alıp birlikte yemek yiyoruz
ama aralarda yürütece binip evin farklı yerini kendi kendinede keşfediyor bundanda haz alıyor
bazı günler hiç binmiyor ama ben dikkatli kullanıldıgında bir sakınca görmüyorum
vurdumduymazca saatlerce bebek üstünde bırakılacaksa bende karşıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…