Bebek Beslenmesi Yürüteç kullanılmamalı mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Merhaba,

6. ayını doldurmuş bebeğim var. Ayağa kaklıp ayakta durmaya çok hevesli. Artık ana kucağına yatırınca eskisi kadar hoşnut olmuyor. Huysuzlanıp, ağlıyor. Yere bıraktığım zaman da emeklemeyi tam olarak henüz beceremediği için yüzü koyun kıvrılıp, yine sıkılıp ağlıyor. Yürütece koymayı düşündük ama uzmanlar yürüteç zararlı diyor. Bknz. http://bebekler.name.tr/bebek-gelis...ame.tr/bebek-gelisiminde-yurutec-orumcek.html
Dikkatli gözetmek şartı ile yürüteç kullansam mı? Yürüteç kullananlar ya da asla kullanmam diyenler bana bu konuda akıl verebilir misiniz?
 


Benim annem kullanmamış, ki çocuk doktorudur. Bence de faydasından çok zararı var. Bırakın ya elleriyle sizden destek alsın ama kendi gayretiyle kendi ayakları üstünde dursun, ya da yine kendisi çabalayıp çekyata koltuğa falan tırmanarak ayakta dursun. Bir yere oturup bacaklarını kullanarak hareket etmeye alışması bence doğru değil, ayrıca o şekilde kasıkları da zorlanır.

Siz gözetmekten bahsederken sanırım yürüteçle beraber evde tur atıp kendi kendine zarar verme olasılığından bahsettiniz. O da doğru. Gerçi bir yerden sonra o zaten kaçınılmaz olacak ama bence en önce bebeğin fiziksel gelişimine köstek olduğu için kullanılmamalı. Bırakın kasları yürüteç desteği olmadan, sağlıklı bir şekilde gelişsin diyorum acizane.
 
2 buçuk aylık kızım var bende kullanmayı düşünmüyorum. gerikirse akşama kada relinden tutup yürütmeye çalışırım ama yürüteç kullanmıycam.
 
benim 11 aylık kızım var kesinlikle yürüteç kullanmadım ve kimseye de tavsiye etmiyorum
hem sağlık açısından iyi değil hem de çocuğu tembel alıştırıyo
mesela benim kızm 5 aylıkken emekledi
10 aylıkken de yürümeye başladı
yürüteç kullansaydım belki de bu süre uzayabilirdi
 
ben de çok kullanılması taraftarı değilim fakat ben arasıra mecbur kalıp kullanıyorum.mutfaktayken sadece ben iş yaparken koyuyorum yürütecine görüyorum ne yaptığını.diğer zamanlarda kullanmıyorum beraber oturup oyun oynuyoruz.bacak kaslarını geliştirmediğine de inanıyorum.
 
konuyu acan arkadasin oglu sanirim artik yuruteci kullanabilecek duruma gelmistir,bayag zaman gecmis.Annem ne bende ne ablamda yurutec kullanmamis,9 aylik yurumusuz,ablam kendi oglunda 6 ayindan itibaren yurutec kullandi,o da masallah 9 aylik yurudu.Yurutecle erken yurumenin gec yurumenin alakasi var mi yine de bilemem,ama elbette oncelik cabuk yurumesi degil,onlarin narin kemiklerine zarar gelmemesi.Bebegim 1 ayini doldurdugundan beri gunde 2 defa jimnastik yaptiriyoruz(doktorun onerdigi sekilde elbette),gecen aya kadar ayak ucuna basmasina bile izin vermiyordu doktorumuz,kalca cikikligina sebep olabilir diye.1 aydir da gunde sadece 4-5 defa jimnastik hareketlerine kollarindan tutup ayaga kalkmasina ve 2 saniye ayak ucunda basmasi eklendi.Cok sukur bebegimin belki de bu hareketler ve masajlar sayesinde kas yapisi guclu gelisiyor ve gunden gune ayakta durmaya hazir hale geliyor.Uzun lafin kisasi,6 ay hic ayak ucunda durmamis,hic kaslarini calistirici hareketler yapmamis bir bebegi ne yurutmeye calismak ne de birden bire yurutece koymak guvenli.Hepsini yavas yavas yapmalilar,nihayetinde onlar hevesli gozukseler bile bu hareketlerinin zararlarinin farkinda degiller.
 
ilk olarak şunu sorayım.yürüteçe koymaktan kastınız ne.sabahtan akşama kadar çocuğu yürüteçte mi bırakmak,yoksa 10-15 dk oyun veya değişiklik olsun diye veya anne işini yapsın diye geçici olarak koymak mı????ben yürütecin bir zararı olduğunu düşünmüyorum.çevremde bir çok insan kullandı.hatta ablamın oğlun da kullandık.çok şükür gayet sağlıklı gelişti.1 yaşında da yürüdü.şunu da sorayım.kanguru kullanan var mı?sonuçta ordada aynı şey oluyor.kasıklarından havada duruyor.bence eğlence amacıyla kısa süreli koymanın bir sakıncası yok.uzmanlarda kısa süreli kullanımın zararlı olduğundan bahsetmiyor.benim düşüncem bu.ben daha doğmadan oğlum için yürüteç aldım.kullanılmak üzere odasında bekliyor.7-8 aylıkken kullanmayı düşünüyorum.bir de şu mesele var.her anne çocuğu için en doğru olanı bilir.çocuğunuzu takip edin.bakalım hazır mı uygun mu?
 
kızım daha 14 gunluk emekleme ya da yurume zamanına gelınce yurutec kullanmayı dusunmuyorum
 
oğlum 7.5 aylık yürüteç almıycam dıyordum bızım oglan emeklemeye degıl yürümeye hevesli cıktı o yüzden alayım mı diy edüşünüyodum ama yorumlardan sonra vazgectım zaten calısan bır anneyım evde aksamları bıkac saat te oyalayamayacakmıyım dedım kendıme zaten alsamda az bır sure kullanıp belkıde yürüyecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…