• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yürümeyi öğrenmek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ali's Mother

seni seviyorum meleğim
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
2.761
1
116
Ankara
Doğum sonrası: Adım atabilir ancak dik tutulduğunda bedeni bükülür.
Beş aylık: Kucakta ayağa kalktığında, kendi ağırlığına biraz dayanabilir.
Altı aylık: Kucakta ayağa kalktığında, ağırlığını dengeler ve ayaklarını iter.
Yedi aylık: Eşyalara tutunarak ağırlığını destekler.
Sekiz aylık: Eşyalara tutunup dengesini ayarlar.
Dokuz aylık: Otururken ayağa kalkmak için kendini itebilir.
On aylık: Birine ya da bir şeye tutunarak ayakta durabilir.
On bir aylık: Yalnız başına ayakta durur; ayaktayken bir şeye uzanmak için eğilebilir. Güvenli bir biçimde ayağa kalkıp oturabilir; iki elinden tutulursa yürüyebilir.
On iki aylık: Bir elinden tutulursa yürüyebilir ancak bırakılırsa dengesini kaybeder ve düşebilir.
On üç aylık: Düzgün yürüyebilir ve eşyalara tırmanabilir.
On dört aylık: Ayakta dururken bir şey almak için dengesini kaybetmeden eğilebilir.
On beş aylık: Basamakları tırmanıp, inebilir ve yalnız başına gayet güzel yürüyebilir.
On altı aylık: Koşar, ancak hala çok düşer; dengesini kaybetmeden bir ayağının üzerinde durur; arkasındaki bir oyuncağı çekebilir.
On yedi aylık: Tüm yönlere yürür, daireler çizebilir ve merdivenleri çıkar.
On sekiz aylık: Toplara vurur, güvenle koşar ve dans eder.

sağol canım çok rahatladım benim oğlum 12 aylık ve elele yürüyoruz bende tek başına yürümediği için endişeleniyordum artık 13. ayı bekleyeceğim:icecream:

sağol canım çok rahatladım benim oğlum 12 aylık ve elele yürüyoruz bende tek başına yürümediği için endişeleniyordum artık 13. ayı bekleyeceğim:icecream:

meraklanma canım benim oğlum 7 aylık elinden tutunca yürüyor ama eltimin oğlu 13 aylık hala yürümüyor seninkide, hepimizinkide en kısa zamanda yürür inşallah:nazar:

Back