- 24 Eylül 2020
- 966
- 680
- 53
- 36
- Konu Sahibi Sardunya21
-
İletişim sorununuz var.7 senelik evliyim. Saglik personeliyim. Esim de kamu da memur. Evlendikten snra universite okudum tekrar. Bitirdim de. Bu sure icinde uzak kaldik birbirimizden. Ama topladik yine de. Okulum il disindaydi cunku.
Okul biteli 2 sene oldu. Tam gezelim tozalim derken pandemi cikti. O yurtdisi , yurtici gezi hayalleri, dogaya acilma hayalleri yalan oldu. Evde tikilip kaldik. Saglik personeli olmanin dezavantajini zaten yasiyrm. Yorgunluk, tukenmislik, caresizlik, insanlarin umursamazligi derken panik atak ve obsesif oldm iyice.herseye pis ve kirli gozuyle bakiyrm. Esimle bu konuda kavga ediyrz surekli.
Ocak ayinda hamile kaldm ve guzel gidiyor simdilik. Oglum olacak insallah. Bu obsesyon yuzunden esimle surekli kavga ediyrz. (bu kadar takintili olmamin bir diger nedeni gecen sene 20 haftalik kizimi kaybetmem). Ama son zamanlarda eften puften seylere kavga etmeye basladik. Gecen cok guzel yemek yapmsm. Pilavi da iftara yakin yapayim ki sicak sicak yesin dedim.e malum hamilelikten ve is yorgunlugundan dolayi sizmisim. Iftara yarim saat var. Neden beni uyandirmadin dedim. O da bana kizmaya basladi iftar vakti uyuyani da sende gordum diye. Ben ona kiyamazken bagirdi bana. Bi küstü. Tam 1 hafta konusmadi. Hadi baristik. Dun yine kavga ettik. Bazlama yapmistim, piserken kabarmadi nedense. Annesine anlatirken guzel olmadigini, kabarmadigini falan anlatiyor. Ben de kizdim buna . benim eksi yonlerimi neden anlatiyorsun diye.
Kayinvalidem yazin ki bi konusmamizda ciddi ciddi " annen sana hicbisey ogretmedi mi, neden beceremiyorsun hicbiseyi" demisti. Buna istinaden anlatmasina kizmistim dunku meselede. O bana bagirdi, ben de ona. E yine konusmuyoruz. Ben bunaldim artik. Hamileyim. Baskasi olsa el ustunde tutar esini, cocugunu. Ama yok. Bana acimiyor, ondan gectim karnimdaki etkilenir diye de dusunmuyor.
Kac aydir canim karpuz cekiyor. Kis gunu asere asere karpuz aserdim. Binbir nazla aldi.
Sanirim bunaldim artik. Hormonlar mi, yoksa gidisattan midir nedir hic mutlu degilim. Bebegim de etkileniyor. Ne yapmam gerek bilmiyrm. Bana bir akil verin nolur?
Pandemi,stres ve ilk cocugunuz ise ne yapacagini bilememe hali olabilir.Esler surekli calismaya alismissa birden bu ikisini 7-24 ayni evde tutmak zor oluyor.Biraz aliskanliktan kaynakliyor.Kv' denszilik etmis.Annem en azindan bana sizin gibi langur lungur konusmamayi ogretti diyebilirdiniz.İcinizden tabi :)7 senelik evliyim. Saglik personeliyim. Esim de kamu da memur. Evlendikten snra universite okudum tekrar. Bitirdim de. Bu sure icinde uzak kaldik birbirimizden. Ama topladik yine de. Okulum il disindaydi cunku.
Okul biteli 2 sene oldu. Tam gezelim tozalim derken pandemi cikti. O yurtdisi , yurtici gezi hayalleri, dogaya acilma hayalleri yalan oldu. Evde tikilip kaldik. Saglik personeli olmanin dezavantajini zaten yasiyrm. Yorgunluk, tukenmislik, caresizlik, insanlarin umursamazligi derken panik atak ve obsesif oldm iyice.herseye pis ve kirli gozuyle bakiyrm. Esimle bu konuda kavga ediyrz surekli.
Ocak ayinda hamile kaldm ve guzel gidiyor simdilik. Oglum olacak insallah. Bu obsesyon yuzunden esimle surekli kavga ediyrz. (bu kadar takintili olmamin bir diger nedeni gecen sene 20 haftalik kizimi kaybetmem). Ama son zamanlarda eften puften seylere kavga etmeye basladik. Gecen cok guzel yemek yapmsm. Pilavi da iftara yakin yapayim ki sicak sicak yesin dedim.e malum hamilelikten ve is yorgunlugundan dolayi sizmisim. Iftara yarim saat var. Neden beni uyandirmadin dedim. O da bana kizmaya basladi iftar vakti uyuyani da sende gordum diye. Ben ona kiyamazken bagirdi bana. Bi küstü. Tam 1 hafta konusmadi. Hadi baristik. Dun yine kavga ettik. Bazlama yapmistim, piserken kabarmadi nedense. Annesine anlatirken guzel olmadigini, kabarmadigini falan anlatiyor. Ben de kizdim buna . benim eksi yonlerimi neden anlatiyorsun diye.
Kayinvalidem yazin ki bi konusmamizda ciddi ciddi " annen sana hicbisey ogretmedi mi, neden beceremiyorsun hicbiseyi" demisti. Buna istinaden anlatmasina kizmistim dunku meselede. O bana bagirdi, ben de ona. E yine konusmuyoruz. Ben bunaldim artik. Hamileyim. Baskasi olsa el ustunde tutar esini, cocugunu. Ama yok. Bana acimiyor, ondan gectim karnimdaki etkilenir diye de dusunmuyor.
Kac aydir canim karpuz cekiyor. Kis gunu asere asere karpuz aserdim. Binbir nazla aldi.
Sanirim bunaldim artik. Hormonlar mi, yoksa gidisattan midir nedir hic mutlu degilim. Bebegim de etkileniyor. Ne yapmam gerek bilmiyrm. Bana bir akil verin nolur?
35 yaşındayım ben de hiç güzel yemek yapamıyorum. Hiç eksiklik gibi hissetmedim vallahi. Annem de öğretmedi evet. Gerçekten 2 kız kardeşiz mutfağa sokmazdı annem, gidin dersinizi çalışın gidin gezin ilerde nasıl olsa öğreneceksiniz derdi. Eşimin aile tarafı yemeğe geldi ise yemekleri eşim yapar hiç gocunmaz, ben salata falan yapar yamaklık yaparım. Ki eşim doğulu ailesinde yemek yapmayı bırak mutfaga giren erkek yok, ama bazı kodları kırmak gerekiyor. E kabarmayan bazlama da bazlamanın sorunu, kabarsaymış allaalla =)) Biraz geniş olmak lazım. Çok takmamak lazım şu eş ailesinin gözünde nasılız, hamarat mıyız falan gibi şeyleri. Buyuz işte, bu kadar.Ben yemek yapmayı hic bilmem, ogrenmeye vaktim olmadi. Arada bir tarife 100 kere bakarak yaparim, ozel yemek canim isterse.. o yuzden yemek yapmayi bilmek, guzel yemek yapmak bana göre bir maharet değil.
Bu nedenle, guzel olmamismi dedi uzulmeyin
kendisi yapsin guzelini.
Kayinvalidenize, bir daha ki sefere, daha yararli seyler ogrendigim icin yemege temizlige vakit ayiramadim diyin. Onlarin tek becerileri bu oldugundan bununla övünüyorlar ve bilmeyenlere kucumseyerek bakiyorlar:)
Kesinlikle. Annemde beni sokmazdi mutfaga hic. Karpuz gibi büyüdük35 yaşındayım ben de hiç güzel yemek yapamıyorum. Hiç eksiklik gibi hissetmedim vallahi. Annem de öğretmedi evet. Gerçekten 2 kız kardeşiz mutfağa sokmazdı annem, gidin dersinizi çalışın gidin gezin ilerde nasıl olsa öğreneceksiniz derdi. Eşimin aile tarafı yemeğe geldi ise yemekleri eşim yapar hiç gocunmaz, ben salata falan yapar yamaklık yaparım. Ki eşim doğulu ailesinde yemek yapmayı bırak mutfaga giren erkek yok, ama bazı kodları kırmak gerekiyor. E kabarmayan bazlama da bazlamanın sorunu, kabarsaymış allaalla =)) Biraz geniş olmak lazım. Çok takmamak lazım şu eş ailesinin gözünde nasılız, hamarat mıyız falan gibi şeyleri. Buyuz işte, bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?