Yurtlar?

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
698
36
İstanbul
Devlet yurtları ve özel yurtlar hakkındaki bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Ücretleri, koşulları vs.

benim bildiğim kadarıyla

devlet yurtları elbet daha ucuz amaaa;

Odalar daha kalabalık, her devlet yurdu bir değil, kimisinde odasında wc ve banyo olurken kimisinde wc ve banyolar koğuş başlarında oluyor. Kimisinde yemekler yurt bünyesinde yapılırken kimisinde dışardan özel bir firma ile anlaşılıyor.

Özel yurtlarda herşey paranın imkanına bakıyor. Çok güzel imkanlar sağlayan yurtlar mevcut.

O yüzden hangi ilde üniversite kazandıysan, gidebilme olanağın olanları bire bir araştırman daha iyi. Çünkü bütün yurtlar aynı olmadığı için bir genelleme yapılamıyor

Benim gideceğim yerde yani Şebinkarahisar'da özel yurt yokmuş.
Bu sebepten devlet yurdunda kalmak zorundayım.
Devlet yurdunda da yedek sıradayım. Çıkacak mı bilinmez

o belli olmuyoki.gzl devlet yurtlarıda var mesela bn manisaya gdcm bnm gidecğm gzldi.özel yurt tabikiii dha avantajlıdır ama bnm gitçeğim yerde özel yurtalrın başındakiler iyi olmadığı için devlete gidiyorum.

hiç devlet yurdunda kalmadığım için bi fikrim yok ama özel yurtlar evin kadar çok rahat :icecream:
3 yıl boyunca eve çıkmayı düşünmedim hiç çok rahattı benim için
tabi ki ücretleri daha fazla oluyor ama değdiğine eminim

elbette özel yurtlar konfor açısından daha iyi,eğer maddi sorunun yoksa..devlet yurtlarında yemek,banyo,oda koşulları nda pek çok sorun çıkabiliyor.rahatına düşkünsen zor yani.tabi bunlar genel durum.bazı devlet yurtları var özellerden daha iyi,bazı özel yurtlar var özel demeye bin şahit ister.o birazda şans meselesi yani

Ben 2 yıl devlet yurdunda kaldım ankarada.Yurt iyiydi imkanları sınırlı ama olsun fiyatı çok uygundu harcamalarım da daha az oluyodu kredim bana kalıyodu hatta bazen hiç dokunmadığım bile oluyodu.Fakat her türden insan oluyo bazen katlanamıyosun.Yalnız kalma imkanın yok tv izleme şansın yok gece yatağına yatıp ağlayamıyosun bile.ama arkadaşlıklar dostluklar daha sıcak oluyo.Son 2 yılımda eve çıktım yurtta harcadığım paranın 2 katından bile fazla harcıyodum çok rahat olabiliyosun evde istediğin zaman yalnız kalıyosun istediğin zaman yat yemeğini istediğin zaman ye ama ev arkadaşların iyiyse böyle yoksa ev de cehenneme dönüşebiliyo.Özel yurtları bilmiyorum ama onların da fiyatları pahalı oluyo özel yurta çıkmak yerine ev tercih edilebilir.Çünkü özel yurt fiyatları daha pahalıydı ankarada

herkesin görüşü gördüğün gibi farklı :)

ben Mersinde devlet yurdunda kaldım ve çok rahattım odamızda wc banyo vardı ve haftanın 7 günü 24 saat sıcak suyumuz mevcuttu. Yemekler bir şirketle anlaşmalıydı ve çok güzeldi. Tek dez avantajı odamız 7 kişilikti ama onuda arkadaşlık sayesinde hallediyorsun. Tv izlemek aklıma bile gelmiyordu. Zaten akşama kadar okuldasın sonrasında oda kalabalık olunca oturup kızlarla sohbet etmekten vakit nasıl geçiyor bilemiyorsun.

Ama bi akrabamızın kızı hangi ilde unuttum ama o da devlet yurdunda ve çok şikayetçi. Yemekler ağza bile alınmaz diyor (yurt içinde yapılıyormuş) banyo ve wc ler en alt katta o da doğru düzgün temizlenmiyor bile demişti.

Yani anlıyacağın işin araştırmaya kalıyor

walla ben 3 yıl özel yurtta son sene evde tek başıma uzattığım son yarım dönem de devlet yurdunda kaldım...12 kişilik odada, nefret ettim birlikte yaşamaktan...aslında hepsini denemek lazım ama en rahatı özel yurt..ne bulaşık ne yemek ne çamaşır derdin var..süslen çık, akşam gel yemeğini ye yat...oohh mis gibiydi....

merhaba arkadaşım.bana soracak olursan özel yurdu tavsiye ederim.parası biraz tuzlu oluyor ama olsun en azından rahatın yerinde oluyor.heleki iki kişilik odadaysan değme keyfine.devlet yurtlarında bazı problemler yaşanıyor.devlette kaln bir arkadaşım telefonunu dahi şerj edemediğinden yakınıyordu.banyo doğru dürüst yapamıyorsun.çamaşırını dahi banyo yaparken yıkadığını alatıyordu.banyoda istediğin kadar kalamazsın dakikayla yani.ama bu her devlet yurdunda böylemi bilmiyorum.sonra yurdun kapılarında kilit olmadığı için dışarda hiç bişi bırakamıyordu.çünkü çalıyorlardı.ben özel yurtta kaldım.bu arada sivasta okudum.yurdum çok güzeldi.iki kişilik odadaydım.odamın içinde banyo vardı yani bir otel odası gibiydi.sana tavsiyem maddi durumun el veriyorsa muhakkak özele git.

bu arada eve çıkmayı düşünüyorsan onu da tavsiye etmem.evin sorumluluğu çok oluyor.yok yemek yap,yok bulaşık yıka,yok çamaşır,yok temizlik amaaaannnn işinmi yok allah aşkına.bir öğrencinin görevi bence sadece ders çalışmaktır.o yüzden ya devlet yurduna git yada özel yurda.

Ben Kocaelii'nde yarı özelyurtta kalıyorum. Yani normal devlet yurtlarında biraz daha pahalı. Ama fark sadece 20 ytl devlet yurtlarına göre çok rahat. Her odada 4 yatak var, ranza değil, 24 saat sıcak su, her odada banyo, tuvalet, az önce bir arkadaş bahsetmiş, telefon şarj etme sorunu varmış, bizim yurtta o da yok, her kişiye bir priz düşüyor. Bir tek yerlerde halı ve odalarda tv yok. Çok fazla rahatına düşkün olmayanlar için çok rahat bir yurt. Tek sorun, yemek ve kahvaltı için bazen sıra bekliyorsunuz o da her zaman değil. Ben rahatım valla!!!

Son düzenleme:
Devlet yurdunda yaşamak daha zor..Düşünsene odalar 12 kişi ve hepsini sevme şansın yok sevmediğin insanla aynı ortamı paylaşmak zor..Sende sorun olmasa bile diğer 11 kişi arasında mutlaka bişiler oluyor..Kavga hiç eksik olmaz devlet yurtlarında..Onun dışında etüt odaları hep dolu olur oturacak masa bulamazsın gidip odanda da çalışamazsın mutlaka bi kıl çıkar ya müzik dinler ya telefonda bağırarak konuşur vs vs..Banyo sırası gelmez..Sık sık su kesilir ya da sıcak su verilmezklava:Asla temiz bulamazsın...Kısaca nerde çokluk orda bilmem ne misali bir durum..Özel yurda gelince oda büyüklüğünü seçebilmen güzel..İster 2 kişi kal ister 4 ister tek başına..24 saat sıcak suyun,hazır sıcak yemeğin..Mutlaka temizdir, temiz olmasa bile hakkını ararsın bura pis gelin temizleyin dersin..Asla reddetme şansları yoktur..Devlet yurdunda nerdee adam bulcan şikayet etcende temizlik yapılcak hay yavrum hay..
Eve gelince evet güzel olur öğrenci evinde ortam,rahat olur,keyfin yerinde olur..Ama ev arkadaşlarını çok iyi seçmek gerek..Arkadaş başka ev arkadaşı başka..Ne kadar doluymuşum ben ya içimi boşalttım resmen..Eee çeken bilirbenneyaptımkibenneyaptımki

walla benim Ankarada ki devlet yurdunda 3 . yılım olcak..öncelikle 4 kişilik odada kalıyorum bulaşık çamaşır dedimde yok;sadece yatağım ve dolabımdan sorumluyum.yemeklerim düzenli 3 öğün veriliyor..walla rahatım yerinde:lepi:ama tabi her yurt aynı olmayabilir..ama belirtildiği gibi paran sana kalıyor..kızlar için bi açıdan da iyi bol bol alışveriş yapılıo:teytey:

bende bu yıl unıw.e baslıorum ıstanbulda oturuorum okulda ıstanbulda ama ewe uzak oldugu
ıcın yurtta kalıcam ozel yurtta kalıcam bende bılmıorum nasıl oldugunu umarım rahat edebılırım.

çok eski bir konu ama...ben de baslık acacaktm devlet ve özel yurtlar arasındaki farklar için...bundan devam edeyim dedim :) yurttan yurda değişir denmiş ama istanbul vezneciler veya cmberlitaş yurdunda kalan var mı diye soracaktm ben...istanbul üni düşünüyorm tercih etmeyi düşündgm bölümler de beyazıt kampüsünde ve bu iki yurt oraya cok yakınmış...cemberlitaş 8 kişilikmiş odalar ranzalıymış...vezneciler 4 kişilik ve ranza değilmiş...yemekler hakkında kimi cok guzel kimi igrenç demiş bilemiyorum...ama banyo olayı cok canımı sıktı...sıcak suyun verildiği günler ve saatler varmış..hadi saati gectim de gün aşırı veriliyormş sıcak su :S bir banyo olayı bir de odalarda priz olmamasına cok cnm sıkıldı...tel sarj olurken bekliyormussun iki saat tel calınmasın diye :S bir de arkadalar devlet yurdunda kalanlar için sormak istedigim şu; toplum içinde şarj edebilirsin tmm ama ne bileyim bi epilatör kullanacaksın mesela ya da sacını kurutacaksın fln bunları nerede yapıyorsunuz ki?..sırf bu yuzden özel yurt düşünebilirim yani...diğerleri sorundeğil ama sıcak su ve priz olayına cok taktm :S

ben devlet yurdunda kalmadım özel yurtta kaldım ama kalan arkadaşlarım vardı...
mesela atatürk öğrenci yurdunda kalan arkadaşlarım priz çekmişlerdi kendi odalarına yasak olmasına rağmen..veznecilerde kalanlar ise ne yapıyorlardı bilmiorm ama çok uzaklardan gelenler vardı ailelerinin yanına gitme şansları yoktu bi şekilde illaki epilasyon vs hallediyorlardı ama nasıl bilmiorm...
istanbul üninin beyazıt kampüsüne yakın 3-4 özel yurt var ve hepsi 500tl den falan başlıo içinde yemek yok...sabah kahvaltısı var bitek..o yüzden 2-3 kişi eve çık daha mantıklı...bence ya devlet yurdunda kal yada evde..bir de yanlış olmasın ama vezneciler falan tadilatta bi kaç daha yurt tadilatta o yüzden kontejan sıkıntısı yaşanıyordu bu sene çoğu kişiye yurt çıkmadı devlet yurtlarında yer olmadığı için özel yurtlarda full çekmiş...iyi araştırın kontenjan durumlarını..

epilatörünü banyoda yapıyorsun canımm prizler var,artı benim kendi yurdumda katlarda telefon kutucukları oluyor,kilidinle kullanıyorsun onu telefonunu orada sarja takıp kilitleyip odana çekilebiliyorsun,hem biraz alıştıktan ve zaman geçtikten sonra lavabolarda ara koridorlardada sarzını yapabiliyorsun,onlar çok sorun olmuyor merak etme bi şekülde hallediyorsun yani,ben devlet yurdunda kalıyorum çokda memnunum yemekler mükemmel,odalar 8,6,4 kişilik olabiliyor...sıcak su 24 saat var mesela bizde,birazda sanırım şehire baglı,şans meselesi..

hem devlet yurdunda hem özel yurtta kaldım.özel yurt tabi daha rahat 2 kişi wc banyo mutfak içinde ew gibi resmen.devlet yurdunda yedekteyseniz torpil bulun.özel yurtlara yerlesmek için de sonuclar acıklanınca hemen tutun yurdu.

ya özel yurtlara baktm sadece yatak ve banyo parası aylık 500 :S ve bu neredeyse en uygunu...beyazıt civarında baktm ama genelde de böyleymiş...bir de nette baktm da veznecilerde su kesimleri oluyormus..ya da ne bileyim sıcak su gün aşırı diye bazıları da her gün var demiş...acaba ne zaman değişti ve suan hangisi gecerli?..hamam olayı falan varmş duş kabus diyorlar perdeler varmş önceden ama artk hamam usulü fln...herkes beraber yıkanıyorms banyoda bikinilerle :S yuhh ddm şaka sandm ama nette bircok yerde görünce ikinci kez yuhh ddm :S bu konuda bir bilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…