• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışından kıyafet ithalatı

ThankfulNovember

Oğlum,canımdan canımm
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
3.713
4.259
698
Merhabalar.

Aranızda yurtdışından kıyafet ithalatı yapan var mı? GG sitesinde uzun zamandır izlediğim japon stlye kıyafetlr çok ilgimi çekiyor.Araştırmalarıma göre bu kıyafetler normalde çok ucuz fakat burada oldukça yüksek fiyata satılıyor.Ben de bu işe girmek istiyorum fakat nerden getirtebileceğim,nasıl ödeme yapabileceğim konusunda bilgim hiç yok.Aranızda bana yardımcı oabilecek bir melek var mı acaba?
:81:

canım benim mesleğim ithalat. kıyafet ithalatı hiç yapmadık.fakat benzer tekstil ürünlerinde ithalat yaptım. yapabileceğin ülkeler çin, hindistan gibi ülkeler zaten diğer ülkerlerde ya burdan yada daha kaliteli olması için bizden ürün alıyolar. fakat burdanda bunları getirmek oldukça zor. gümrük mevzuatları oldukça sıkı. eskiden kota dediğimiz sistem vardı örneğin a firması 5 ton c firması 3 ton mal getirebiliyodu. şimdi ise lisans belgesi dediğimiz bi belge var. şirketinin 5-6 senelik kapasite raporuna göre ( gelen , giden mallar, harcamala v.b) mal geldiğinde vergisi belli oluyo. örnegin 3 usd ye aldığın bi mala 3 usd de vergi çıkabiliyor. şirketler için kabaca böyle ama şahıs olarak nasıl yapılır bilemiyorum.

Bu işe bende sıcak bakanlardanım bir arkadaşımın teyzesi bu şekilde getirtip ankaranın en iyi avmlerinin birinde dükkanında satıyor ve çok kar ediyormuş..
hikayeler güzel,dinlemek,iştahımızı kabartmak,ben de yapmak istiyorum demek çok güzel ama işin ayrıntıları nasıldır bi araştırmak lazım..
bende bi araştıracağım bişey bulursam yazarım..

Bu işe bende sıcak bakanlardanım bir arkadaşımın teyzesi bu şekilde getirtip ankaranın en iyi avmlerinin birinde dükkanında satıyor ve çok kar ediyormuş..
hikayeler güzel,dinlemek,iştahımızı kabartmak,ben de yapmak istiyorum demek çok güzel ama işin ayrıntıları nasıldır bi araştırmak lazım..
bende bi araştıracağım bişey bulursam yazarım..

Çok memnun olurum mutlaka birbirimizi haberdar edelim.Yüzümü karartıp ithal edip satanlara mesaj atıyorum GGden ama geri dönen olmuyor :95: Dün bütün gün uğraştım herkese sordum kimsenin bilgisi yok atılıcam da nasıl atılıcam bu işe,elimizden tutan yok ki:84:

tekrar slm neyle getireceksiniz bu ürünü yani hangi kargo şirketiyle 40 dolar bana pek gerçekçi gelemdi. dhl yada ems ilemi acaba? ayrıca ürünlerin üzerine numune yazarlarsa gümrükte problem çıkacağını zannetmiyorum. ama koli ebatları büyürse bu zamanla problem olur. o zaman iş ithalata girer. ithalat yapmak içinde şirket olmak gerekir. şahıs olarak olmaz.

Slm kızlar geçenlerde bu topikte bir arkadaş ben çinde yaşıyorum yardımcı olabilirim yazmıştı dimi ben yanılmıyorum..o zaman meşguldüm cvp yazamamıştım şimdi açtım msj yok..kendimle çelişkiye düştüm şimdi..:37:

Son düzenleme:
şirketinin olmadan ithalat yapamazsınız, kendi adınıza şahsi eşya boyutunda şeyler getirtebilirsiniz sadece. ayrıca yurtdışına kendiniz gittiğinizde de yolcu beraberi eşya olarak getirtebilirsiniz. beyan ederek büyük boyutlarda eşya getirmek isterseniz şahsınız adına, vergisini ödemek suretiyle olabilir ki bu da zaten türkiyedeki fiyatı bulacaktır.gümrk vergisi+kdv+damga vergisi+sigorta bedeli vs gibi masrafları olacaktır.

şirketinin olmadan ithalat yapamazsınız, kendi adınıza şahsi eşya boyutunda şeyler getirtebilirsiniz sadece. ayrıca yurtdışına kendiniz gittiğinizde de yolcu beraberi eşya olarak getirtebilirsiniz. beyan ederek büyük boyutlarda eşya getirmek isterseniz şahsınız adına, vergisini ödemek suretiyle olabilir ki bu da zaten türkiyedeki fiyatı bulacaktır.gümrk vergisi+kdv+damga vergisi+sigorta bedeli vs gibi masrafları olacaktır.

Teşekkürler lilypos.O kadar da kolay bir iş değilmiş diyerek fikrimi geri çektim zaten:40:

Back