alman vatandasligin varsa yabanci ogrencilerin girdigi sinava girmen gerekir sanirim.
yabanci dilden girersin heralde istedigin bolum icin almanca tercih yaparsin yabanci dilde de..
seneye kayit yaptirirsin sinava iste..
canim yurt disinda okudugun icin az bir netle istedigin yeri kazanabilirsin..benm kardesimde suanda acik ögretimden okuyor yurt disinda ordaki ögretmen dedi son 4 yili yurt disinda okudugundan dolayi egitim farkli olacagindan daha kolay aliniyor dedi yani sen dene sansini
yabanci dil sinavindan girceksin sen sinava o zaman canim
ayrica cok az bi netle burdaki iyi uni.yi kazanabilirsin
alman vatandasligin cok isine yarar yani
ama istanbulda okumak istedigine emin misin ona karar ver,
osym nin sitesini biraz kurcala derim mutlaka butun bilgiler orda yazar..
ins. dedigin gibi olur canim.. acikcasi bana istanbuldaki insanlar yapamazsin fln diyolar.. onlar yillarca dershaneler fln gidiolarmisda yapamiolarmis.. benimde kafami kurcalio bu konu.. cok istiyorum orda okumayi artik kayit yaptiricam ve sinava giricem ama ne sinavina girecegimi hala bilmiorum :kedi: birde KPDS ve ÜDS var.. bunlar nedir onlarida cözemedim.. ben almanca ve ingilizce arasinda karar veremedim ve bu sinavlarda ingilizce sinavlariymis kafam iyice karisti mafoldumben
senin bu sinavlarla alakan yok canim.. sen universte sinavinin dil versiyonlu olanina girceksin tabi dil ile ilgili bir bolum secmek istiyorsan..
ayni sorunu bende yasiyorum. Kime sorsam baska birsey diyor artik ne yapacagimi bilmiyorum. Duydugum kadariyla önce milli egitim bakanligina gitmek zorundamisim. Bütün karnelerimi götürüp ordan bir diploma gibi birsey aliyormusum ozaman ordada geciyormus lise mezunu oldugum. Ama almanyada kacinci siniftan cikiliyor onuda bilmiyorum.
Senin hangi Abschlussun var? Ayrinca bende dil üzeri okumak istiyorum.
evet bende iste ucakta bir bayanla tanistim o bana söyledi milli egitim bakanligini. Onun kizida münchende oturuyormus ve seneye türkiyede univ okumak istiyormus. Bunlarda Istanbulda milli egitim bakanligina gitmisler ordakiler zaten mutlaka yardimci oluyorlarmis. Bütün istedigin bilgileri veriyorlarmis sana.
Vallah ben suan Gymnasium 10 siniftayim. Realabschluss yapicam insallah bu sene. Ama beni zaten 1 sene gec verdiler okula onun icin simdi abitur yapana kadar 20 yasinda olucam ve acikcasi okadar beklemek istemiyorum cnm. Benim planim su.. Fachabitur da yetiyormus Univ okumak icin. Ben fachabitur yapmak istiyorum sonra ya 1 sene praktikum ya 3 sene ausbildung istiyorlar (damit du dann dein ganzes fachabi hast )ben belkim 1 sene sorucam istanbulda yapabilirmiyim diye praktikum (Auslandspraktikum) sonra o 1 senede bakarim ordaki hayata ve türkcemide ilerletirim ..sonrada sinavlara girmek istiyorum ...planim bu iNSALLAH cok karismamisindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?